Walt Disney World    |    Praktische Informatie   |   Diensten & Services    |    My Disney Experience
Openingstijden vandaag
Woensdag 17 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
My Disney Experience

My Disney Experience

My Disney Experience is het zenuwcentrum van je verblijf in Walt Disney World. Via deze service heb je toegang tot je boeking, maak je FastPass+ selecties, reserveer je restaurants en bekijk je wachttijden van attracties en het actuele entertainmentprogramma. Al deze informatie wordt opgeslagen op de MagicBand, een magisch polsbandje dat dienst doet als toegangsbewijs voor de parken, kamersleutel voor je Disney hotel en betaalmiddel in winkels en restaurants.


Reservering toevoegen

Nadat je een boeking voor een arrangement in de Disney hotels hebt gemaakt, maak je een gratis account aan op de website van My Disney Experience. Via de 'My Itinerary' link vul je je reserveringsnummer in en wordt je verblijf toegevoegd aan je account. Er wordt vervolgens een kalender getoond met de exacte periode waarin je verblijft en informatie over het hotel. Via 'Create Your Family & Friends' voer je alle namen en leeftijden in van het complete reisgezelschap. Deze koppeling is nodig om de FastPass+ selecties en de restaurant reserveringen samen te voegen.


FastPass+ selecties

Voor elke dag van je verblijf worden de openingstijden van de parken getoond en kun je attracties, shows en ontmoetingen met de Disney figuren reserveren via de 'Make FastPass+ Selections' link. Gasten van de Disney hotels kunnen vanaf 60 dagen vóór aankomst selecties maken. Selecteer een dag waarvoor je reserveringen wilt maken, kies het park dat je wilt bezoeken en geef aan welke leden van het gezelschap die dag met je mee gaan. Vervolgens wordt er een lijst getoond met attracties die gebruikmaken van FastPass+ en kun je direct zien of er nog tijden beschikbaar zijn. Als de naam van een attractie met een grijze kleur wordt getoond, dan is deze niet meer beschikbaar. 

Geef aan welke 3 attracties je voorkeur hebben en welke prioriteit ze moeten hebben. Het systeem geeft vervolgens een set met tijden aan als 'Best Match' en 3 alternatieven. Kies de set met tijden die het beste past bij de rest van je planning voor die dag. Optioneel kun je per attractie kijken welke andere tijden er nog beschikbaar zijn. Herhaal deze stappen voor iedere dag van je verblijf.

Disney FastPass


Restaurant reserveringen

Via My Disney Experience kun je tevens restaurants reserveren via 'Reserve Dining'. Gasten van de Disney hotels kunnen vanaf 190 dagen vóór aankomst tafels reserveren. Alle restaurants in Walt Disney World, waarvoor je een reservering kunt maken, worden nu getoond. Selecteer een restaurant naar keuze om te zien op welke tijden er nog plaatsen vrij zijn. Er is tevens een zoekfunctie beschikbaar om direct een bepaald restaurant te zoeken. Geef vervolgens aan welke leden van het gezelschap mee gaan en reserveer een tafel.

Restaurant reserveringen


MagicBand

Als onderdeel van My Disney Experience ontvang je zogenaamde MagicBands. Dit zijn persoonlijke polsbandjes met een RFID chip ingebouwd die je bij een lezer met Mickey logo kunt scannen om de parken binnen te komen, de hotelkamer te betreden, toegang te krijgen tot de FastPass+ wachtrijen en optioneel om te betalen in winkels en restaurants. Iedere gast van de Disney hotels ontvangt zo'n MagicBand die tevens gepersonaliseerd kan worden met diverse kleuren en accessoires. Via My Disney Experience kunnen families of groepen gekoppeld worden om zo van dezelfde FastPass+ selecties te profiteren. In Walt Disney World gaat alles digitaal via de MagicBands en ontvang je geen papieren tickets meer.

Daarnaast is het vanaf voorjaar 2018 tevens mogelijk om via de My Disney Experience app je hotelkamer te openen middels de 'Digital Key' functie. Deze werkt hetzelfde als de MagicBand, maar nu via de mobiele telefoon. Tik in de app op 'Unlock Door' en plaats de telefoon tegen het contactpunt onder de klink. Vervolgens gaat de deur open. Deze functie werkt ook om de poort van het resort te openen, deuren naar bijvoorbeeld het zwembad of de fitness, liften en toegang tot club level etages.

Vanaf voorjaar 2019 krijgen gasten van de Disney hotels tevens de mogelijkheid om hun gratis Magic Band op voorhand met 60% korting te upgraden naar een variant met een speciaal design, zoals Disney figuren, films, attracties, Marvel of Star Wars. Bekijk alle actuele designs:


My Disney Experience app

Naast de My Disney Experience website, is er tevens een app beschikbaar voor smartphones. De app is vooral handig in de parken en bevat interactieve plattegronden met GPS mogelijkheden, openingstijden, beschrijvingen van attracties en restaurants, live wachttijden en het actuele entertainmentprogramma. Via de app kunnen er tevens FastPass+ selecties en restaurant reserveringen worden gemaakt of gewijzigd.

De app is gratis beschikbaar voor Android (Google) en iOS (Apple) smartphones.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen