Walt Disney World    |    Parken & Activiteiten   |   Parken    |    Epcot
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Epcot

Epcot

Epcot is het grootste park van Walt Disney World. Bezoekers ontdekken technologische innovatie in Future World en gaan daarna op reis door World Showcase, waar diverse culturen worden uitgebeeld in prachtige paviljoenen met attracies, shows, restaurants en winkels. In het midden van het park ligt World Showcase Lagoon, een groot meer waar iedere dag een spectaculaire avondshow te zien is als ode aan alle culturen met muziek, lichteffecten en vuurwerk. Ontdek de oude en de nieuwe wereld in de 2 verschillende gebieden van Epcot.


Algemeen

Spaceship Earth vormt de ingang van het park en geeft toegang tot het Future World gedeelte met attracties gebaseerd op technologische innovatie. De monorail vanuit het Ticket and Transportation Centre gaat dwars door dit gedeelte van het park voor een extra futuristische look. Even verderop bereik je World Showcase Lagoon, vanwaar je alle paviljoenen met culturen van over de hele wereld kunt bereiken.

Beide gebieden van Epcot hebben een uniek thema: van het futuristische Future World met een strakke vormgeving tot het sfeervolle World Showcase met diverse unieke bouwstijlen van over de hele wereld. Beide gebieden hebben verschillende attracties, winkels en restaurants, die allemaal rondom een bepaald thema zijn opgebouwd. Je waant jezelf in een compleet andere wereld waar magie en betovering je blijven verrassen. Daarnaast is er dagelijks een ruim aanbod van entertainment, shows en happenings waarbij je je favoriete Disney figuren van dichtbij kunt meemaken of zelfs persoonlijk kunt ontmoeten. Geniet van de prachtige landschappen, details en gethematiseerde achtergrondmuziek, beleef spannende avonturen en ontdek de geheimen van Epcot.

Openingstijden

Extra Magische Uren


Attracties

Epcot telt verschillende attracties voor alle doelgroepen. Denk aan rustige attracties voor de kleine Disney fan, mooie darkrides voor de hele familie en wilde attracties voor de echte thrillseeker. Ieder gebied heeft een verzameling attracties in een bepaald thema en vertelt een uniek verhaal. Disney staat bekend om de prachtig vormgegeven darkrides met onder andere figuren uit een bepaalde film, zoals The Seas with Nemo & Friends en spectaculaire attracties, zoals Test Track.

Alle populaire attracties in Epcot beschikken over het Disney FastPass+ systeem, waarbij je een bepaalde tijd reserveert om later terug te keren met een hele korte wachttijd. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruikmaken van de Rider Switch service bij attracties die niet geschikt zijn voor kinderen, zonder twee keer in de rij hoeven te staan. Disney heeft daarnaast diverse services voor gasten met een beperking, handicap of speciale behoeften, zodat ook zij ten volle van de magie kunnen genieten. De parken van Walt Disney World zijn 365 dagen per jaar geopend, waardoor er tijdens reguliere openingstijden onderhoud gepleegd moet worden en attracties tijdelijk gesloten kunnen zijn.

Disney Fastpass

Rider Switch

Gasten met beperkingen

Renovaties


Plattegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle attracties en restaurants in Epcot voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het park en waar de attracties en restaurants gelegen zijn.

Download: Plattegrond


Entertainment

Disney staat bekend om het grote entertainmentaanbod met onder andere bekende Disney figuren in de hoofdrol. Denk hierbij aan shows, parades, happenings, vuurwerk en live muziek. Epcot is echter een park met veel kleine happenings en telt een aantal plekken in World Showcase waar op bepaalde dagen optredens te zien zijn met live muziek en traditionele dans van culturen over de hele wereld. Het hoogtepunt van een bezoek aan Epcot is Illuminations: Reflections of Earth. Tijdens deze prachtige avondshow op World Showcase Lagoon wordt een ode gebracht aan de mensheid met muziek, lichteffecten en vuurwerk. Het actuele entertainmentprogramma wordt enkele maanden op voorhand bekend gemaakt.

Shows

Actueel entertainmentprogramma


Restaurants

Van een hele dag door de parken lopen krijg je honger. In Epcot zijn diverse restaurants te vinden met verschillende servicetypes en prijsniveaus. De counterservice restaurants zijn het voordeligst en bieden simpele menu’s met fastfood aan. De buffetservice restaurants serveren een uitgebreid all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs. Als laatste zijn er restaurants met tafelbediening in een speciaal thema met uitgebreide menu’s en de mogelijkheid om à la carte te bestellen met of zonder Disney figuren. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Disney Dining Plan maaltijdformulies met extra voordeel. Het wordt aanbevolen om restaurants met buffetservice en tafelbediening op voorhand te reserveren.

Disney Dining Plan

Maaltijden met de Disney figuren

Restaurant reserveringen


Winkels

In de vele winkels van Epcot is een keur aan merchandise te vinden voor een mooie herinnering aan je verblijf. Er zijn grote winkels met algemene merchandise en kleinere verkooplocaties in alle gebieden met gethematiseerde merchandise. Zo koop je futuristische artikelen in Future World en gethematiseerde artikelen in World Showcase. In alle winkels kan met cash of creditcard worden betaald en op diverse locaties zijn geldautomaten te vinden. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Shopping Service, waarbij alle aankopen in de parken gratis naar de boutique in het hotel worden gebracht, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft rond te lopen.

Betaalmethodes & Geldautomaten

Shopping Service


Fotolocaties

Een bezoek aan Walt Disney World is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disney figuren. In Epcot zijn diverse vaste locaties met een wachtrij waar je de figuren persoonlijk kunt ontmoeten. Denk aan Mickey Mouse en z'n vriendjes bij Epcot Character Spot of de prinsessen bij de paviljoenen van World Showcase. Daarnaast lopen er verschillende figuren los rond in het park voor een verrassingsontmoeting. Op diverse plekken in het park, zoals bij de ingang, World Showcase Plaza en bij alle ontmoetingen met de Disney figuren, zijn professionele fotografen van Disney PhotoPass aanwezig om alle magische momenten vast te leggen. Maak gebruik van het voordelige Memory Maker pakket voor een onbeperkt aantal foto’s in de parken, met de figuren en attractiefoto’s voor een vaste prijs.

Disney Photopass

Memory Maker

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen