Walt Disney World    |    Parken & Activiteiten   |   Parken    |    Disney's Hollywood Studios
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney's Hollywood Studios

Disney's Hollywood Studios

Disney's Hollywood Studios is het meest spectaculaire park van Walt Disney World. Stap in de wereld van Hollywood en neem een kijkje vóór en achter de schermen met een groot aantal shows en spannende attracties, zoals de Twilight Zone Tower of Terror en Star Tours: The Adventures Continue. Ontdek een wereld vol glitter en glamour in 3 verschillende gebieden van Disney's Hollywood Studios.


Algemeen

De lay-out van het park is gebaseerd op die van een grote filmstudio en opende op 1 mei 1989 haar deuren. Hollywood Boulevard vormt de ingang van het park met aan de ene kant Sunset Boulevard en aan de andere kant Echo Lake. De facade van The Great Movie Ride is het herkenningspunt van het park en ligt precies in het midden, vanwaar je alle overige gebieden in het park kunt bereiken.

Alle gebieden van Disney's Hollywood Studios hebben een eigen thema; van de filmsets in de Streets of America tot de idyllische straten van Hollywood Boulevard. Ieder gebied heeft diverse attracties, winkels en restaurants, die allemaal rondom hetzelfde thema zijn opgebouwd. Je waant jezelf in een compleet andere wereld waar magie en betovering je blijven verrassen. Daarnaast is er dagelijks een ruim aanbod van entertainment, shows en parades waarbij je je favoriete Disney figuren van dichtbij kunt meemaken of zelfs persoonlijk kunt ontmoeten. Geniet van de prachtige studio's, details en gethematiseerde achtergrondmuziek, beleef spannende avonturen en ontdek de geheimen van Disney's Hollywood Studios.

Openingstijden

Extra Magische Uren


Attracties

Disney's Hollywood Studios telt verschillende attracties voor alle doelgroepen. Denk aan rustige attracties voor de kleine Disney fan, mooie darkrides voor de hele familie en wilde achtbanen voor de echte thrillseeker. Ieder land heeft een verzameling attracties in een bepaald thema en vertelt een uniek verhaal. Disney staat bekend om de prachtig vormgegeven darkrides met onder andere figuren uit een bepaalde film, zoals Toy Story Midway Mania en spectaculaire attractries, zoals Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith.

Alle populaire attracties in Disney's Hollywood Studios beschikken over het Disney FastPass+ systeem, waarbij je een bepaalde tijd reserveert om later terug te keren met een hele korte wachttijd. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruikmaken van de Rider Switch service bij attracties die niet geschikt zijn voor kinderen, zonder twee keer in de rij hoeven te staan. Disney heeft daarnaast diverse services voor gasten met een beperking, handicap of speciale behoeften, zodat ook zij ten volle van de magie kunnen genieten. De parken van Walt Disney World zijn 365 dagen per jaar geopend, waardoor er tijdens reguliere openingstijden onderhoud gepleegd moet worden en attracties tijdelijk gesloten kunnen zijn.

Disney Fastpass

Rider Switch

Gasten met beperkingen

Renovaties


Plattegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle attracties en restaurants in Disney's Hollywood Studios voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het park en waar de attracties en restaurants gelegen zijn.

Download: Plattegrond


Entertainment

Disney staat bekend om het grote entertainmentaanbod met onder andere bekende Disney figuren in de hoofdrol. Denk hierbij aan shows, parades, happenings, vuurwerk en live muziek. Disney's Hollywood Studios telt een aantal theaters en podia waar op bepaalde dagen shows te zien zijn, zoals Beauty and the Beast - Live on Stage en Indiana Jones Epic Stunt Spectacular. Het hoogtepunt van een bezoek aan Disney's Hollywood Studios is de avondshow Fantasmic! in een gigantisch openluchttheater met water, vuur, fonteinen, boten, Disney figuren en vuurwerk. Het actuele entertainmentprogramma wordt enkele maanden op voorhand bekend gemaakt.

Shows

Parades

Actueel entertainmentprogramma


Restaurants

Van een hele dag door de parken lopen krijg je honger. In Disney's Hollywood Studios zijn diverse restaurants te vinden met verschillende servicetypes en prijsniveaus. De counterservice restaurants zijn het voordeligst en bieden simpele menu’s met fastfood aan. De buffetservice restaurants serveren een uitgebreid all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs. Als laatste zijn er restaurants met tafelbediening in een speciaal thema met uitgebreide menu’s en de mogelijkheid om à la carte te bestellen met of zonder Disney figuren. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Disney Dining Plan maaltijdformulies met extra voordeel. Het wordt aanbevolen om restaurants met buffetservice en tafelbediening op voorhand te reserveren.

Disney Dining Plan

Maaltijden met de Disney figuren

Restaurant reserveringen


Winkels

In de vele winkels van Disney's Hollywood Studios is een keur aan merchandise te vinden voor een mooie herinnering aan je verblijf. Er zijn grote winkels met algemene merchandise en kleinere verkooplocaties in alle gebieden met gethematiseerde merchandise. Zo koop je Star Wars artikelen bij Echo Lake, warme knuffels bij Hollywood Boulevard en collector's items in Animation Courtyard. In alle winkels kan met cash of creditcard worden betaald en op diverse locaties zijn geldautomaten te vinden. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Shopping Service, waarbij alle aankopen in de parken gratis naar de boutique in het hotel worden gebracht, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft rond te lopen.

Betaalmethodes & Geldautomaten

Shopping Service


Fotolocaties

Een bezoek aan Walt Disney World is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disney figuren. In Disney's Hollywood Studios zijn diverse vaste locaties met een wachtrij waar je de figuren persoonlijk kunt ontmoeten. Denk aan Mickey Mouse en z'n vriendjes op Mickey Avenue of de Pixar figuren bij Pixar Place. Daarnaast lopen er verschillende figuren los rond in het park voor een verrassingsontmoeting. Op diverse plekken in het park, zoals bij de ingang en op de Hollywood Boulevard en bij alle ontmoetingen met de Disney figuren, zijn professionele fotografen van Disney PhotoPass aanwezig om alle magische momenten vast te leggen. Maak gebruik van het voordelige Memory Maker pakket voor een onbeperkt aantal foto’s in de parken, met de figuren en attractiefoto’s voor een vaste prijs.

Disney Photopass

Memory Maker

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen