Tripreport: Centerparcs Village nature de Paris & Disneyland Paris Nov. 2018

Maandag 12 november.

We gaan deze week weg, want Roos is nog geen 3 en mag dus nog gratis mee. Om 5 uur gaan we weg, de spullen hebben we al in de auto gezet gisterenavond. We hoeven alleen Roos nog uit bed te halen en in de auto te zetten. Ze wordt wel even wakker, maar dat was te verwachten. Ze heeft nog lekker haar pyjamaatje aan. Wel even een schoon luiertje aangedaan.

In Gent zijn we bij een truckers restaurant gestopt om wat te eten en een bakkie koffie te halen. Roos heeft een flesje pap gegeten. Hier hebben we Roos ook aangekleed.
Untitled

Er waren ook een paar vogeltjes in het restaurant. Dit vond Roos wel interessant. Maar ze kon makkelijk afscheid nemen. We gaan weer verder. Roos viel om een uur of 8 weer in slaap en werd wakker om half 10 ongeveer. Wij hebben toen getankt en even geplast. Daarna reden we verder en om een uur of 12:30 uur kwamen we aan bij Centerparcs Village Nature de Paris.
Untitled
Untitled
Untitled

We kunnen pas om 15 uur inchecken dus zijn we eerst even rond gaan lopen over het terrein. Om 15 uur hebben we de koffers in het huisje gezet en daarna om 16 uur boodschappen gaan doen bij Val D’Europe. Dit is een heel groot winkel centrum. We zijn ook nog even naar Primark gegaan. Om half 6 waren we weer terug bij het huisje.
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

We hebben lekker pizza gegeten. Daarna Roosje naar bed gebracht. Ze mocht in haar eigen 1 persoons bedje, maar wilde liever in het ledikantje. Er was alleen geen beddengoed voor in het ledikantje. Gelukkig hadden we allemaal dekens in de auto liggen. Ze viel als een blok in slaap. Wij hebben nog wat gedronken, en tv gekeken, maar zijn er ook vroeg in gegaan.


Dinsdag 13 november

Wij gaan vandaag zwemmen van 10:00 tot 14:00 uur.
Untitled

Hier hebben we ook wat gegeten. Daarna wordt het toch wel tijd voor een dutje voor Roos. Als Roos wakker wordt gaan we rondlopen over het terrein. Het park is zo groot dat er een shuttle bus over het terrein rijdt. We nemen ook deze “gekke” bus. Dit is een elektrische bus, maar ziet er wat vreemd uit. Daarom noemde Roos het de gekke bus. We stappen uit bij de kinderboerderij.
Untitled

Ze hebben hier paarden, koeien en kippen. En er wordt een toneelstuk opgevoerd. Roos vindt dit erg leuk, maar het duurt niet heel lang. Roos wil niet weg. Misschien kunnen we dit donderdag weer zien. Als Roos wat ouder zou zijn kan ze pony rijden of zelfs een paardje verzorgen, maar helaas is Roos hier nog iets te klein voor. Het wordt alweer tijd voor avond eten. We gaan bij Pur wat eten en daarna Roosje lekker naar bed gebracht. Wij gaan er ook vroeg in, want morgen moeten we vroeg op.

Reacties

 • september 2021 aangepast
  woensdag 14 november

  We staan vandaag om 6 uur op. We hebben nog geen trek, daar is het iets te vroeg voor. Om 7:30 uur pakken we de bus. Bus 47 is 2 euro per persoon per ritje. Roos nog niet, zij is nog gratis. We rijden nog langs het hotel waar Dave en Flip hebben geslapen on 2015.Na een half uurtje komen we bij Disney aan. We moeten even door de beveiliging en door de ingang.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Even voor 8:30 uur worden we naar binnen gelaten voor extra magic time.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  We lopen meteen door naar Meet Mickey. Roos wil toch wel graag haar held ontmoeten. Binnen 10 minuten zijn we al aan de beurt. Roos vond het toch wel heel spannend, want Micky is in het echt best wel groot.
  Untitled
  Untitled

  In het park eten we even een broodje en Roos geven we een flesje pap. Hierna gaan we in Buzz Lightyear laser blast. Hier mag Roos met een pistool op aliens schieten. Roos vindt het erg leuk, maar ook wel een beetje spannend, het is best donker, ondanks de vele lichtjes en lasers.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  We gaan in de rij staan voor Stampertje en Miss bunny. Roos vindt het eerst wel spannend, want het zijn best grote konijntjes, maar Tess houdt Roos veilig vast, dan vindt Roos het wel leuk. En ze zijn heel erg lief en zacht. Roos durft ze wel een knuffel te geven.
  Untitled
  Untitled
  Untitled
 • Vervolg 14 november

  Hierna gaan we kijken of Poeh of zijn vriendjes er misschien staan. Ja hoor. Poeh staat er. Tess gaat vast in de rij staan. Roos en mark gaan in de Dumbo circus trein.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Tess heeft wel een paar stappen gezet, maar is nog niet aan de beurt. Roos en Mark gaan daarom maar in de bootjes langs de sprookjes. O.a. Peter en de wolf, Aladdin en The Wizard of Oz. (Jaren later heeft Roos het hier nog steeds over). Tess is nu bijna aan de beurt. Roos en Mark komen bij Tess staan. Roos vindt het helemaal leuk. Wel spannend, want ook Poeh is groot, maar ze vindt het geweldig. Ze durft Poeh een knuffel te geven. En als Tess ook op de foto wil, dan wil Roos dat ook wel.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Het is tijd voor de kerst parade. Wij gaan klaar staan. Hierdoor komen wij wel enorm in de kerstsfeer. Wij gaan zodra we thuis komen de kerstboom optuigen.
  Untitled

  Roos en Mark gaan in de carrousel van Lancelot. Roos mocht vorige keer nog niet op een paardje, toen was ze nog te jong. Nu mag ze dat wel. Roos is helemaal blij.
  Untitled
  Untitled
  Untitled

  Het zonnetje schijnt. Het is lekker warm (en dat in november ?!) Tess heeft haar jas uit gedaan, maar is deze verloren. We lopen de route terug die we hadden gelopen. Uiteindelijk lopen we door een winkel, Tess vraagt daar bij de kassa of haar jas is gevonden, en ja hoor… gelukkig wel. De jas is nu niet nodig… maar vanavond als de zon onder is natuurlijk wel. Het is ten slotte november.

  We lopen door het doolhof van Alice in Wonderland
  Untitled

  Daarna is het tijd voor It’s a small world. Omdat het kerst is horen we nu Jingle Bells in deze attractie. Roos d’r lievelingskerstliedje.
  Untitled
  Untitled

  Bij Indiana Jones gaan we even lunchen en Mark en Tess gaan om en om in de attractie. Hierna is Roos best wel moe geworden, het is ook best wel laat al. Roos valt in de buggy in slaap.
  Untitled
 • september 2021 aangepast
  Vervolg 14 november

  Mark en Tess gaan een bakkie koffie doen. Daarna nog even shoppen. We missen hierdoor wel een andere parade. Dit maakt best veel herrie, maar Roos slaapt hier doorheen. We zijn toen Roos wakker werd nog in Pirates of the caribbean geweest. We zijn de boomhut van de Robinsons in gegaan. En de grot van Kapitein haak doorgelopen.
  Untitled

  Intussen is het alweer best koud geworden. We gaan nog even de winketjes bekijken. Hierna gaan we kijken hoe de lichtjes van de kerstboom aangezet gaan worden door Mickey en Minnie. We wilden eigenlijk ook nog de vuurwerkshow kijken, maar we zijn best wel moe en koud en we hebben honger ’s Avonds gingen we eten bij Five Guys in Disney Village hierna besluiten we om bij de Sports Cafe nog wat te drinken. We willen eigenlijk voor de grote drukte weg zijn. Dus we gaan de bus terug pakken.

  De bus is 2 euro per persoon per ritje. Parkeren bij Disney is 25 euro per dag. Als je met 6 of meer personen gaat is het de moeite waard om misschien toch maar met de auto te gaan. Dan ben je met 15 minuten als bij Disney of retour bij Centerparcs. We leggen Roos gauw in bed, en drinken nog wat, maar ook wij zijn best al moe dus duiken er ook lekker op tijd in.

  Donderdag 15 november

  ’s Ochtends gaan we naar de Extraordinairy Gardens (aarde, vuur, water en wind) Ook gaan we naar een speeltuin, maar eigenlijk is Roos hier nog wat te jong voor. We hadden gisteren een prachtige dag in Disney. Vandaag is er een beetje motregen en grijs. Blij dat we gisteren naar Disney zijn geweest.

  We gaan even lunchen en na de lunch doet Roos even een dutje en ’s middags is het weer tijd om te zwemmen. ’s Avonds eten we bij de bowlingbaan. Hier kun je redelijk betaalbaar eten. Ze hebben alleen geen patat, maar dat kan Tess ophalen bij de bar, dat is een klein stukje verderop. We gingen niet bowlen, maar je kan hier wel lekker zitten.
  Untitled

  Hierna gaan we lekker terug naar het huisje. We brengen Roos naar bed en wij kijken nog wat tv. Morgen gaan we alweer naar huis, dus maken we het niet laat.

  Vrijdag 16 november.

  Vandaag gaan we weer naar huis helaas. We ontbijten rustig, we laden onze koffers weer in de auto en rond 10 uur vertrekken we weer naar huis.

  Wat een geweldig park is dit. Hier komen we zeker nog een keer terug. Maar dan gaan we langer.
Log In of Registreer om te reageren.