Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon
Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon
08/01/2019

Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon

Sinds zomer 2018 kun je voor een aantal meet & greet locaties niet meer zo maar in de rij gaan staan. Via de app Lineberty maakt Disneyland Paris gebruik van een virtuele wachtrij waarin je een plekje moet reserveren op je mobiele telefoon. Waar vind je die app, hoe werkt het gebruik ervan en welke handigheden zijn er om er optimaal gebruik van te maken? In dit artikel vertellen we je er alles over – dus ontgrendel je mobiel en lees verder!


Installeren

Als test gebruikt Disney dit systeem op dit moment alleen in het Walt Disney Studios Park voor vrijwel alle vaste meet & greet locaties. Je kunt de app installeren op zowel iOS- als Android-mobiele telefoons. Installeer de app (klik hier voor iOS via de App Store of klik hier voor Android via de Play Store) en geef deze toestemming om gebruik te maken van locatie-gegevens en je berichten te sturen. Het eerste is om überhaupt reserveringen te kunnen maken en het tweede om een bericht te krijgen wanneer je bijna aan de beurt bent.


Gebruik

De app werkt alleen als je in of rondom het Walt Disney Studios Park bent. Het is dus niet mogelijk om buiten Disneyland Paris alvast een plek voor die dag te reserveren. Als je de app geïnstalleerd hebt en de virtuele wachtrij opent, kun je een plekje reserveren. Dat doe je als volgt:

  • Zorg dat de locatieservices op je telefoon aanstaan, zodat de app kan zien waar je bent
  • Open de Lineberty app
  • Klik bij “Select a Place” op “Disneyland Paris”
  • Klik bij “Sub Place” op Walt Disney Studios
  • Klik op de meet & greet waarvoor je een plaatsje wil reserveren. Je ziet meteen of er nog plaatsen zijn
  • Geef aan met hoeveel personen je wilt komen
  • Je krijgt meteen de verwachte wachttijd te zien
  • Wanneer je bijna aan de beurt bent, krijg je een melding en kun je naar de meet & greet gaan om je te melden bij de Cast Member


Tips

We sluiten dit artikel af met een aantal handige tips van en voor gebruikers van de app.

  • De eerste tip klinkt eenvoudig: Installeer de app vóór je naar Disneyland Paris gaat. Dan ben je meteen klaar als je tijdens je bezoek de app wilt gebruiken.
  • Hoe meer mobiele telefoons, hoe meer kans op een plek in de rij: de plaatsen in de virtuele rij worden namelijk heel snel vergeven. Hebben meer mensen in je gezelschap een mobiele telefoon? Laat ze dan allemaal de app installeren en proberen een plekje te bemachtigen. Begin iets vóór de wachtrij opent de app te verversen, want de plekken worden snel vergeven.
  • De app maakt gebruik van je locatiegegevens – je moet in de buurt van het Walt Disney Studios Park zijn om een reservering te maken. Zorg dus dat je op tijd in het park bent!
  • In principe kun je vanaf 09:45 uur een reservering maken voor alle meet & greets. Maar soms is het later als de meet & greet ook pas later opent. Controleer de tijden in het programma en/of vraag een Cast Member naar de exacte tijden.
  • Alhoewel de app al een tijdje wordt gebruikt, zijn er toch veel bezoekers die het gebruik niet kennen of niet helemaal snappen. Sommigen komen, zonder reservering, naar de meet & greet. Meld je daarom altijd even bij de Cast Member zodat hij/zij weet dat je er bent en je kan 'inchecken'.
  • De app vervangt ook de speciale plekken voor houders van een Easy Access Card of een Priority Card. Je kunt die kaarten dus niet gebruiken bij meet & greets die het Lineberty-systeem hanteren!
  • De app wordt tegenwoordig ook gebruikt voor het reserveren van een plekje in een virtuele rij voor het kopen van limited editions pins bij de Pueblo Trading Post.
  • Bekijk de video van Curious Axel met een stap voor stap uitleg van het reserveren via de app:


Virtuele FastPass

Medio 2020 start Disneyland Paris tevens met 'Virtuele FastPass' bij bepaalde attracties in het Disneyland Park. In eerste instantie zullen Phantom Manor en Autopia hier gebruik van gaan maken waarbij bezoekers via een app een FastPass reservering kunnen maken zonder eerst naar de ingang van de attractie te hoeven lopen voor fysieke tickets. Het systeem zal op dezelfde manier als de bovenstaande Lineberty methode werken, maar het is op dit moment nog onduidelijk welke app hiervoor gebruikt gaat worden.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen