WDW: Door bomen bos niet meer zien.

Wellicht herkenbaar voor aantal of sommige van jullie.

Eigenlijk wel héél graag naar WDW willen maar na vol goede moed aan een soort van plan van aanpak al moedeloos worden door (te?) veel opties / aanbiedingen / welk dining plan en wat het allemaal precies inhoudt, eigenlijk al met een zucht afhaken met de gedachte "dat doen nog wel een keer"

Bij ons dus helaas al een aantal jaren zo, denk toch te bang om dingen over het hoofd te zien.

Heb er al naar gezocht maar niet gevonden, is er ook iemand die een goede checklist hebben? Of zouden jullie simpelweg naar reisbureau gaan om een complete trip te boeken.

Alvast bedankt voor het lezen van ons eeuwig dillema.

Groet.

San

Reacties

 • Je kan het jezelf zo ingewikkeld maken als je zelf wilt natuurlijk. Diningplan is vooralsnog niet terug dacht ik maar werkt nog steeds met een tegoed, dus daar hoef je nu niet over na te denken zolang dat niet terug komt.

  Wil je alleen naar WDW of ook naar Universal? Als je alleen naar WDW wilt kun je gewoon via deze website reserveren bij de Ierse versie van de officiële website. Als je pas volgend najaar of nog later wilt gaan raad ik je aan om te wachten tot eind mei, dan is meestal de beste aanbieding (7 dagen gratis + photopass + maaltijdtegoed + giftcard + theatervoorstelling). Welk hotel je voor kiest is je eigen voorkeur op basis van je gezinssamenstelling. Wij hebben voor het carribean beach resort (CBR) gekozen vanwege de 5-persoons kamers, de fijne prijs en de goede ligging. Vliegtickets kun je boeken via elke willekeurige website waarbij je rekening kunt houden met je eigen voorkeuren (vertrektijd, vliegtijd, overstap). Wij hebben gekozen voor een zo vroeg en kort mogelijke heenvlucht met een overstap in de VS zodat je bij je overstap al door de douane kan.

  Later kun je dan rustig kijken naar transfers (touringcar aanbieder of een uber bijvoorbeeld) en waar je zou willen eten. Als je dat 70 dagen van te voren weet en 60 dagen vooraf vast legt ben je vroeg genoeg.

  Mocht je interesse hebben, dan heb ik de (Engelstalige!) Birnbaum 2022 gids voor WDW voor je, dan kun je ook rustig lezen over verschillende opties qua tickets (al zitten als je via deze website boekt de uitgebreidste tickets er bij), hotels, restaurants, de parken en overige attracties die er nog zijn buiten de parken.

  Kortom, een lijstje met belangrijke dingen en hoe wij het nu aanpakken:
  - tickets en hotel boeken, indien alleen naar WDW is dat ineen het handigst
  - vlucht boeken
  - kijken waar je zou willen eten
  - voorpret, kijken wat je zou willen zien/doen
  - transfer van/naar vliegveld regelen of huurauto reserveren (zou ik alleen doen als je ook buiten WDW dingen wilt zien/doen)
  - restaurants reserveren 60 dagen voor vertrek voor zover gewenst
  - park toegang reserveren (indien nog noodzakelijk tzt)
  - nog meer voorpret-tijd
  - ESTA aanvragen (voor de douane)
  - Inpakken en gaan!
 • Hallo San,

  Natuurlijk ligt het eraan welke opties je allemaal wilt boeken, maar wij doen het als volgt…

  In april/mei boeken we de aanbieding op disneyholidays.ie (dus Ierse site). Dan hebben ze meestal een goede aanbieding. Zie ook de link op website van discoverthemagic en meestal zet @Lars het op het forum als er een aanbieding is! Dan boeken we Disney resort en tickets in 1 deal. De tickets zijn geldig voor alle Disney parken. Je doet dan een kleine aanbetaling en daarbij is het zo dat je tot 7 dagen voor vertrek je reis kan annuleren, maar dan ben je wel de aanbetaling kwijt.

  Wij hebben geen ervaring met hotels net buiten WDW, maar dat is waarschijnlijk wel goedkoper. Wij gaan meer voor het gemak binnen WDW, zoals Skyliner, bussen en boten haha!

  Het ligt eraan voor welke periode je boekt, maar je kan de vlucht ongeveer een jaar van te voren boeken. Dus als je bijvoorbeeld in mei 2024 wilt gaan, kan je mei/juni al een vlucht naar Orlando boeken. Wij vergelijken meestal de grotere maatschappijen die naar Orlando International (MCO) vliegen.

  Daarna reserveren we nog het vervoer van de luchthaven naar WDW (en terug natuurlijk). Dit jaar zijn we met Mears (bus-service) gegaan, aangezien Disney dit zelf niet meer regelt. Maar Uber of Lyft is ook mogelijk, evenals Sunshine Flyer (ook een busservice). Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren, maar dan betaal je ook voor het parkeren bij je Disney hotel en dat is per nacht dat je auto daar staat.

  Mocht je ook nog andere parken, zoals Universal, Seaworld, enz. willen bezoeken, kan je dit boeken bij bijvoorbeeld attractiontickets.de, maar er zijn meerdere aanbieders.

  Hopelijk ben je een klein beetje op weg geholpen, anders laat maar weten. Dan zijn er vast meerdere medeforummers die je willen helpen.

 • Mocht je ook naar Universal willen dan kun je ook een willekeurig hotel en een vlucht boeken. Vanuit elk groter hotel hebben ze transfers naar de parken toe, soms gratis soms tegen betaling. 10 jaar geleden zaten wij vlakbij Universal in een goedkoop complex met een gratis bus naar Universal (die bij alle hotels in de buurt stopte) en voor $20 een transfer naar WDW, heen en terug. Tickets kun je op veel plaatsen kopen (ook op deze website, maar ook ter plaatse nog bij je hotel). En Seaworld (ook zeker de moeite waard als je niet alleen naar WDW gaat, zij hebben de tofste achtbanen) kun je gewoon met de lokale bus goed en goedkoop komen. Heel Orlando is een soort klein pretpark-gebied langs de hoofdweg. Zorg wel dat je van te voren de Disneyparken reserveert.
 • Wellicht herkenbaar voor aantal of sommige van jullie.

  Eigenlijk wel héél graag naar WDW willen maar na vol goede moed aan een soort van plan van aanpak al moedeloos worden door (te?) veel opties / aanbiedingen / welk dining plan en wat het allemaal precies inhoudt, eigenlijk al met een zucht afhaken met de gedachte "dat doen nog wel een keer"

  Bij ons dus helaas al een aantal jaren zo, denk toch te bang om dingen over het hoofd te zien.

  Heb er al naar gezocht maar niet gevonden, is er ook iemand die een goede checklist hebben? Of zouden jullie simpelweg naar reisbureau gaan om een complete trip te boeken.

  Alvast bedankt voor het lezen van ons eeuwig dillema.

  Groet.

  San

  Hoi San,

  Wat leuk dat jullie naar Walt Disney World willen. Een goede plek om te starten is ons stappenplan op deze pagina: https://www.discoverthemagic.nl/walt-disney-world/praktische-informatie-florida/verblijf-florida.

  Groetjes,
  Lars
Log In of Registreer om te reageren.