Wanneer gaat Walt Disney World weer open?

Hoi allemaal,

Met de aanstaande heropening van Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland (zie: https://www.discoverthemagic.nl/disneyland-paris/nieuws/disney-start-heropening-parken-shanghai-disneyland), is het tijd om te kijken wanneer Walt Disney World weer open gaat.

In het volgende artikel verzamelen we alle actuele informatie van de Amerikaanse overheid en Disney: https://www.discoverthemagic.nl/walt-disney-world/nieuws/wanneer-gaat-walt-disney-world-florida-orlando-weer-open.

In dit nieuwe topic kan gediscussieerd worden over de heropening van WDW. Het bestaande topic over voorbereidingen voor een reis naar Walt Disney World (hier: https://www.discoverthemagic.nl/disneyforum/index.php?p=/discussion/856/voorbereiding-bezoek-walt-disney-world#latest) blijft behouden voor mensen met vragen die reeds een verblijf (of tickets) hebben geboekt en deze willen wijzigen of annuleren.

Groetjes,
Lars

Reacties

 • Vanaf 20 mei zal Disney Springs gefaseerd weer open gaan:

  https://www.disneysprings.com/reopening/
 • Ja, en ik las ook dat mondkapjes voorlopig verplicht worden voor castmembers en gasten.
 • Vandaag hebben 'de buren' van Universal Orlando officieel aangekondigd dat ze weer open gaan. Dit is interessant nieuws want dat wil zeggen dat WDW binnenkort ook weer open zou mogen van de overheid.
  Dus er is nog hoop voor wie deze zomer nog een trip gepland heeft.
  Op YouTube staan er verschillende video's waarin je kunt zien welke maatregelen er zijn genomen in Disney Springs en het park in Shanghai. Dat geeft ons een beeld van wat we kunnen verwachten. (zelf zal ik het bij Parijs houden dit jaar).
 • Hoi allemaal,

  Bekijk de eerste foto's en video's van de heropening van Disney Springs om een goed beeld te krijgen van de huidige maatregelen in dit artikel: https://www.discoverthemagic.nl/walt-disney-world/nieuws/disney-springs-walt-disney-world-open-maatregelen-corona.

  Walt Disney World maakt in de laatste week van mei bekend wanneer het resort weer opent. Aangezien Universal begin juni opent, zal Disney niet lang daarna ook weer open gaan.

  Groetjes,
  Lars
 • Het laatste nieuws: Disney Magic Kingdom en Animal kingdom willen ze op 11 juli open hebben en Epcot en Holly wood studio’s 15 juli. Geen nieuws over de resorts en waterparken.
 • Hoi allemaal,

  Zoals @Ashley30 al aangeeft hebben we eindelijk goed nieuws! Walt Disney World start een gefaseerde heropening van de parken vanaf 11 juli 2020. Disney Springs is sinds 27 mei 2020 weer volledig operationeel. De Disney hotels openen eveneens vanaf 11 juli 2020. Lees alle informatie en data: https://www.discoverthemagic.nl/walt-disney-world/nieuws/wanneer-gaat-walt-disney-world-florida-orlando-weer-open.

  Groetjes,
  Lars
 • mei 2020 aangepast
  Goedemorgen iedereen,

  Dit is heel goed nieuws natuurlijk voor iedereen die nog wilt gaan dit jaar.

  Let wel even op met je “Touringplans” ik krijg nu namelijk updates binnen ivm gewijzigde openingstijden de komende maanden.

  Het is natuurlijk altijd goed om dat in de gaten te houden maar de situatie is nu zo bijzonder dat alle eerder gemaakte plannen dus de vuilnisbak in kunnen, je gaat de planning opnieuw moeten maken en hopelijk past dat nog bij de Dining of fastpass reservaties.

  Alleszins voor mij persoonlijk een bevestiging dat ik blij ben met het besluit om de reis uit te stellen naar 2021 waar we hopelijk in een gunstiger scenario terechtkomen.

  Succes nog voor diegenen die het er toch op gaan wagen!
 • Hoi allemaal,

  Inmiddels heeft Disney meer informatie, details en updates gegeven over de heropening van Walt Disney World sinds de aankondigen van gister. Ik heb een handig overzicht gemaakt van alle aankondigingen, datums en maatregelen voor de parken, hotels en Disney Springs in dit artikel: https://www.discoverthemagic.nl/walt-disney-world/nieuws/walt-disney-world-opent-11-juli-2020-parken-hotels.

  Groetjes,
  Lars
Log In of Registreer om te reageren.