Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Disney Village in Disneyland Paris krijgt grote upgrade met nieuwe winkels, bars en restaurants
Openingstijden vandaag
Vrijdag 19 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Village in Disneyland Paris krijgt grote upgrade met nieuwe winkels, bars en restaurants
21/03/2022

Disney Village in Disneyland Paris krijgt grote upgrade met nieuwe winkels, bars en restaurants

Begin 2023 start de herontwikkeling, uitbreiding en upgrade van Disney Village in Disneyland Paris waarbij het entertainment complex volledig op de schop gaat en wordt getransformeerd in een parkachtige omgeving met o.a. nieuwe winkels, restaurants, bars en terrassen.


Uitbreiding en upgrade van Disney Village in Disneyland Paris

De afgelopen jaren zijn diverse plannen gepresenteerd om het Disney Village complex in Disneyland Paris te vernieuwen, maar vanwege de coronacrisis werd dit uitgesteld. Nu de parken weer een hele tijd open zijn en het resort vrijwel normaal opereert, is de upgrade van Disney Village in een stroomversnelling geraakt. 

Begin 2024 start de eerste fase van de volledige transformatie naar een Boardwalk-achtige omgeving aan de kant van Lake Disney en een meer hedendaags concept aan de zijde van World of Disney.

Voor de upgrade wordt samengewerkt met diverse grote merken als het gaat om winkels, restaurants en bars. Het gebied zal omgetoverd worden tot een gezellig dorp aan het water, vergelijkbaar met Disney Springs en Disney BoardWalk in Walt Disney World. De bovenstaande concep art is gemaakt vanuit het wandelpad langs Lake Disney als je vanuit Disney's Newport Bay Club het gebied in loopt. Zie de huidige situatie vanuit hetzelfde oogpunt in de vergelijking:

Om dit nieuwe deel te realiseren worden eerst enkele backstage gebieden van de voormalige Buffalo Bill's Wild West Show gesloopt. Op die manier ontstaat een nieuwe achter Rainforest Café. McDonald's opent in begin 2026 een gloednieuw restaurant naast de huidige vestiging (die daarna zal verdwijnen) met een ontwerp exclusief voor Disney Village.


Café Mickey wordt Rosalie

Als eerste zal Café Mickey worden vervangen door de nieuwe Franse brasserie Rosalie met restaurant, bar en take away. De verbouwing start begin 2023 met oplevering eind 2023. Het restaurant telt 500 zitplaatsen op twee verdiepingen en een terras aan de zijde van Lake Disney. Daarnaast komt er een nieuwe take away naast de hoofdingang waar je authentieke Franse gebakjes, sandwiches en salades kunt afhalen.

Als tweede sluit Planet Hollywood op 7 januari 2023 voor de komst van een compleet nieuw restaurant concept op die locatie. De iconische wereldbol zal verdwijnen waarbij de locatie een nieuwe facade krijgt die beter aansluit bij World of Disney en de rest van het vernieuwde Disney Village.

Op 8 januari 2023 volgt de sluiting van King Ludwig's Castle ter voorbereiding op de opening van "The Royal Pub" op dezelfde locatie met een nieuwe gevel, bar, terras en restaurant.

Vanaf begin 2024 zullen alle facades aan de zijde van de Disney Store compleet worden vernieuwd met hedendaagse uitstraling. Alle winkels en restaurants worden verbouwd en opnieuw ingericht. Daarnaast zullen ook alle vloeren worden vernieuwd met nieuwe verlichting, perkjes, decoratie en bomen.

In 2026 opent McDonald's een gloednieuwe vestiging naast de huidige locatie op meerdere etages met groot terras.


Nieuwe ingang Disney Village

Disney Village krijgt ook een nieuwe ingang vanaf de resort hub met dezelfde type controlepunten als de tassencontrole voor de parken. Het gebied wordt opnieuw ingricht met groen en hekken tot aan Annette's Diner.


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen