Tripreport: Midweekje Disneyland Parijs feb. 2020

Dinsdag 25-2-2020

Jeetje wat is het vroeg, het is pas 5 uur, Tess’ alarm is niet gegaan, Tess was al voor de wekker wakker.... Hoe dan? Even broodjes smeren, daarna Mark wekken, aankleden, opfrissen en Roos uit haar bedje halen. Gisterenavond de koffers en buggy al in de auto gelegd. Vandaag het eten en de rugzak/handbagage in de auto gelegd. Mark start de auto alvast, Tess neemt een dekentje mee naar boven en haalt Roos uit bed. Dan kan ze “hup” de auto in.

We rijden om 5:30 uur met de auto naar Getsewoud. Hier parkeren we de auto. Tess doet even gauw een jas aan bij Roos en sjaal om en een muts op. Het is nog erg koud in deze “nachtelijke uren”. Hier pakken we de bus naar Schiphol om 5:50 uur. Om 6:12 uur komen we aan op Schiphol. Even kijken van welk perron de trein vertrekt en even een Starbucks halen. Hierna pakken we de lift naar perron 5-6.

Al snel wordt duidelijk waar de trein vertrekt, we zoeken uit waar onze wagon stopt, maar dit blijkt niet te kloppen, we moeten helemaal naar de andere kant lopen, want de wagons staan in de omgekeerde volgorde. Nou ja maakt niet uit, we zijn op tijd. Als we in de trein zitten, wachten we even tot de trein rijdt en drinken onze Starbucks op. Dan pakken we de spullen die we nodig hebben voor onderweg. Tess verschoont Roos haar luier en kleed haar lekker aan.
Untitled

Aangekomen bij Charles de Gaulle horen we de omroeper zeggen dat iemand zijn bagage onbeheerd heeft achtergelaten op het station van Disney dus mogen we niet doorrijden. Vervelend, best wel. We beginnen al van “Volgende keer weer met de auto hoor”. Maar ondanks de 1,5 uur vertraging zijn we sneller dan met de auto. De trein is best relaxed. Je kunt gewoon lekker wandelen. Roos klom van de ene kant van het gangpad, naar de andere kant (lees: van mama naar papa en terug). Zij hield zichzelf wel bezig We konden naar de wc wanneer we wilden/moesten. En de trein reed wel verder. We hebben ook nog geen dagje park gepland voor vandaag, dus die tijd zijn we niet persé kwijt.

Als we aankomen besluiten we de shuttlebus te pakken. We wilden eigenlijk gaan lopen, maar met al die koffers is het toch best handig om de bus te pakken, en we zijn er zo. Wij verblijven 2 nachten in Santa Fé. Het is nog te vroeg om in te checken, dus we brengen de koffers naar het bagagedepot.
Untitled

Hierna lopen we richting Disney Village. Wat een leuke wandeling. We zien dat we langs Cheyenne lopen. Hier is Tess in 1992 met haar tante José, nichtje Willeke, neefje Ruben, opa Venray en broer Paul geweest voor 4 nachten. Zo lang is Tess nooit meer in Disneyland geweest. We denken dat dat toch wel met de prijzen te maken heeft.
Untitled

Het is inmiddels lunchtijd, wij gaan bij Annette’s Diner een Star Wars burger eten. Roos vindt het maar niets. Zij wil alleen de patatjes zonder het rood (de paprikapoeder o.i.d.). Mijn hemel wat is dit een bord vol. Tess krijgt het niet eens op. Zonde! Volgende keer bestellen we 1 menu en delen we dit. Mark krijgt het wel op, maar met moeite. En dat koekje, of wat het ook mag zijn, die is echt vies.... hahaha. Een zwart broodje ziet er niet erg appetijtelijk uit, Tess kan niet ruiken, Tess heeft dus ook niet heel veel smaak, dus zij moet het van het uiterlijk hebben, het ziet er niet uit, maar toch is die erg lekker.
Untitled
Untitled
Untitled

Ondertussen heeft Mark geregeld dat we geld terugkrijgen voor de vertraging die we bij de Thalys hebben opgelopen. Nou dan is die vertraging toch niet zo erg. Als wij klaar zijn, gaan we even in het Disneyland hotel kijken. Wij zijn hier nog nooit binnen geweest. Tess was erg benieuwd. Wat een mooi sjiek hotel. Leuk om een keer te zien. Het regent buiten, wij besluiten om nog even binnen te blijven. Al gauw wordt het droog, we gaan weer naar buiten.

Reacties

 • Vervolg 25 februari

  We lopen via de Disney Village winkeltjes naar New Port Bay. Ook hier waren we nog nooit binnen geweest. We vinden het niet echt heel gezellig er uit zien zo op het eerste gezicht. Tess twijfelt of ze het wel echt de moeite waard vindt om hier een keer te verblijven. Misschien een keer met een super goede aanbieding.

  Hierna lopen we via Sequoia Lodge naar Santa Fé. In Sequoia Lodge zijn we in 2017 geweest. Ik had toen een prijs gewonnen bij Sky Radio. Was superleuk. En een superleuk hotel, maar goed, omdat we hier al eens geweest zijn, en nog niet zo lang geleden, liepen we er gauw doorheen. We kunnen bijna inchecken. We maken nog even een foto van de hooft toegang van Santa Fé met daglicht. Daarna zien we een shuttlebus aankomen. Tess loopt gauw naar de receptie om in te checken. We hebben 2 losse nachten geboekt, dat was goedkoper dan 2 nachten in 1 keer. Dus onze hotel pass werd meteen voor 2 nachten geactiveerd. Toegangskaarten hebben we bij de Disneyland Parijs website geboekt. 1 dagje, Volwassenen voor de prijs van een kind. Terwijl Tess aan het inchecken was, haalden Roos en Mark de koffers. Toen Tess klaar was, brachten we de spullen boven. We zaten in Blok 46, kamer 440 dat is bij Mc Queen. Roos blij!! We gingen hierna ons hotel bekijken (de bar, het restaurant, het winkeltje én Starbucks).
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Hierna gingen we langs Hotel Cheyenne. Zo leuk om weer eens te zien. Het is al zo lang geleden dat Tess hier zat met haar familie. Tess kon zich niet meer herinneren waar ze precies zaten, en het is inmiddels ook refurbished.
  Untitled

  We gaan weer naar Disney Village toe. We wilden eigenlijk wat eten, maar Tess heeft geen honger. Ze zit nog vol van die burger van Annette’s. We gaan wat winkeltjes in. Roos is helemaal weg van de Lego Store. Mark bleef bij Roos, zo kon Tess ongestoord shoppen. Ze heeft niets gekocht, maar wel ideeën opgedaan. Zij was meteen verliefd op een witte Elsa trui. Zij zoekt eigenlijk iets van Moana. Morgen kijken in het park, als zij niets vindt, haalt Tess alsnog deze trui. We gaan even wat drinken in de Sportbar. Mark heeft toch wel trek gekregen. En ook Roos moet wat eten. Voor Roos heb ik pap bij me, maar dat wil ze niet. Ze eet wat pinda’s mee. Die heeft ze nog nooit gegeten, dus wel even gewaarschuwd dat ze heel goed moet kauwen, maar dan mag ze het van mij wel proberen.

  Hierna gaan we nog even naar de bar van ons hotel. Hier staat een tv aan. Roos gaat lekker tv kijken. Tess neemt een Let it Glow cocktail en Mark een Whisky. Mark is een beetje ziek en heeft last van z’n keel. Hier geven we Roos alsnog een flesje pap. Dan heeft ze toch iets in d’r buikje. De gaat lekker liggen op de bank en drinkt met veel genoegen haar flesje leeg. Maar een 2e hoeft ze niet. We zien dat ze best wel moe is, het is ook eigenlijk al best laat voor haar. Normaal had ze al op bed gelegen, maar ja... we zijn in Disney. Ze heeft vakantie, dus waarom niet. En papa z’n Whisky is nog niet op.
  Untitled

  Als die Whisky dan eindelijk op is gaan we naar de kamer. Gauw tandjes poetsen. Tess zou naast Roos gaan slapen, dus Tess zit lekker naast haar terwijl zij in slaap aan het vallen is. Mark gaat nog even naar Starbucks om een bakkie voor ons te halen. Als Roos slaapt en de koffie is op, gaat Mark in bad. Als hij klaar is gaat Tess nog even onder de douche. Daar had Tess wel een beetje spijt van want hij was of gloeiend heet of heel koud. Dus dat werd even gauw de haren wassen en er weer uit. Daarna gaan wij ook maar slapen, want morgen moeten we er weer vroeg uit.
  Untitled

  Voor Roos was deze dag niet zo leuk. Ze wilde de hele dag het park in en in It’s a small world, maar helaas ging dat niet. Morgen! Morgen kan ze erin.
 • Woendag 26-2-2020

  Tess heeft echt een rot nacht. Tess slaap naast Roos, maar zij slaapt zo onrustig. Tess heeft een heleboel trappen moeten incasseren. Ook heeft ze me een paar keer geslagen vannacht. Ze maakte vreemde geluidjes. Tess deed geen oog dicht. Tess is halverwege de nacht bij Mark gaan liggen.
  Untitled

  Vandaag gaat Tess d’r wekker om 6:30 uur, maar Tess word al voor de wekker wakker. Tess besluit er alvast uit te gaan. Op te frissen en aan te kleden. Om 6:30 uur gaat alsnog de wekker. Mark en Roos worden wakker. Mark voelt zich helemaal niet lekker en wil eigenlijk in bed blijven en later komen. Tess kleedt Roos alvast aan. Mark besluit om toch mee te gaan eten, dan gaat hij daarna wel weer terug in bed.

  We lopen om 6:50 uur richting het restaurant. Als we aankomen staat er al een korte rij. Maar om 7 uur kunnen we al gauw naar binnen. Tess pakt een bord voor Mark. Een lekker Engels ontbijtje. Voor zichzelf ook. Roos eet een croissantje. Meer wil ze niet. Ze wil kleuren en spelen. Wij zitten vlakbij een speelhoekje. Ze heeft al gauw contact met andere kinderen. Om 7:40 uur ruimen we op en lopen we richting het park. Roos krijgen we nu makkelijk mee want we gaan eindelijk het park in. Zij draagt haar Moana jurk. Mark heeft besloten om toch mee te gaan het park in. Hij wil graag zijn dochter zien genieten.

  Om 8 uur gaat het hek open, wij lopen eerst naar het kasteel om foto’s te maken van een “leeg” park,
  Untitled
  Untitled

  Hierna lopen we door naar Princess Pavillion. Het is nog niet open, we moeten nog even wachten bij de Carrousel van Lancelot tot 8:30 uur. “Please don’t run, have a Magical Day” horen we, en we mogen doorlopen. We gaan een prinses ontmoeten. Vandaag staat Sneeuwwitje er. Achter ons wordt er een meisje helemaal omgetoverd tot een prinses. Haar broertje is al een prins. Te schattig!! Roos vindt het wel een beetje spannend, maar ook wel erg leuk. Ze is wat verlegen, maar sneeuwwitje is zo lief. Roos durft haar een knuffel te geven. Wel krijgen we nog een handtekening en kopen we 2 foto’s die de cast member heeft gemaakt.
  Untitled

  Hierna willen we in Peter Pan, maar de rij is al zo lang. Laat maar, misschien vanmiddag. We lopen door naar Big Thunder Mountain. De rij duurt maar 15 minuten, dit gaat Tess doen. Achteraf zou de fastpass sneller zijn geweest denken we, maar goed... Tess kan erin. Er staat al een wagen klaar, en Tess was alleen, Tess kon meteen doorlopen, Tess kreeg alleen geen baby switch kaartje, daar ging het allemaal te snel voor. Mark wilde er toch niet in, hij voelde zich niet zo lekker.

  Het was inmiddels 10 uur. We lopen richting Adventureland voor Aladdin & friends. Roos wil eigenlijk heel graag Geest ontmoeten, dus hopen dat hij het wordt. En ja hoor.... Wie zien we daar aan komen lopen? GEEST!!! Roos wordt heel erg enthousiast, maar als we aan de beurt zijn durft Roos niet meer zo goed. Geest is best wel groot, maar hij ziet wel dat ze Moana is. We maken wat foto’s hij plaatst een handtekening.
  Untitled

  Hierna laten we Roos haar gezicht schminken. Ze krijgt de Moana Face Paint. OMG wat ziet ze er mooi uit.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Nu is het dan eindelijk tijd voor It’s a small world. Roos vraagt hier al een hele week om. Ze geniet met volle teugen.
  Untitled

  Als de attractie is afgelopen horen we de muziek van de Frozen Celebration parade, we gaan kijken. Roos heeft honger, en het is ook wel tijd voor een banaantje, dus tijdens de parade genieten we allemaal van een banaantje. Roos heeft het koud, en heeft nog meer honger. Als de parade voorbij is gaan we even naar het toilet en doet Tess thermo kleding aan bij Roos. 2 setjes. Ook geeft Tess haar nog een krentenbol. Roos wordt nu langzaam ietsjes warmer, ze heeft wat te eten, maar is nog erg moe. We gaan even naar Discoveryland.
 • Vervolg 26 februari

  Hier gaan we Darth Vader ontmoeten, de rij valt gelukkig mee. Roos had een filmpje op youtube gezien en wilde dit heel graag, maar toen ze hem zag vond ze het toch niet zo leuk. De mensen voor ons werden gesommeerd om hun oren af te doen. Dus voordat wij aan de beurt waren, had Tess ze al afgedaan. De castmember zag dat Roos wat bang was, en probeerde haar op te beuren met een vreugdedansje, maar Darth Vader zag dat en gebaarde dat hij daarmee moest ophouden, anders zou het niet goed aflopen. Leuke Meet. Darth Vader wendde zich naar Roos “We will meet again, I can see the Dark force is inside you” (met haar bloemetjes face paint hahahaha). We kochten nog een foto die de Cast Member had gemaakt.
  Untitled

  Hierna wilden we in nog wat attracties maar de rijen waren iets te lang. En Mark en Tess hadden inmiddels wel trek in koffie gekregen. We zijn bij Videopolis naar binnen gegaag. Hier konden we even opwarmen. De rij bij de kassa was te lang, en we hadden geen klein geld, dus koffie moest nog even wachten. We hadden wel pakjes drinken van thuis meegenomen, en broodjes van het ontbijt, voor de lunch, ook nog wat krentenbollen. Dus we aten allemaal wat hier. Ondertussen genoot Roos van de Mickey mouse filmpjes die gedraaid werden.

  Toen wij klaar waren met eten liepen we naar Autopia. Roos wilde hier heel graag in. De rij was best lang, maar Roos wilde het graag, nou vooruit dan maar. Roos wilde eigenlijk sturen, maar omdat we met z’n 3en in de auto zaten, lukte dat niet. En veiligheid boven alles, dus Roos mocht niet op schoot. Roos was diep teleurgesteld. Maar ze was ook gewoon moe, dus we konden haar nu niets uitleggen. Ze pikte het gewoon niet. Het was niet een heel gezellig ritje.

  Hierna wilden Mark en Tess toch echt een kopje koffie, dus wij gingen zitten bij de Cable Car Bake Shop. Tess deed een dekentje om Roos heen, de buggy in ligstand, Mark ging de koffie en een Frozen koekje bestellen. Door de warmte viel Roos in slaap nog voordat mark terug was. We konden nu lekker rustig zitten. Na een half uurtje gingen we weer aan de wandel. Roos sliep nog.
  Untitled
  Untitled

  Aangekomen bij Indiana Jones, besloot Tess het toch niet te doen, ook al viel de rij reuze mee. Tess had het koud en begon zich ook niet zo lekker te voelen. Ook wilde ze bij Mark en Roos blijven. We liepen richting Frontierland Playground, deze was dicht, maar ja, Roos slaapt toch. Heette dit vroeger niet “Pocahontas Indian Village”?

  Hierna liepen we langs BTM, de rij was nu heel lang, maar ja ik was er toch al in geweest. Tess wilde tegen over de shooting gallerie even winkelen, Mark haalde nog een kop koffie voor ons. Inmiddels werd Roos ook wakker. Zij heeft toch lekker een uurtje geslapen. Hierna gingen we kijken bij The Lucky Nugget Salloon en de Silver Spur Steakhouse voor de prijzen. Tess had de prijzen thuis al gezien, maar Mark nog niet. We besloten om vanavond te gaan eten bij de Lucky Nugget Salloon. Wij hebben wel trek in Spare Ribs. Roos zag een pop van Woody. Die wilde zij wel graag hebben, dat is goed, maar dan moet je wel gezellig doen de rest van de dag. Dat beloofde ze. Maar ze was inmiddels warm, en haar buikje zat vol en ze had lekker geslapen, dus dat kwam wel goed.
  Untitled

  We gingen naar de Thee kopjes. We wilden nog in Dombo, maar de rij was iets te lang, we wisten niet of we op tijd zouden zijn voor de parade, dus via de winkeltjes van Main Street een plekje gezocht en om 16:30 uur gingen we klaar zitten voor de parade. Roos kreeg een handkus van Jessie en Anna zwaaide naar Roos. Roos was helemaal blij.
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled
  Untitled
 • Vervolg 26 februari

  Hierna gingen we alsnog naar Dombo, de rij was niet zo heel erg lang, dus vooruit. Hierna was het tijd om te gaan eten. De buggy moesten we buiten zetten, maar dat maakt niet uit. De tas nam Tess maar mee naar binnen. We werden naar onze plek gebracht. Wij bestelden allebei een Spare Ribs menu, Roos at patat met ons mee, maar ze at het niet op. Ik genoot van de Spare Ribs, maar Mark is ze van La Rueda uit Hillegom gewend, en deze haalden het niet bij La Rueda zei Mark. Maar ze konden er mee door. Nou prima onze buikjes zaten weer vol.

  We wilden eigenlijk nog naar het vuurwerk kijken, maar het was erg koud. We besloten via de winkels van main Street terug naar Santa Fé te lopen. Maar eerst haalden we nog een Woody pop voor Roos. En in Disney Village haalde ik mij placemat, glas, beker en kom van Pua. Onderweg hoorden wij de muziek en het vuurwerk van Illuminations.
  Untitled
  Untitled

  Wij gingen naar de bar van Santa Fé. Hier hebben we Roos 2 flesjes pap gegeven. Nu zit ook haar buikje vol. Mark nam een biertje en Tess een Let it Glow cocktail. Roos ging tv kijken. Maar er was ook een Engels gezin, waarvan een tweeling. Zij sloofden zich enorm uit voor roos en maakten allemaal grapjes. Roos genoot enorm. Het was drama om haar mee te krijgen. Maar ja het was inmiddels al 21 uur, dit is echt heel laat. De meisjes vertelden Roos dat zij ook zo naar bed gingen, Roos verstond het niet, maar begreep het wel, want hierna was het goed.
  Untitled

  In het hotel heeft Tess de schmink van Roos d’r gezicht gehaald en daarna ging zij slapen. Mark ging in bad, toen hij klaar was, is Tess nog even in bad gegaan. Hierna zijn wij ook gaan slapen.
  Untitled

  Gisteren was het niet zo leuk voor Roos. Mark en Tess vonden het wel leuk om de hotels eens van binnen te zien. Maar vandaag hebben we het goedgemaakt voor Roos.


  Donderdag 27-02-2020

  Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. We staan op tijd op, maar niet te vroeg. Wederom is Tess voor de wekker al wakker. Tess heeft gisterenavond alles al klaar gelegd voor de handbagage, om aan te doen en wat in de koffers mag. Tess friste zichzelf op. Kleedde zich aan, toen ging de wekker. Mark en Roos werden wakker. Door mijn ervaring van de douche durfde Tess, Roos er niet onder te zetten, dus waste Tess haar maar met een handdoek. Daarna lekker aankleden. We gingen via de lobby naar de shuttlebus. Toen zagen we Mickey nog. Hij was de character meet van vandaag in het hotel. Roos was super blij. We gingen helaas niet met hem op de foto, we moesten ontbijten en daarna de trein halen. Alhoewel, na het ontbijt hadden we nog best wel wat tijd om te shoppen.

  We pakten de Shuttlebus naar Village toe, en gingen eten bij Earl of Sandwich. Voor Roos hebben we 2 flesjes pap klaargemaakt en laten opwarmen. Roos had het erg koud, ik heb toch die Elsa trui gekocht. Tess zag er nog een die erop leek voor zichzelf, maar die heeft ze toch maar niet gehaald. Tess zag nog wel wat leuke dingen, mooie nieuwe Minnie oren, maar toch maar niet gekocht. Ook zag Tess een leuke drinkbeker voor Roos op school dacht ze, maar ze heeft er een, dus eigenlijk niet nodig.

  Roos en Mark waren inmiddels in de speelhal, bij het Sports cafe. Mark had alleen briefgeld mee, en kon niet wisselen. Toen was de eigenaar zo lief om 2 rondjes gratis te geven. Tess haalde een Starbucks en haalde Roos en Mark op. Daarna gingen we richting de trein. Het heeft al die tijd geregend. Disney huilt omdat wij weggaan... As if....

  Mark moest nog even naar het toilet, in de tussentijd even onze koffie opgedronken. Nu naar beneden voor Perron 4. Wederom waren de wagons in de omgekeerde volgorde, dus nu moesten we weer helemaal teruglopen, dit keer lastiger, want er stapten ook mensen uit.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Om 11 uur vertrekt de trein. Jeetje wat is die trein smerig. Tess durf haar schoenen niet uit te doen en lekker op haar sokken te lopen. Echt heel vies, maar het blijkt dat de schoonmakers aan het staken zijn. Tja, daar wordt het niet schoner van, maar het verklaard wel waarom het zo vies is. De terugreis loopt voorspoedig, met een hele kleine vertraging van nog minder dan 10 minuten. Hierdoor halen we de bus op Schiphol van 14:45 uur. Hierdoor zijn we net over 15 uur in Getsewoud. Onze auto staat er nog. Gauw onze koffers erin en de buggy. Zelf gauw zitten en op naar huis. Even langs de Jumbo wat Pizzas halen, want Ozzy blijft eten vanavond. Hij komt Ajax kijken.

  Om 17 uur geeft Tess Roos alvast macaroni. Dan kan Tess Roos op tijd naar bed brengen en ze krijgt wat vitamines binnen. Om 18:30 uur Is Ozzy er. Dan gaan wij allemaal even eten. Verder komt er niemand Ajax kijken. Normaal gesproken, komen Flip, Reinoud en Bart ook kijken, maar ze voelen zich allemaal niet zo fit. En Mark ook niet, dus komt eigenlijk wel goed uit.

  Na de dramatische wedstrijd gaat Ozzy naar huis, Wij duiken ons bed in. Gelukkig morgen ook nog vrij. Mark niet. Maar wel bijna weekend.
Log In of Registreer om te reageren.