Openingstijden vandaag
Zondag 17 december 2017
Disneyland Park
10:00 tot 22:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Verblijf

Verblijf

Een verblijf in Walt Disney World bestaat uit hotelovernachting(en), tickets/MagicBands voor de parken en eventuele Magische Extra’s. Ontdek het ideale verblijf om alles te kunnen zien, in welke periodes de verschillende prijsseizoenen actief zijn, wanneer het druk of juist rustig is in de parken en welk hotel het beste bij je wensen past.


Verblijfsduur

Het is in de meeste gevallen aan te bevelen om minimaal een verblijf van 8 dagen te boeken, zodat je alle tijd hebt om je favoriete attracties, shows en parades te zien. Voor zowel Magic Kingdom, als Epcot heb je 2 dagen nodig om alles op je gemak te beleven. Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom hebben minder attracties en zijn beiden in 1,5 dag te bezoeken. Daarnaast zijn er nog de 2 waterparken Disney's Typhoon Lagoon en Disney's Blizzard Beach en de 2 entertainment districts Disney Springs en Disney's BoardWalk, waar je tevens 2 dagen voor uit moet trekken om dit te kunnen zien. Tijdens de schoolvakanties is het  bovengemiddeld druk in de parken, waardoor je minder attracties per dag kunt doen. De hele dag in de parken rondlopen en indrukken opdoen is vermoeiend, zeker voor kinderen. Voldoende rustmomenten inplannen is essentieel om het voor iedereen leuk te houden. Wij adviseren om in deze periodes te kiezen voor minimaal 10 dagen om het resort in alle rust te ontdekken. Je bent immers op vakantie!

Om je ideale aankomstperiode te bepalen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden: de prijsseizoenen, de themaseizoenen, de periode van het jaar waarin je het resort wilt bezoeken en de schoolvakanties/feestdagen in Amerika. Deze periodes hebben allemaal effect op de hoogte van de prijs en de drukte in de parken.


Prijsseizoenen

Walt Disney World kent 3 seizoenen waarin er duidelijk verschil is in prijs en drukte in de parken (van laag naar hoog): Low Season, Moderate Season en High Season. Tijdens Low Season zijn de prijzen het voordeligst met de minste drukte, terwijl de prijzen tijdens High Season hoger zijn en de drukte groter. Je krijgt tijdens de duurdere seizoenen echter méér entertainment te zien, blijven de parken langer open en zijn de meeste attracties geopend. Disney sluit bijvoorbeeld meer attracties voor onderhoud tijdens Low Season. Bekijk op welke aankomstdata een bepaald seizoen van kracht is in het overzicht met een indicatie van de drukte.


Themaseizoenen

Naast de prijsseizoenen, zijn er ook 4 themaseizoenen in Walt Disney World: Season of the Force (winter/voorjaar), Frozen Summer Fun (zomer), Halloween at Walt Disney World (najaar) en Christmas at Walt Disney World (winter). Deze seizoenen hebben met name betrekking op speciaal entertainment, shows en parades in bepaalde parken. Ontmoet de Disney figuren in unieke outfits en geniet van speciale decoratie voor een extra magische sfeer. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de schoolvakanties/feestdagen om de drukte te ontlopen. Zit je toch vast aan de schoolvakanties, kies er dan voor om op de druktste dagen (meestal in het weekend) een rustdag te nemen en te relaxen bij je hotel of naar de entertainment disctricts te gaan.

Seizoenen


Periode

De prijzen voor arrangementen verschillen niet alleen per seizoen, maar ook in welke periode van het jaar je aankomt. De drukste tijd van het jaar is van Eerste Kerstdag t/m de eerste dagen in januari, gevolgd door de voorjaarsvakantie van midden maart t/m de week van Pasen. Daarnaast is de week van Thanksgiving, de eerste weken van juni (begin zomervakantie) en de week van Presidents Day erg druk. De minst drukke tijd is van Labor Day in september t/m het begin van oktober, gevolgd door midden januari na het Martin Luther King Jr. weekend tot aan Presidents Day in februari. De weken na Thanksgiving en vóór de kerstdagen zijn, net als midden april t/m midden mei, de periode na de voorjaarsvakantie en vóór Memorial Day minder druk.


Schoolvakanties

Ondanks dat Walt Disney World een internationale vakantiebestemming is, wordt de drukte in de parken in hoge mate bepaald door de schoolvakanties en vrije dagen van de Amerikanen. Het is dan ook aan te bevelen om bepaalde dagen en/of periodes dat de Amerikanen vrij hebben zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens de schoolvakanties hebben de meeste Amerikanen langer vrij en wordt de drukte iets meer verspreid, maar kies bij voorkeur voor een verblijf in Low of Moderate Season. Vergelijk de schoolvakanties van Amerika en Nederland en kies een periode waarin zo min mogelijk Amerikanen vrij hebben.

Schoolvakanties Amerika


Feestdagen

Met name de feestdagen zorgen voor grote drukte in de parken. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de feestdagen om of kies voor een langer verblijf als één of meerdere feestdagen in de periode vallen dat je een bezoek aan Disney wilt brengen. Een overzicht van alle nationale vrije dagen voor Amerika (buiten de schoolvakanties) in 2018:

  • New Years Day: 1 januari 2018
  • Martin Luther King Day: 15 januari 2018
  • Presidents Day: 19 februari 2018
  • Memorial Day: 28 mei 2018
  • Independence Day: 4 juli 2018
  • Labor Day: 3 september 2018
  • Veterans Day: 11 november 2018
  • Thanksgiving: 22 november 2018
  • Christmas Day: 25 december 2018

Hotels

De hotelkeuze is afhankelijk van diverse factoren. Walt Disney World kent 29 zogenaamde on-site hotels. Dit zijn de Disney hotels die binnen het resort liggen. Deze hotels kenmerken zich door de gedetailleerde thematisering, de ligging kortbij de parken, de Disney sfeer en unieke diensten en services.

Daarnaast kent Walt Disney World ook zogenaamde off-site hotels. Dit zijn de partner hotels (vaak aangeduid als de geselecteerde en aangesloten hotels) die binnen of net buiten het resort liggen en niet van Disney zelf zijn. Deze hotels kenmerken zich door de diversiteit in budget (van basic tot luxueus) en het voordeel van goedkopere losse overnachtingen met of zonder toegangstickets. Al deze hotels bieden zelf een shuttlebus dienst aan naar de parken. Bekijk alle faciliteiten in de Disney hotels en partner hotels om te zien welk hotel het meest geschikt is.

Disney hotels

Partner hotels


Tickets

Een arrangement in één van de Disney hotels is altijd inclusief toegangstickets voor alle parken voor de gehele duur van je verblijf. Boek je als voorbeeld een arrangement van 7 dagen, dan krijgt iedereen uit het gezelschap een 7-daags ticket voor beide parken. Wil je liever zelf bepalen hoe vaak en wanneer je een bezoek brengt aan de parken, dan kun je ook losse overnachtingen boeken in de partner hotels of overige accommodatie rondom Walt Disney World. Profiteer vervolgens van onze speciale ticketaanbiedingen en stel zelf je verblijf samen.

Tickets

Partner hotels

Overige accommodatie


Magische Extra’s

Naast de hotelovernachting(en) en tickets voor de parken, kunnen er ook speciale Magische Extra’s worden bijgeboekt om je verblijf nog onvergetelijker te maken. Profiteer van diverse extra voordelen met MyMagic+ in de Disney hotels en ontvang gratis Disney FastPass+ om attracties te reserveren, gratis MagicBands voor toegang tot je hotelkamer en de parken, gratis Disney’s Magical Express shuttleservice van en naar het vliegveld en vele kortingen op activiteiten en restaurants in het resort. Voeg extra magie toe aan je verblijf, zoals de voordelige Disney Dining Plan maaltijdopties of reserveer maaltijden met de Disney figuren.

Disney Dining Plan

Maaltijden met de Disney figuren


Verzekeringen

Voor iedere vakantie is het belangrijk om de verzekeringen op orde te hebben, zo ook voor een reis naar Walt Disney World. Zorg dat je op voorhand een reis- en/of annuleringsverzekering hebt afgesloten of controleer je huidige verzekering of een verblijf in Amerika ook onder de dekking valt. Met name de medische kosten vormen een belangrijk punt bij het uitzoeken van een geschikte verzekering.


Klimaat & Weer

Walt Disney World is gebouwd in het zonnige en warme Florida. Met een tropisch klimaat is deze locatie ideaal voor een aangenaam bezoek aan de parken, maar kan het in bepaalde periodes ook zeer warm worden. De beste maanden als het om het weer gaat, zijn oktober, november, maart en april, waarbij het najaar doorgaans droger is dan het voorjaar. Juni, juli, augustus en september zijn de warmste maanden met tropische temperaturen, waarbij er ook onweer mogelijk is. Paraplu’s zijn toegestaan, maar je kunt ook gebruik maken van de speciale plastic poncho’s die in alle grote winkels in het resort te koop zijn. Op warme dagen zijn er voldoende drinkpunten beschikbaar en zorgt Disney voor speciale neveldouches om bezoekers koel te houden.

Hou er echter rekening mee dat shows en parades zonder waarschuwing kunnen worden gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd, in het bijzonder bij slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan onweer of gladheid als gevolg van vrieskou/sneeuw. Bij een annulering volgt een geautomatiseerde gesproken mededeling.


Aanbiedingen

Als je eenmaal je keuze voor de verblijfsduur, de aankomstdatum, het hotel en de Magische Extra’s hebt gemaakt, is het tijd om de juiste aanbieding te kiezen. Als officiële partner van Disney verkopen wij alle beschikbare aanbiedingen voor Walt Disney World. Bekijk hieronder welke aanbiedingen momenteel beschikbaar zijn en bespaar direct op je verblijf. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Arrangement: 7 dagen GRATIS entree + tot 6 nachten GRATIS
Arrangement: 7 dagen GRATIS entree + tot 6 nachten GRATIS

Ontvang 7 dagen gratis + tot 6 nachten gratis in Walt Disney World bij een verblijf in de Disney hotels voor aankomsten van 1 januari t/m 31 december 2018

Tickets: 7 dagen GRATIS entree + GRATIS Memory Maker
Tickets: 7 dagen GRATIS entree + GRATIS Memory Maker

Ontvang 7 dagen gratis entree + gratis Memory Maker in Walt Disney World voor aankomsten van 1 januari t/m 31 december 2018

PhotoPass: GRATIS Memory Maker bij ieder Ultimate Ticket
PhotoPass: GRATIS Memory Maker bij ieder Ultimate Ticket

Ontvang gratis Memory Maker bij ieder Walt Disney World Ultimate Ticket voor aankomsten van 1 januari t/m 31 december 2018

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen