Nieuws
Ontdek de Disney Cruise Line deel 2: Activiteiten aan boord voor jonge kinderen
24/01/2017

Ontdek de Disney Cruise Line deel 2: Activiteiten aan boord voor jonge kinderen

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal te doen is op de cruiseschepen van de Disney Cruise Line? In de serie “Ontdek de Disney Cruise Line” ontdek je welke geweldige dingen je kunt doen tijdens een Disney cruise. In dit tweede deel gaan we kijken naar de activiteiten op de schepen voor kinderen.


Disney’s Oceaneers Club

Voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar zijn er op alle schepen speciale "kids clubs" (ook wel "youth clubs" genoemd) te vinden. Dit zijn gedeeltes van het schip, exclusief voor kinderen, waar ze van allerlei dingen kunnen ontdekken en hun favoriete Disney figuren kunnen ontmoeten.

Één van deze clubs is Disney’s Oceaneers Club, die te vinden is op elk schip van de Disney Cruise Line. In de Oceaneers Club kunnen kinderen van alles leren terwijl ze plezier maken op de speelplaatsen, genieten van voorleesmomenten en op interactieve wijze Disney figuren ontmoeten. Verder kunnen kinderen ook knutselen, schilderen en uiteraard Disney films kijken. Ze zullen zich dus nooit vervelen en kunnen zich zo uren vermaken. Tijd die de ouders kunnen gebruiken om samen te relaxen op het schip.

De Disney’s Oceaneers Club is op elk schip anders, wat inhoudt dat elk schip zijn eigen belevenissen biedt. In de Disney’s Oceaneers Club op de Disney Dream, Disney Fantasy en Disney Magic kunnen kinderen ravotten in Andy’s Room (uit Toy Story) en Pixie Hollow (waar kinderen Tinker Bell en haar vriendinnen kunnen ontmoeten). Verder zijn er speciale speelplaatsen gebaseerd op Star Wars en Disney Infinity te vinden op de Disney Dream en speelplaatsen gebaseerd op Monster Inc. en Finding Nemo op de Disney Fantasy. Op de Disney Magic kunnen kinderen spelen met hun favoriete MARVEL superhelden, terwijl op de Disney Wonder kinderen zich kunnen uitleven in de speelplaatsen gebaseerd op Peter Pan en zich als een echte piraat kunnen wanen.


Disney’s Oceaneers Lab

Disney’s Oceaneers Lab is een interactieve speelruimte, waar kinderen van alles kunnen ontdekken, experimenten kunnen uitvoeren en spelletjes kunnen spelen. Oceaneers Lab is op elk schip te vinden. Op de Disney Dream, de Disney Fantasy en de Disney Magic is het lab speciaal gethematiseerd in een zeevaart- en piratenthema. Op Disney Wonder kinderen kunnen op ontdekkingsreis naar de sterren en daar voorbij met Buzz Lightyear. 

Op de ontdekkingsreis in het lab kunnen kinderen, bijvoorbeeld, hun eigen handgetekende animaties maken, kookles volgen (geïnspireerd op de film Ratatouille) en leren van de gekste experimenten van Professor Make-O-Mess. Het is een speciale belevenis voor elk kind!


Voor de aller-allerkleinste

Op alle vier de schepen is er een crèche te vinden voor de allerkleinsten van de familie. In de “it’s a small world” nursery kunnen kinderen van 6 maanden tot 3 jaar spelen, knutselen, films kijken en zelfs slapen. De crèche is gethematiseerd als de klassieke attractie “it’s a small world” (onder anderen te vinden in Disneyland Parijs). 

De crèche bestaat uit drie zones: een acclimatiseringzone, een grote speelruimte en een rustige ruimte voor dutjes. In de acclimatiseringzone kunnen de kinderen wennen aan de nieuwe omgeving op een rustige manier. Eenmaal gewend kunnen ze zich vermaken in de speciale speelruimte, die uitgerust is met verstopte interactieve elementen (die speciaal gemaakt zijn voor de allerkleinste). 


Andere activiteiten

Naast de "kids clubs" zijn er ook nog andere dingen voor kinderen te beleven op de schepen. Zo is er een spelletjesarcade op de Disney Fantasy waar je allerlei klassieke arcadespellen kunt spelen, waaronder bijvoorbeeld airhockey. Op de Disney Wonder en de Disney Magic is de Wide World of Sports te vinden. Dit is een deel van het dek waar je bepaalde spellen en sporten kunt doen. Dus hebben de kinderen nog wat energie over na een bezoek aan Disney’s Oceaneers Club, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een potje tafeltennis of basketbal te spelen. Bovendien kunnen kinderen zich natuurlijk ook nog vermaken in de zwembaden.

In het derde deel van deze serie nemen we een kijkje bij de zwemfaciliteiten van alle schepen. Lees ook onze andere artikelen in de 'Ontdek de Disney Cruise Line' serie:

Deel 1Activiteiten voor de hele familie
Deel 2Activiteiten voor jonge kinderen
Deel 3Waterplezier voor de hele familie


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze aanbiedingen en profiteer van een voordelig verblijf aan boord de Disney Cruise Line.

Nog meer actuele nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen