Disney Springs in Walt Disney World weer open met extra corona maatregelen
23/05/2020
Disney Springs in Walt Disney World weer open met extra corona maatregelen

Op 20 mei 2020 opent Disney Springs in Walt Disney World weer haar deuren na een tijdelijke sluiting vanwege de corona crisis. Het shopping en restaurant district van Disney World zal gefaseerd openen met gelimiteerde capaciteit en extra maatregelen voor bezoekers en cast members.


Na een sluiting van iets meer dan twee maanden gaat Disney Springs vanaf 20 mei 2020 weer open met eerste winkels en restaurants van derde partijen. Vanaf 27 mei 2020 zullen ook de meeste door Disney gerunde locaties, zoals World of Disney, D-Luxe Burger en Marketplace Co-Op, openen voor het publiek. 

Er worden extra maatregelen genomen om de veiligheid van zowel bezoekers, als cast members te waarborgen. Zo zal de capaciteit van Disney Springs tijdelijk worden gereduceerd en zullen er in het begin 4 ingangen tot het complex beschikbaar zijn: Orange garage, Lime garage, Hotel Plaza Boulevard loopbrug en de rideshare locatie.

Bij aankomst krijgen alle bezoekers eerst een contactloze temperatuur check. Iedereen met een temperatuur van 100.4 graden Fahrenheit (37.78 graden Celcius) of hoger worden doorverwezen naar een speciale tent waar ze kunnen afkoelen (om uit te sluiten dat het geen koorts betreft, maar een tijdelijke hogere temperatuur). Vervolgens volgt een tweede check. Als de temperatuur dan alsnog te hoog blijkt, is toegang tot Disney Springs niet mogelijk.

In de Lime Garage voert Disney momenteel tests uit met een nieuwe beveiligingsscanner voor een contactloze tas controle. Bezoekers lopen langs de scanner waarbij zowel de personen, als hun bezittingen automatisch worden gescand zonder tussenkomst van een cast members. Mogelijk wordt dit systeem ook ingevoerd bij de parken. Bekijk de video van dit nieuwe systeem van Evolv Technology:

Het gebruik van mondmaskers is verplicht voor alle bezoekers vanaf 3 jaar. Gasten moeten zelf voor een mondmasker zorgen. Alleen in restaurants en als gasten buiten aan het eten of drinken zijn, mag het mondmasker tijdelijk afgezet worden. Op diverse plekken in Disney Springs zijn ontsmettingsmiddelen (desinfectant) beschikbaar en kunnen gasten en cast members hun handen wassen.

Social distancing is verplicht in het hele complex waarbij bezoekers en cast members 6 feet (1,8 meter) afstand van elkaar moeten houden. Op plekken waar dit niet (goed) mogelijk is, zoals bij kassa's in winkels, zijn fysieke afscheidingen gemaakt. Toegang tot restaurants en winkels is op basis van gelimiteerde capaciteit en buiten zijn tijdelijke wachtrijen gemaakt met stickers op de grond zodat gasten voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Cast members worden getraind op de juiste uitvoering van alle extra maatregelen en er wordt vaker en grondiger schoongemaakt. Met name op plekken waar veel 'verkeer' komt, zoals bruggen en knooppunten, wordt extra gedesinfecteerd.

Een speciaal team cast members zal toezien op de maatregelen en vormen tevens het aanspreekpunt voor gasten. Zij zijn overal in Disney Springs te vinden en wijzen gasten op social distancing. Guest Relations is eveneens geopend om gasten te helpen.

Bekijk de eerste vlogs over een bezoek aan Disney Springs sinds de heropening om alle maatregelen 'live' te zien:


Wanneer gaat Walt Disney World weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland op 11 mei 2020 zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Walt Disney World in Florida? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
The Princess and the Frog kamers bij Disney's Port Orleans Resort in Walt Disney World
25/10/2021
Bekijk de speciale The Princess and the Frog kamers in Disney's Port Orleans Resort - Riverside[...] Lees meer
Walt Disney World 50th Anniversary Collection online verkrijgbaar via shopDisney
19/10/2021
Ontdek de nieuwe merchandise voor de 50e verjaardag van Walt Disney World[...] Lees meer
Disney KiteTails show in Walt Disney World met vliegers, performers en jetski's
13/10/2021
Zie de Disney figuren als gigantische vliegers tijdens de nieuwe Disney KiteTails show in Disney's Animal Kingdom[...] Lees meer
Mini Disney LEGO kasteel uit Walt Disney World met Mickey Mouse - 40478
07/10/2021
Mini LEGO Disney kasteel uit Magic Kingdom inclusief LEGO poppetje van Mickey Mouse[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen