Disneyland Paris    |    Jaarkaarten
Openingstijden vandaag
Dinsdag 23 juli 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Jaarkaarten

Jaarkaarten

Ben je betoverd geraakt door de magie van Disneyland Parijs en wil je het resort minimaal twee keer per jaar voor meerdere dagen bezoeken, bekijk dan de voordelen van een jaarkaart. Er zijn diverse soorten jaarkaarten beschikbaar en je profiteert van vele kortingen en privileges.


Overzicht

Disneyland Parijs biedt je de keuze uit drie soorten "Disneyland Pass" jaarkaarten: Bronze, Silver en Gold (voorheen Discovery, Magic Flex, Magic Plus en Infinity). De Bronze (voorheen Discovery) jaarkaart is voornamelijk bedoeld voor de lokale Franse bevolking en heeft beperkingen, zoals extra blockdagen na aanschaf/omwisselen, geen kortingen en geen privileges.

De Silver en Gold (voorheen Magic Flex, Magic Plus en Infinity) varianten worden aanbevolen voor internationale gasten. Iedere jaarkaart heeft zijn eigen specifieke voordelen. Bekijk het complete overzicht met prijzen voor aanschaf van jaarkaarten vanaf 19 juli 2023 en klik hieronder op een jaarkaart voor meer informatie:

Let op: Bij het eerste bezoek met een Bronze jaarkaart is het niet mogelijk om direct 2 opeenvolgende dagen te reserveren. Pas na het binnengaan van de parken op dag 1 is het mogelijk om dag 2 te reserveren. Toegang tot de parken met alle jaarkaarten (mits gereserveerd) is op z'n vroegst mogelijk vanaf de volgende dag na aanschaf. Deze jaarkaart is voornamelijk bedoeld voor de lokale Franse bevolking. Wij adviseren internationale gasten om te kiezen voor een Silver of Gold jaarkaart zonder deze beperking.


Aanschaffen

Het aanschaffen van een jaarkaart kan op drie manieren: 1) via internet als E-voucher (aanbevolen) of 2) ter plaatse bij Bureau Passeport Annuel. Hierbij ga je telkens een éénmalig contract aan, waarbij de jaarkaart niet automatisch wordt verlengd. Een jaarkaart is persoonlijk en kan alleen door de desbetreffende persoon zelf worden aangevraagd met een geldig identiteitsbewijs.

 

Via internet (aanbevolen)

Bij aanschaf van een jaarkaart via internet ontvang je een E-voucher voor de digitale jaarkaart die direct zichtbaar is in de Disneyland Paris app. Optioneel kan een fysieke jaarkaart aangevraagd worden bij de loketten van Bureau Passeport Annuel ter plaatse. De geldigheid van de digitale jaarkaart gaat in vanaf de dag na de aanschaf. Met de digitale jaarkaart voor Bronze, Silver en Gold kun je tevens gratis parkeren.

Je kunt de jaarkaarten eenvoudig online bestellen via onderstaande link. Belangrijk: Wil je bestellen en betalen via iDeal, klik dan hier. Wil je bestellen en betalen via bancontact, PayPal of creditcard, klik dan hier. Je ontvangt de E-voucher direct per mail. Deze voucher wordt automatisch aan je Disney account toegevoegd en getoond in de Disneyland Paris app.

Let op: Om toegang te krijgen tot de parken op de dag van omwisselen, heb je een Disney Park Pass reservering voor toegang nodig. Met een E-voucher voor een Bronze jaarkaart kan voor één dag toegang gereserveerd worden (met de mogelijkheid om volgende dagen te reserveren als je de eerste dag binnen bent). Voor de Silver en Gold jaarkaarten kunnen direct drie dagen worden gereserveerd.

 

Ter plaatse

Bij de aanschaf van een jaarkaart ter plaatse, ga je naar de speciale Bureau Passeport Annuel loketten naast de kassa's van het Walt Disney Studios Park (iedere dag geopend van 12:00 tot 17:00 uur). Een cast member verwerkt hier je persoonlijke gegevens, maakt een kopie van je identiteitsbewijs en er wordt een gratis pasfoto gemaakt.

Tip: Een dagkaart (met geldigheid t/m 18 juli 2023) kan ter plaatse worden gebruikt voor een upgrade naar een jaarkaart. De prijs van dit E-ticket wordt vervolgens bij Bureau Passeport Annuel verrekend met de prijs van de gekozen jaarkaart.

Let op: Alleen onze online dagkaarten (met geldigheid t/m 18 juli 2023) kunnen verrekend worden. Meerdaagse tickets, of tickets als onderdeel van een arrangement, kunnen niet verrekend worden bij de aanschaf van een jaarkaart.


Blockdagen

Welke jaarkaart je het beste kunt kiezen, heeft met name te maken met de geldigheid. Alleen een Gold jaarkaart is 365 dagen per jaar geldig, de overige jaarkaarten hebben zogenaamde blockdagen. Op deze dagen heb je geen toegang tot de parken. Bekijk het overzicht met alle actuele blockdagen per jaarkaart hieronder:

Let op: De Bronze is weliswaar het voordeligst in aanschaf, maar biedt je slechts 170 dagen per jaar toegang tot de parken van Disneyland Parijs en is het niet mogelijk om direct 2 opeenvolgende dagen te reserveren. Hoe hoger de jaarkaart, hoe meer extra voordelen en privileges je krijgt. Denk bijvoorbeeld aan kortingen in restaurants en winkels, maar ook aan voordelige overnachtingen in de Disney hotels, toegang tot de Extra Magische Uren en uitnodigingen voor avant-premières van nieuwe shows en attracties.

Voor de oude jaarkaarten: Ben je op zoek naar het overzicht van blockdagen voor de oude jaarkaarten (Discovery, Magic Flex en Magic Plus), bekijk deze dan hieronder:


Toegang reserveren

Sinds 2020 is het noodzakelijk voor alle jaarkaarthouders om toegang tot de parken op voorhand te reserveren via de Disney Park Pass. Iedere jaarkaarthouder mag maximaal 3 reserveringen tegelijk open hebben staan. Nadat de eerste gereserveerde dag voorbij is, kan er weer een nieuwe reservering worden gemaakt tot maximaal 3 op ieder moment.

Tip: Om deze regel te omzeilen, boek je een 'room only' verblijf in één van de Disney hotels. Alle gasten van de Disney hotels, óók jaarkaarthouders, hebben namelijk gegarandeerd toegang tot de parken tijdens alle dagen van het verblijf zonder extra reservering. Bekijk alle aanbiedingen voor overnachtingen in de Disney hotels zonder tickets hieronder bij het kopje 'Aanbiedingen hotels'.


Family & Friends / Privilege / Bring a Friend tickets

De 'Family & Friends' tickets voor vrienden zijn op bepaalde data beschikbaar voor Bronze, Silver en Gold Disneyland Pass jaarkaarthouders (€41 per stuk op voordeeldagen tot maximaal €59 per stuk op piekdagen). Deze tickets kunnen eenvoudig online worden aangeschaft via het My Disneyland Pass platform in je My Disneyland account.

Voor de oude jaarkaarten: De 'Privilege' en 'Bring a Friend' tickets voor vrienden zijn het hele jaar door beschikbaar voor Magic Plus jaarkaarthouders (€47 per stuk in het laagseizoen of €66 in het hoogseizoen; maximaal 5 tickets per week; 10 tickets per jaar) en Infinity jaarkaarthouders (€42 per stuk in het laagseizoen of €61 in het hoogseizoen; maximaal 5 tickets per week; 20 tickets per jaar). De dagkaarten zijn geldig voor beide parken en kunnen alleen op de dag van reservering worden gebruikt. Bestel de Privilege en Bring a Friend tickets online via het jaarkaarten platform:


VIP Ervaring

Voor de oude jaarkaarten: Naast bovenstaande voordelen krijgen Infinity jaarkaarthouders nog meer extra's in de vorm van VIP privileges, zoals 15% korting op het ontbijt met Disney figuren bij Plaza Gardens Restaurant (maximaal 5 personen), Exclusieve parkeerplaatsen op de eerste 4 rijen van de grote parkeerplaats, VIP zones voor het bekijken van de parade en avondshow in het Disneyland Park en toegang tot bepaalde zwembaden in de Disney hotels (maximaal 2 personen).

Belangrijk: Reserveren van de VIP zones voor het entertainment en zwemmen in de Disney hotels is verplicht en kan vanaf 15 dagen vóór aankomst online worden geregeld:


Aanbiedingen hotels

Als jaarkaarthouder hoef je geen toegangstickets meer voor de parken aan te schaffen, waardoor je een voordelige 'room only' reservering kunt maken in alle hotels. Bekijk de prijzen en boek de overnachtingen eenvoudig online via je My Disneyland account. Zorg ervoor dat je jaarkaart is gekoppelt aan het Disney account.

Naast de prijzen via Disney, zijn er ook aanbiedingen beschikbaar via derde partijen. Gebruik onderstaande zoekmachine en bekijk de beschikbaarheid en prijzen van alle 'room only' aanbiedingen in de Disney hotels, partner hotels en overige accommodatie rondom Disneyland Parijs.


Verlengen & Upgraden

Bij de aanschaf van een jaarkaart ga je een éénmalig contract aan dat automatisch afloopt. Als bestaande jaarkaarthouder kun je er voor kiezen om je jaarkaart te verlengen. Een verlenging kan online worden geregeld via de Franse website of ter plaatse bij Bureau Passeport Annuel.

Een verlenging is mogelijk vanaf 1 maand vóór de vervaldatum tot 1 maand ná de vervaldatum van de jaarkaart. Als je jaarkaart bijvoorbeeld vervalt op 20 augustus, dan kun je vanaf 20 juli t/m 20 september online of ter plaatse verlengen. Verleng je jaarkaart online:

Het upgraden van een jaarkaart naar een hogere variant is op ieder moment mogelijk. Je betaalt dan het prijsverschil tussen beide kaarten, waarbij er wordt uitgegaan van de daadwerkelijk betaalde prijs van de huidige jaarkaart (prijs staat vermeld op de voorzijde) en de reguliere prijs van de hogere variant. Ook na de upgrade blijft de originele einddatum van de jaarkaart hetzelfde. Upgraden kan alleen bij Bureau Passeport Annuel in het resort.


Avondhappenings

Speciaal voor jaarkaarthouders organiseert Disneyland Paris diverse 'AP Nights' met exclusieve avondhappenings in beide parken, zoals de Tower of Terror Party, Marvel Night, de 25th Anniversary Grand Final, de Mickey 90 Mouse Party, de Pirates & Princesses Party, de Disney Characters Night en de Disney Celebrations Night.

De volgende events staan op het programma voor de komende periode:

  • Back In Time Night: The 2000's - 13 september 2024 - Disneyland Park (20:15 - 02:00 uur met toegang tot het park vanaf 18:30)

Bovenstaande avond met speciaal entertainment, attracties en meet & greets is beschikbaar voor Bronze, Silver en Gold jaarkaarthouders + maximaal 2 vrienden. Tickets kosten €59 per persoon en kunnen vanaf zomer 2024 online worden gereserveerd via:


Bestellen

Je kunt de jaarkaarten eenvoudig online bestellen via onderstaande links. Belangrijk: Wil je bestellen en betalen via iDeal, klik dan hier. Wil je bestellen en betalen via bancontact, PayPal of creditcard, klik dan hier. Je ontvangt de E-voucher direct per mail. Deze voucher is 2 maanden geldig na aanschaf en binnen die periode dien je de voucher op een willekeurige dag om te wisselen voor de definitieve jaarkaart bij Bureau Passeport Annuel

Bronze Disneyland Pass jaarkaart

Bronze Disneyland Pass jaarkaart

Jaarkaart geeft toegang tot beide parken voor 170 dagen per jaar (zie overzicht met blockdagen). E-voucher is dag na aanschaf geldig en wordt digitaal in de Disneyland Paris app getoond. Let op: Niet mogelijk om direct 2 opeenvolgende dagen te reserveren.

€289
€289
Silver Disneyland Pass jaarkaart

Silver Disneyland Pass jaarkaart

Jaarkaart geeft toegang tot beide parken voor 300 dagen per jaar (zie overzicht met blockdagen). E-voucher is dag na aanschaf geldig en wordt digitaal in de Disneyland Paris app getoond.

€499
€499
Gold Disneyland Pass jaarkaart

Gold Disneyland Pass jaarkaart

Jaarkaart geeft toegang tot beide parken voor 365 dagen per jaar. E-voucher is dag na aanschaf geldig en wordt digitaal in de Disneyland Paris app getoond.

€699
€699
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen