Walt Disney World    |    Praktische Informatie   |   Verblijf
Openingstijden vandaag
Zaterdag 13 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Verblijf

Verblijf

Een verblijf in Walt Disney World bestaat uit hotelovernachting(en), tickets/MagicBands voor de parken en eventuele Magische Extra’s. Ontdek het ideale verblijf om alles te kunnen zien, in welke periodes de verschillende prijsseizoenen actief zijn, wanneer het druk of juist rustig is in de parken en welk hotel het beste bij je wensen past.


Verblijfsduur

Het is in de meeste gevallen aan te bevelen om minimaal een verblijf van 8-10 dagen te boeken, zodat je alle tijd hebt om je favoriete attracties, shows en parades te zien. Voor zowel Magic Kingdom, als Epcot heb je 2 dagen nodig om alles op je gemak te beleven. Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom hebben minder attracties en zijn beiden in 1,5 dag te bezoeken. Daarnaast zijn er nog de 2 waterparken Disney's Typhoon Lagoon en Disney's Blizzard Beach en de 2 entertainment districts Disney Springs en Disney's BoardWalk, waar je tevens 2 dagen voor uit moet trekken om dit te kunnen zien.

Tijdens de schoolvakanties is het bovengemiddeld druk in de parken, waardoor je minder attracties per dag kunt doen. De hele dag in de parken rondlopen en indrukken opdoen is vermoeiend, zeker voor kinderen. Voldoende rustmomenten inplannen is essentieel om het voor iedereen leuk te houden. Wij adviseren om in deze periodes te kiezen voor minimaal 10-12 dagen om het resort in alle rust te ontdekken. Je bent immers op vakantie! Wil je naast Disney World ook naar andere toeristische attracties in Florida, dan adviseren wij een verblijf van 14 dagen.

Om je ideale aankomstperiode te bepalen, zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden: de prijsseizoenen, de themaseizoenen, de periode van het jaar waarin je het resort wilt bezoeken en de schoolvakanties/feestdagen in Amerika. Deze periodes hebben allemaal effect op de hoogte van de prijs en de drukte in de parken.


Prijsseizoenen

Walt Disney World kent 3 seizoenen waarin er duidelijk verschil is in prijs en drukte in de parken (van laag naar hoog): Low Season, Moderate Season en High Season. Tijdens Low Season zijn de prijzen het voordeligst met de minste drukte, terwijl de prijzen tijdens High Season hoger zijn en de drukte groter. Je krijgt tijdens de duurdere seizoenen echter méér entertainment te zien, blijven de parken langer open en zijn de meeste attracties geopend. Disney sluit bijvoorbeeld meer attracties voor onderhoud tijdens Low Season.

Disney publiceert zelf geen informatie over drukte in de parken, maar onze kalender met prijsseizoenen is een goede graadmeter. Over het algemeen zijn de parken op de blauwe data rustig, op de gele data gemiddeld druk en op de rode data drukker. Klik op de kalender om alle actuele aanbiedingen te bekijken.


Themaseizoenen

Naast de prijsseizoenen, zijn er ook 6 themaseizoenen in Walt Disney World: Epcot International Festival of the Arts (januari-februari), Epcot Flower and Garden Festival (maart-mei), Halloween at Walt Disney World (augustus-oktober), Epcot Food and Wine Festival (september-november) en Christmas at Walt Disney World / Epcot International Festival of the Holidays (beiden november-december).

Deze seizoenen hebben met name betrekking op speciaal entertainment, shows en parades in bepaalde parken. Ontmoet de Disney figuren in unieke outfits en geniet van speciale decoratie voor een extra magische sfeer. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de schoolvakanties/feestdagen om de drukte te ontlopen. Zit je toch vast aan de schoolvakanties, kies er dan voor om op de druktste dagen (meestal in het weekend) een rustdag te nemen en te relaxen bij je hotel, naar één van de waterparken te gaan of een bezoek te brengen aan Disney Springs.

Seizoenen


Periode

De prijzen voor arrangementen verschillen niet alleen per seizoen, maar ook in welke periode van het jaar je aankomt. De drukste tijd van het jaar is van Eerste Kerstdag t/m de eerste dagen in januari, gevolgd door de voorjaarsvakantie van midden maart t/m de week van Pasen. Daarnaast is de week van Thanksgiving, de eerste weken van juni (begin zomervakantie) en de week van Presidents Day erg druk. De minst drukke tijd is van Labor Day in september t/m het begin van oktober, gevolgd door midden januari na het Martin Luther King Jr. weekend tot aan Presidents Day in februari. De weken na Thanksgiving en vóór de kerstdagen zijn, net als midden april t/m midden mei, de periode na de voorjaarsvakantie en vóór Memorial Day minder druk.


Schoolvakanties

Ondanks dat Walt Disney World een internationale vakantiebestemming is, wordt de drukte in de parken in hoge mate bepaald door de schoolvakanties en vrije dagen van de Amerikanen. Het is dan ook aan te bevelen om bepaalde dagen en/of periodes dat de Amerikanen vrij hebben zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens de schoolvakanties hebben de meeste Amerikanen langer vrij en wordt de drukte iets meer verspreid, maar kies bij voorkeur voor een verblijf in Low of Moderate Season. Vergelijk de schoolvakanties van Amerika en Nederland en kies een periode waarin zo min mogelijk Amerikanen vrij hebben.

Schoolvakanties Amerika


Feestdagen

Met name de feestdagen zorgen voor grote drukte in de parken. Boek bij voorkeur een verblijf buiten de feestdagen om of kies voor een langer verblijf als één of meerdere feestdagen in de periode vallen dat je een bezoek aan Disney wilt brengen. Een overzicht van alle nationale vrije dagen voor Amerika (buiten de schoolvakanties) in 2023 / 2024:

  • New Years Day: 1 januari 2023 / 1 januari 2024
  • Martin Luther King Day: 16 januari 2023 / 15 januari 2024
  • Presidents Day: 20 februari 2023 / 19 februari 2024
  • Memorial Day: 29 mei 2023 / 27 mei 2024
  • Independence Day: 4 juli 2023 / 4 juli 2024
  • Labor Day: 5 september 2023 / 2 september 2024
  • Veterans Day: 11 november 2023 / 11 november 2024
  • Thanksgiving: 23 november 2023 / 28 november 2024
  • Christmas Day: 25 december 2023 / 25 december 2024


Hotels

De hotelkeuze is afhankelijk van diverse factoren. Walt Disney World kent 29 zogenaamde on-site hotels. Dit zijn de Disney hotels die binnen het resort liggen. Deze hotels kenmerken zich door de gedetailleerde thematisering, de ligging kortbij de parken, de Disney sfeer en unieke diensten en services. Enkele populaire voordelen zijn de Extra Magische Uren met exclusieve toegang tot de parken en de mogelijkheid om als eerste Genie+ (Lightning Lane) reserveringen en restaurant reserveringen te maken.

Daarnaast kent Walt Disney World ook zogenaamde off-site hotels. Dit zijn de partner hotels (vaak aangeduid als de geselecteerde en aangesloten hotels) die binnen of net buiten het resort liggen en niet van Disney zelf zijn. Deze hotels kenmerken zich door de diversiteit in budget (van basic tot luxueus) en het voordeel van goedkopere losse overnachtingen met of zonder toegangstickets. Bepaalde hotels bieden zelf een shuttlebus dienst aan naar de parken, maar de tijden zijn beperkt. Bekijk alle faciliteiten in de Disney hotels en partner hotels om te zien welk hotel het meest geschikt is.

Disney hotels

Partner hotels


Tickets

Een arrangement in één van de Disney hotels is altijd inclusief toegangstickets voor alle parken voor de gehele duur van je verblijf. Boek je als voorbeeld een arrangement van 7 dagen, dan krijgt iedereen uit het gezelschap een 7-daags ticket voor beide parken. Wil je liever zelf bepalen hoe vaak en wanneer je een bezoek brengt aan de parken, dan kun je ook losse overnachtingen boeken in de partner hotels of overige accommodatie rondom Walt Disney World. Profiteer vervolgens van onze speciale ticketaanbiedingen en stel zelf je verblijf samen.

Tickets

Overige accommodatie


Magische Extra’s

Naast de hotelovernachting(en) en tickets voor de parken, kunnen er ook speciale Magische Extra’s worden bijgeboekt om je verblijf nog onvergetelijker te maken. Profiteer van diverse extra voordelen met de MyDisneyExperience app & website in de Disney hotels, zoals gratis Wi-Fi in de hotels en parken, de mogelijkheid om attracties op voorhand te reserveren met Genie+, MagicBands voor toegang tot je hotelkamer en de parken, gratis vervoer binnen het resort met bus, boot of monorail en vele kortingen op activiteiten en restaurants in het resort. Voeg extra magie toe aan je verblijf, zoals de voordelige Disney Dining Plan maaltijdopties of reserveer maaltijden met de Disney figuren.

Disney Dining Plan

Maaltijden met de Disney figuren


Vervoer

Walt Disney World is uitstekend bereikbaar via de twee bekendste vliegvelden rondom Orlando. De meeste vluchten komen aan op Orlando International Airport (MCO) en vanuit dit vliegveld zijn tevens diverse shuttleservices van en naar Disney World beschikbaar. Ride sharing via Uber of Lyft is eveneens beschikbaar. Ontdek de prijzen met aanbiedingen voor alle vliegvelden en vliegmaatschappijen in Nederland, België en Duitsland die naar Florida vliegen.

Het andere vliegveld in de buurt is Orlando Sanford (SFB), maar dit is enkel een optie als je buiten Disney zelf verblijft en heeft daarnaast slechts een beperkt aantal vliegmaatschappijen die hier gebruik van maken. Wil je ook naar andere toeristische attracties in Florida, dan kun je tevens voordelig een auto huren. Iedereen die naar Amerika reist heeft daarnaast een geldig toeristenvisum nodig, genaamd ESTA. Dit formulier kan online worden aangevraagd via de website van U.S. Customs and Border Protection.


Verzekeringen

Voor iedere vakantie is het belangrijk om de verzekeringen op orde te hebben, zo ook voor een reis naar Walt Disney World. Zorg dat je op voorhand een reis- en/of annuleringsverzekering hebt afgesloten of controleer je huidige verzekering of een verblijf in Amerika ook onder de dekking valt. Met name de medische kosten vormen een belangrijk punt bij het uitzoeken van een geschikte verzekering.


Klimaat & Weer

Tijdens de bouw van Walt Disney World is er door Disney rekening gehouden met het klimaat in Florida. Vrijwel alle wachtrijen van attracties hebben airco (binnen) en/of beschutting (buiten). Bij warm weer sta je dus niet de hele tijd in de brandende zon, als je wacht om de attractie te betreden. Er zijn voldoende drinkpunten beschikbaar en zorgt Disney voor speciale neveldouches om bezoekers koel te houden.

Hou er echter rekening mee dat shows en parades zonder waarschuwing kunnen worden gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd, in het bijzonder bij slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan onweer of gladheid als gevolg van vrieskou/sneeuw. Bij een annulering volgt een geautomatiseerde gesproken mededeling.


Gids

Een goede voorbereiding is het halve werk! Een bezoek aan Walt Disney World vergt namelijk een hele planning en met The Unofficial Guide to Walt Disney World heb je een compleet naslagwerk in handen met een uitgebreid overzicht van de parken, attracties, restaurants, winkels, hotels én speciale touring plans om de wachtijden te beperken. Klik op het boek hieronder voor meer informatie en bestel 'm eenvoudig online met voordeel.


Ontdek de prijzen

Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. Klik op 'Ontdek prijzen' en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. 


Aanbiedingen

Als je eenmaal je keuze voor de verblijfsduur, de aankomstdatum, het hotel en de Magische Extra’s hebt gemaakt, is het tijd om de juiste aanbieding te kiezen. Als officiële partner van Disney verkopen wij alle beschikbare aanbiedingen voor Walt Disney World. Bekijk hieronder welke aanbiedingen momenteel beschikbaar zijn en bespaar direct op je verblijf. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Top Deal: Tot 4 nachten & 7 dagen GRATIS + Memory Maker
Top Deal: Tot 4 nachten & 7 dagen GRATIS + Memory Maker

Ontvang tot 4 nachten & 7 dagen GRATIS + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World bij een verblijf voor aankomsten van 4 maart t/m 30 september 2024

Magic Ticket 2024/2025: 7 dagen GRATIS + Memory Maker
Magic Ticket 2024/2025: 7 dagen GRATIS + Memory Maker

Ontvang 7 dagen GRATIS + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025

Arrangement 2024/2025: 7 dagen GRATIS + Memory Maker
Arrangement 2024/2025: 7 dagen GRATIS + Memory Maker

Ontvang tot 7 dagen GRATIS + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World bij een verblijf in de Disney hotels voor aankomsten van 1 januari 2024 t/m 31 december 2025

Zomer Deal: Tot 25% korting + 7 dagen GRATIS + Memory Maker
Zomer Deal: Tot 25% korting + 7 dagen GRATIS + Memory Maker

Ontvang tot 25% korting + 7 dagen GRATIS + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World bij een verblijf in de Disney hotels van 8 juli t/m 3 oktober 2024

Hotel 2024: Tot 25% korting op een verblijf in de Disney hotels
Hotel 2024: Tot 25% korting op een verblijf in de Disney hotels

Ontvang tot 25% korting in Walt Disney World bij een verblijf in de Disney hotels voor aankomsten van 25 maart t/m 7 juli 2024

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen