Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Eerste runDisney hardloop evenement van 23 t/m 25 september 2016 in Disneyland Parijs
Openingstijden vandaag
Vrijdag 19 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Eerste runDisney hardloop evenement van 23 t/m 25 september 2016 in Disneyland Parijs
09/11/2015

Eerste runDisney hardloop evenement van 23 t/m 25 september 2016 in Disneyland Parijs

Het duurt nog even, maar in september 2016 staat het eerste officiële ‘runDisney’ hardloop evenement op de kalender in Disneyland Parijs. In navolging van de Amerikaanse Disney resorts, zal deze unieke Disney traditie ook in Parijs worden georganiseerd in het weekend van 23 t/m 25 september 2016. De halve marathon laat de deelnemers deels door de parken rennen met onderweg speciaal entertainment om er een magische belevenis van te maken.


Wedstrijd

Hardlopen in de Disney parken is een unieke manier om de magie op een andere manier te beleven. Ondanks dat het een wedstrijd is, blijft het motto: meedoen is belangrijker dan winnen. Om deze filosofie nog eens extra te onderstrepen, kunnen deelnemers onderweg op de foto met Disney figuren en zullen er muziekgroepen langs de route zorgen voor muzikale ondersteuning. Het evenement heeft niet voor niets de ondertitel: ‘Every mile is magical!’ (‘Iedere kilometer is magisch!’). De eindtijd is dus niet het belangrijkste. Iedereen kan meedoen met als doel: plezier beleven. Met de eerste halve marathon in 2016, zal Disneyland Parijs dit evenement officieel lanceren in Europa.

Inmiddels is de eerste editie van runDisney in Disneyland Parijs voorbij. Het evenement keert volgend jaar september weer terug en beloofd een magische traditie te worden. Klik hier en bekijk ons verslag met foto's en video's tijdens de wedstrijden.


Parcours

De exacte routes van de halve marathon en de 5km zijn inmiddels bekend gemaakt en zullen door beide parken lopen, langs de Disney hotels en in Val d’Europe. De race start op de hub naast World of Disney en de finish ligt op het parkeerterein tegenover Disney's Newport Bay Club. Tijdens het eerste gedeelte van de race rennen de deelnemers door het Walt Disney Studios Park en het Disneyland Park. Langs de route moedingen Disney figuren de deelnemers aan. Je kunt er tevens mee op de foto.


Tickets

De halve marathon start op zondag 25 september om 07:00 uur. Een raceticket kost €79 per persoon (vanaf 18 jaar). Op zaterdag 24 september zijn er nog twee wedstrijden: de 5 kilometer en de kidsrace. De 5 kilometer start om 07:00 uur en is toegangkelijk vanaf 5 jaar. Een raceticket voor de 5 kilometer kost €29 per persoon. De kidsrace start om 10:00 uur en is onderverdeeld in 5 leeftijdscategoriën: de 100 meter voor 1-3 jaar, de 200 meter voor 4-6 jaar, de 400 meter voor 7-8 jaar, de 1 kilometer voor 8 tot 10 jaar en de 2 kilometer voor 10 tot 12 jaar. Een raceticket voor al deze varianten kost €12 per persoon.

Om het feest compleet te maken, is er tevens een speciale runDisney party in het Walt Disney Studios Park op vrijdag 23 september vanaf 19:30 uur. Diverse attracties zullen deze avond exclusief voor deelnemers aan de runDisney wedstrijden geopend zijn, inclusief extra entertainment en een all-you-can-eat buffet. Tickets voor deze party kosten €79 per persoon. Op zaterdag 24 september is er om 18:30 uur een speciaal 'runners menu' beschikbaar tijdens de Buffalo Bill's Wild West Show, wederom exclusief voor deelnemers.


Traditie

In de Amerikaanse Disney resorts kent ‘runDisney’ een lange traditie met veel enthousiaste deelnemers en diverse soorten wedstrijden. Zo zijn er speciale hardloop evenement met een Star Wars, Marvel of prinsessen thema door de parken van Disneyland Resort en Walt Disney World Resort. Het eerste evenement in Disneyland Parijs krijgt geen speciaal thema, maar zal te boek gaan staan als een eerste ‘inauguratie’ loop. Het is de bedoeling dat er op termijn ook in Parijs een traditie ontstaat met diverse soorten wedstrijden onder de ‘runDisney’ vlag.


Merchandise

Uiteraard heeft Disney ook speciale merchandise laten maken voor het eerste runDisney evenement. In het assortiment zitten diverse soorten t-shirts, waaronder speciale sportshirts gemaakt van ademend materiaal, gelimiteerde pins, een mok, een pet, een sleutelhanger, een hoofdband en een exclusieve tas van de Franse topontwerpster Barbara Rihl. De speciale merchandise is vanaf 22 september alleen te koop bij de 'runDisney Health & Fitness Expo' in de Disney Events Arena (Disney Village).


runDisney 2017 (21 t/m 24 september)

De succesvolle eerste editie krijgt in 2017 van 21 t/m 24 september een vervolg en markeert de start van een nieuwe traditie met nieuwe wedstrijden en een langer weekend. Klik hier voor meer informatie & prijzen voor runDisney 2017.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen