Disneyland Paris sluit de parken en hotels tijdelijk vanwege corona: Dit is wat we nu weten
28/10/2020
Disneyland Paris sluit de parken en hotels tijdelijk vanwege corona: Dit is wat we nu weten

Tijdens een persconferentie van de Franse overheid op 28 oktober 2020 werd bekend dat alle Franse pretparken, waaronder Disneyland Paris, vanaf 30 oktober 2020 opnieuw hun deuren moeten sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Bekijk alle maatregelen en informatie over boekingen voor Disneyland Paris tijdens deze gesloten periode in dit artikel.


Sluiting Disneyland Paris

Nadat Disneyland Paris eerder deze zomer vanaf 15 juli 2020 weer open ging na de eerste lockdown in Frankrijk, heeft de Franse overheid op 28 oktober 2020 besloten dat pretparken vanaf 30 oktober 2020 opnieuw moeten sluiten om de golf van corona besmettingen in het land tegen te gaan. Het gaat om een tweede lockdown met maatregelen die in eerste instantie zullen duren tot mei 2021.


Heropening Disneyland Paris

Disneyland Paris heeft op 17 mei 2021 bekend gemaakt dat de parken en hotels vanaf 17 juni 2021 weer open gaan. Reserveringen voor toegang tot de parken via de Disney Park Pass zijn nu mogelijk door hier te klikken. Laatste update: 17-05-2021.


Bestaande reserveringen

Arrangementen

Gasten met een arrangement in de Disney hotels (verblijf + tickets) met aankomsten tijdens de gesloten periode kunnen deze kosteloos wijzigen naar aankomsten t/m 30 maart 2022 voor dezelfde voorwaarden en prijzen (met uitzondering van 16 december 2021 t/m 8 januari 2022). Gasten kunnen hun reserveringen tevens kosteloos annuleren met volledige terugbetaling. De klantenservice van Disney neemt uiterlijk één week vóór de originele aankomstdatum via de mail contact met je op om de reservering te wijzigen of te annuleren.

Heb je een toekomstig verblijf in de Disney hotels en je hotel is niet open op je aankomstdatum als de parken weer open zijn (klik hier voor de actuele openingsdata van alle Disney hotels), dan krijg je een gratis upgrade/wijziging naar Disney's Newport Bay Club aangeboden per mail.

Tickets

Gedateerde tickets (Mini, Magic of Super Magic op datum) die tijdens de gesloten periode vervallen worden kosteloos geannuleerd met volledige terugbetaling via dezelfde betaalwijze als waarmee de tickets origineel zijn aangeschaft. Tickets zonder specifieke datum (waaronder meerdaagse tickets en Mini, Magic of Super Magic tickets die niet op datum staan) waarvan de geldigheid verloopt tijdens de gesloten periode blijven na heropening van het resort geldig onder dezelfde voorwaarden t/m 30 september 2021.

Jaarkaarten

Alle jaarkaarten zullen automatisch worden verlengd met het aantal dagen dat de parken gesloten zullen zijn. Jaarkaarthouders hoeven hier niets voor te doen. De maandelijkse betaling wordt per 1 november 2020 gestopt en vanaf het moment dat de parken open gaan weer geactiveerd. E-vouchers voor nieuwe jaarkaarten, die vervallen tijdens de gesloten periode, worden verlengd t/m 30 september 2021.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Meer over de heropening van Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris zijn er heel wat nieuwtjes te melden, zoals speciale veiligheidsmaatregelen, Mobile Order in bepaalde restaurants, unieke mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten, magic shots bij PhotoPass fotografen, mini parades en de introductie van de Disney Standby Pass en Disney Premier Access ter vervanging van FastPass. Bekijk het overzicht van alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Directe Thalys trein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam keert in 2022 terug
15/10/2021
Thalys herstart de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Disneyland Paris in 2022[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Ontdek de mogelijkheden voor mindervalide bezoekers voor makkelijke en snelle toegang tot attracties van Disneyland Paris[...] Lees meer
Kerst kamers in Disneyland Paris met kerstboom, decoratie en geschenken in de Disney hotels
06/10/2021
Bekijk de verschillende kerstkamers in Disneyland Paris van Newport Bay Club, Hotel New York en het Disneyland Hotel[...] Lees meer
The Lion King show Rhythms of the Pride Lands vanaf 23 oktober 2021 in Disneyland Paris
05/10/2021
De populaire show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands keert terug in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen