Wanneer gaat Walt Disney World weer open? Dit is wat we nu weten
06/05/2020
Wanneer gaat Walt Disney World weer open? Dit is wat we nu weten

Walt Disney World is sinds 16 maart 2020 gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken, maar wanneer gaan de parken weer open voor het publiek? In dit artikel houden we jullie op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen rondom de heropening van Disney Springs, de Disney hotels, Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom.


Tijdelijke sluiting Disney parken

Op 13 maart 2020 maakte The Walt Disney Company bekend dat Disneyland Paris en Walt Disney World voor onbepaalde tijd zouden sluiten vanwege de coronacrisis. Daarnaast werden tevens de cruises van Disney Cruise Line gestaakt. Eerder werden Shanghai Disneyland (26 januari 2020), Hong Kong Disneyland (27 januari 2020) en Tokyo Disney Resort (29 februari 2020) al tijdelijk gesloten.


Heropening Walt Disney World

Aangezien de Aziatische parken sinds kort zijn begonnen met een gefaseerde heropening van Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland, zijn de ogen nu gericht op Walt Disney World en bekijken we de actuele situatie voor het Amerikaanse resort in Florida. Dit is wat we nu weten:

 • BEVESTIGD: Walt Disney World gaat vanaf 11 juli 2020 gefaseerd open voor het publiek. Klik hier voor ons artikel over de heropening.
 • Parken: Magic Kingdom en Disney's Animal Kingdom openen vanaf 11 juli 2020. Epcot en Disney's Hollywood Studios gaan vanaf 15 juli 2020 open.
 • Disney Springs: Restaurants en winkels van derde partijen openen vanaf 20 mei 2020. Alle door Disney gerunde restaurants en winkels, waaronder World of Disney, gaan vanaf 27 mei 2020 open. Bekijk de eerste foto's en video's van de opening van Disney Springs in ons speciale artikel.
 • Disney hotels: Disney Vacation Club resorts en Disney’s Fort Wilderness Resort & Campground openen vanaf 22 juni 2020. De overige Disney hotels openen gefaseerd vanaf 11 juli 2020.
 • De heropening van Walt Disney World zal de procedure uit de Aziatische resorts volgen: eerst Disney Springs, daarna de Disney hotels en de parken.
 • In de aanloop naar de opening van de parken zullen er eerst soft openings plaatsvinden voor cast members en mogelijk genodigden zoals media, leden van de Disney Vacation Club en jaarkaarthouders.

Operationele maatregelen

Om de veiligheid van zowel bezoekers, als cast members te waarborgen, heeft Disney diverse extra operationele maatregelen genomen:

 • Strikte reinigingsprotocollen voor alle gebieden waar bezoekers toegang hebben.
 • Verplicht dragen van mondkapjes (bezoekers en cast members).
 • Gelimiteerde klantenservice met zo min mogelijk contact tussen bezoekers en cast members.
 • Extra veiligheidstraining voor cast members.
 • Reserveringssysteem om de parken te bezoeken.
 • Grootschalig entertainment, zoals parades en vuurwerk, zullen in de eerste fase niet mogelijk zijn. Disney figuren zullen te zien zijn in de parken, maar in eerste instantie niet voor persoonlijke ontmoetingen.

Nieuwe reserveringen

Tip: Blijf op de hoogte van het laatste nieuws + alle actuele aanbiedingen en volg ons op Facebook en/of Twitter, meld je aan op ons forum of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dit artikel wordt continue aangepast met de laatste informatie van de Amerikaanse overheid en Walt Disney World. Laatste update: 27-05-2020.


Wanneer gaat Disneyland Paris weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland op 11 mei 2020 zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Disneyland Paris? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Europese resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Eerste blik: Walt Disney World opent de parken met nieuw entertainment en Disney figuren
08/07/2020
Ontdek het nieuwe entertainment in alle parken van Walt Disney World[...] Lees meer
Splash Mountain in Walt Disney World krijgt upgrade met The Princess and the Frog
26/06/2020
Nieuwe versie van Splash Mountain met figuren uit The Princess and the Frog in Magic Kingdom Park[...] Lees meer
Kasteel in Magic Kingdom krijgt upgrade voor 50e verjaardag Walt Disney World
13/06/2020
Bekijk de nieuwe look van Cinderella Castle in Magic Kingdom Park[...] Lees meer
Walt Disney World opent vanaf 11 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
28/05/2020
Lees alle informatie over de heropening van Walt Disney World met nieuwe maatregelen[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen