Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Standby Pass in Disneyland Paris: Dit is hoe de virtuele wachtrij bij attracties werkt
Standby Pass in Disneyland Paris: Dit is hoe de virtuele wachtrij bij attracties werkt
29/09/2020

Standby Pass in Disneyland Paris: Dit is hoe de virtuele wachtrij bij attracties werkt

Vanaf najaar 2020 introduceert Disneyland Paris de nieuwe 'Disney Standby Pass' waarmee je op voorhand via je smartphone toegang tot bepaalde attracties kunt reserveren. De service is gratis en kan via de officiële Disneyland Paris app worden gebruikt. Ontdek hoe de nieuwe 'vitruele wachtij' werkt in dit artikel.


Disney Standby Pass

De Standby Pass werd in juni 2020 voor het eerst geïntroduceert in Shanghai Disneyland en wordt momenteel uitgerold naar andere Disney resorts waarbij Disneyland Paris het systeem vanaf 6 oktober 2020 als test gaat invoeren met een definitieve lancering van de service vanaf juli 2021. Het systeem is vergelijkbaar met de Boarding Pass voor Star Wars: Galaxy's Edge in Walt Disney World.


Hoe werkt het?

De Disney Standby Pass is geen FastPass (vanaf 2021 wordt deze service vervangen door Disney Premier Access) en biedt daardoor geen snellere toegang tot attracties. Je reserveert echter een specifiek tijdslot waarin je bepaalde attracties wilt bezoeken. Zo kun je in de tussentijd genieten van andere belevingen in de parken, zoals entertainment, ontmoetingen met Disney figuren of een maaltijd nuttigen. Er kan, net als met FastPass, één attractie per keer worden gereserveerd.

Het systeem wordt alleen op bepaalde tijden ingezet, meestal tijdens de drukke middaguren. In de ochtend en avond is het systeem niet actief en kan iedereen vrij van de reguliere wachtrijen gebruik maken. Als het systeem echter actief is, kunnen de deelnemende attracties alleen met een Standby Pass worden bezocht. Om gebruik te kunnen maken van de Disney Standby Pass moet je het volgende doen:

  • Download de officiële Disneyland Paris app
  • Koppel je toegangsbewijs (ticket of jaarkaart) aan je Disney account via de app
  • Bij binnenkomst in de parken open je de app en selecteer je de optie 'Reserveer een Standby Pass'
  • Er zijn 3 momenten waarop nieuwe Standy Passes worden vrijgegeven in de app: 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
  • Vervolgens selecteer je de attractie waar je een reservering voor wilt maken en maak je een keuze voor een tijdslot
  • Het tijdslot is geldig voor 30 minuten en binnen die tijd ga je naar de ingang van de attractie
  • Laat de QR-code van de Standby Pass via de app scannen bij een cast member en krijg toegang tot de wachtrij
  • Je kunt een nieuwe Standby Pass voor een andere attractie reserveren zodra je huidige tijdslot begint
  • Je kunt een nieuwe Standby Pass voor dezelfde attractie reserveren twee uur na het einde van het huidige tijdslot

De Standby Pass zal eerst voor een bepaalde periode worden getest bij Crush's Coaster. Vanaf de heropening van Disneyland Paris zal het systeem verder worden uitgebreid bij de volgende attraties in beide parken:

  • Dumbo the Flying Elephant
  • Peter Pan’s Flight
  • Big Thunder Mountain
  • Star Wars Hyperspace Mountain
  • Autopia
  • The Twilight Zone Tower of Terror
  • Crush’s Coaster
  • Ratatouille: The Adventure

De pas kan alleen worden gereserveerd door gasten die hun toegangsbewijs voor die dag reeds hebben gescand bij de ingang en dus in één van de parken fysiek aanwezig zijn. Optioneel kan een groep worden aangemaakt zodat één persoon reserveringen kan maken voor het hele gezelschap.


Meer over de heropening van Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris zijn er heel wat nieuwtjes te melden, zoals speciale veiligheidsmaatregelen, Mobile Order in bepaalde restaurants, unieke mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten, magic shots bij PhotoPass fotografen, mini parades en de introductie van de Disney Standby Pass en Disney Premier Access ter vervanging van FastPass. Bekijk het overzicht van alle artikelen:


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen