Nieuws
Rondleiding door alle restaurants van Disney Cruise Line met 'rotational dining'
18/07/2020

Rondleiding door alle restaurants van Disney Cruise Line met 'rotational dining'

Tijdens onze Noord-Europa cruise met Disney Cruise Line hebben we genoten van de vele restaurants aan boord de Disney Magic. Bekijk alle eetgelegenheden met het unieke 'rotational dining' concept waarbij het serveerteam iedere avond met je mee gaat.


Rotational dining

De schepen van Disney Cruise Line tellen vele restaurants met diverse thema's. De drie hoofdrestaurants hanteren het speciale 'rotational dining' concept waarbij gasten iedere avond in een ander restaurant dineren, maar met hetzelfde serveerteam. Op die manier weten de obers je naam, je voorkeuren en je eventuele dieetwensen voor de gehele cruise en kunnen ze persoonlijke aanbevelingen doen.

Naast de reguliere restaurants is er tevens een all-you-can-eat buffetrestaurant (hoofdlocatie voor het ontbijt) en een 'signature dining' restaurant op het hoogste dek voor alleen volwassenen. Het overzicht van alle locaties aan boord de Disney Magic:

  • Lumiere's - tafelservice - ontbijt en diner - dek 3
  • Rapunzel's Royal Table - tafelservice - diner - dek 3
  • Animator's Palate - tafelservice - ontbijt en diner - dek 4
  • Cabanas - buffetservice - ontbijt, lunch en diner - dek 9
  • Palo - tafelservice (alleen volwassenen; tegen extra betaling) - lunch en diner - dek 10

Ieder gezelschap krijgt een bepaalde volgorde van restaurants toegewezen voor de gehele cruise. Deze staat vermeld op de Key to the World Card die iedere gast ontvangt bij de check-in. De letters corresponderen met de eerste letter van de naam van het restaurant. Voorbeeld voor een cruise van 4 nachten: als op de kaart staat vermeld 'RLAL', dan dineer je de eerste avond bij Rapunzel's Royal Table, de tweede bij Lumiere's, de derde bij Animator's Palate en de vierde weer bij Lumiere's.

Het is echter niet verplicht om in deze restaurants te dineren. Als je liever in het buffetrestaurant Cabanas dineert, dan kun je daar iedere avond zonder reservering naar toe gaan. De menu's in alle restaurants (met uitzondering van Cabanas) veranderen dagelijks zodat je iedere avond kunt genieten van andere gerechten. Ondanks dat er met menukaarten wordt gewerkt kun je zoveel én zovaak als je wilt bestellen, dus als je graag 3 voorgerechten wilt hebben of 2 desserts of 2 dezelfde hoofdgerechten, dan kan dat!


Lumiere's

Restaurant Lumiere's is gebaseerd op Beauty and the Beast en toegankelijk via dek 3 (lobby). Deze locatie is één van de drie hoofdrestaurants en heeft tafelbediening voor diner met 'rotational dining'. Diverse details uit de film zijn hier te zien, zoals de bekende roos in de armituren aan het pafond en een grote muurschildering. Het ontbijt is vrij toegankelijk en heeft eveneens tafelservice. 


Rapunzel's Royal Table

Restaurant Rapunzel's Royal Table is gebaseerd op Tangled en toegankelijk via dek 3 (achterzijde). Deze locatie is één van de drie hoofdrestaurants en heeft tafelbediening voor ontbijt en diner met 'rotational dining'. Het restaurant is voorzien van de bekende lantaarns uit de film en heeft iedere avond een interactieve dinnershow met Rapunzel, Flynn Rider en de 'Ruffians' waarbij er gedanst en gezongen wordt.


Animator's Palate

Restaurant Animator's Palate is gebaseerd op de bekende animatiefilms van Disney & Pixar en toegankelijk via dek 4 (achterzijde). Deze locatie is één van de drie hoofdrestaurants en heeft tafelbediening voor ontbijt en diner met 'rotational dining'. Het restaurant verandert tijdens het diner van zwart-wit naar kleur en presenteert op bepaalde avonden de interactieve 'Animation Magic' dinnershow met Sorcerer Mickey. Het ontbijt met Disney figuren kan door ieder gezelschap één keer per cruise worden gereserveerd.


Cabanas

Restaurant Cabanas is het grote bufferservice restaurant van de Disney Magic waar de hele dag gerechten worden gerserveerd voor ontbjt, lunch en diner. De locatie is toegankelijk via dek 9 (achterzijde) en heeft zowel binnen, als buiten zitplaatsen. Het all-you-can-eat buffet wordt constant aangevuld en drank is beschikbaar via diverse afhaalstations.


Palo

Ieder schip van de Disney Cruise Line heeft minimaal één 'signature dining' restaurant voor alleen volwassenen. Aan boord de Disney Magic is dat restaurant Palo, gelegen op dek 10 (achterzijde). Dit Italiaanse restaurant moet op voorhand gereserveerd worden en heeft een meerprijs. De service en gerechten zijn van het hoogste niveau en gasten mogen alleen naar binnen als zij formeel gekleed zijn, dus geen korte broeken, slippers of t-shirts.


Meer rondleidingen

Naast de zwembaden zijn er nog veel meer faciliteiten aan boord de schepen van Disney Cruise Line. Bekijk al onze rondleidingen tijdens onze cruise in Noord-Europa:


Reserveer Disney Cruise Line nu zonder boekingskosten voor 2024 en 2025

DiscoverTheMagic.nl werkt samen met de officiële Nederlandse cruisepartner van Disney Cruise Line, speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten. Profiteer van onze speciale Disney Cruise Line aanbiedingen met de laagste prijsgarantieaanbetaling en géén boekingskosten voor alle afvaarten.

Heb je hulp nodig bij je boeking of wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met de Disney expert voor gratis advies en vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.


Aanbiedingen

Ontdek de ongeëvenaarde service en kwaliteit van Disney en boek een magische vakantie op zee. Bekijk al onze speciale aanbiedingen, profiteer van een all-inclusive verblijf aan boord de Disney Cruise Line en goedkoop vervoer met vluchten van en naar je cruise. Er zijn diverse cruises voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties.

Nog meer actuele nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Nieuw cruiseschip Disney Destiny als zevende schip uit de Disney Cruise Line vloot
20/03/2024
Ontdek het zevende schip van Disney Cruise Line onder de naam Disney Destiny[...] Lees meer
Disney Fantasy komt naar Europa met cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa
15/03/2024
Voor het eerst komt de Disney Fantasy naar Europa voor cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen