Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij
23/06/2020
Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij

Disneyland Paris maakte onlangs bekend dat de parken en hotels vanaf 15 juli 2020 weer openen met tijdelijke maatregelen om de veiligheid van cast members en bezoekers te waarborgen. Wij zetten al deze maatregelen op een rij met een compleet overzicht in dit artikel.


Overzicht maatregelen Disneyland Paris

In de aanloop naar de heropening van Disneyland Paris, inspecteerde Natacha Rafalski (CEO van Disneyland Paris), samen met essentiële cast members, de parken ter voorbereiding op de eerste bezoekers. Er worden diverse maatregelen genomen zodat iedereen voldoende afstand kan houden (social distancing). Zo zijn de teams voor beveiliging en groenvoorziening al een tijdje bezig om alles in orde te maken voor de heropening.

Tijdens de eerste fase na heropening zullen een aantal speciale maatregelen worden genomen voor de veiligheid van cast members én bezoekers. Laten we een kijkje nemen in de parken, hotels en Disney Villages:

Parken

 • Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen met gelimiteerde capaciteit vanaf 15 juli 2020.
 • Aangepaste openingstijden met iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in beide parken. Tot en met september zijn dit de vaste tijden: Disneyland Park van 10:00 tot 20:00 uur en Walt Disney Studios Park van 10:00 tot 19:00 uur.
 • Reserveringen om toegang te krijgen tot de parken wordt voor bepaalde bezoekers verplicht. Gasten met een arrangement in de Disney hotels (inclusief toegangstickets) krijgen gegarandeerd toegang tot beide parken en hoeven geen reservering te maken. Alleen bezoekers met losse tickets zonder datum en jaarkaarthouders zullen een reservering moeten maken. Klik hier om een reservering voor toegang te maken.
 • Geen ticket verkoop aan de kassa. Tip: Profiteer van onze speciale voorverkooptickets met voordelige E-tickets die je direct vanaf je smartphone kunt laten scannen inclusief openingstickets met gegarandeerde toegang (geen reservering nodig) én kosteloos annuleren.
 • De wachtrijen van de kassa's onder het Disneyland Hotel zullen worden gebruikt als extra wachtrijen voor toegang tot de poortjes met markering voor afstand
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht voor gasten vanaf 11 jaar in de parken en in algemene ruimes van de hotels (behalve tijdens eten & drinken buiten of in restaurants). Tip: Bestel officiële Disney mondkapjes met ontwerpen van je favoriete Disney figuren.
 • Disney FastPass zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • Single Rider zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • PhotoPass wordt uitgebreid met meer fotolocaties en de toevoeging van Magic Shots (vergelijkbaar met de Amerikaanse parken)
 • Grootschalig outdoor entertainment waar afstand niet mogelijk is, zoals parades en avondshows, wordt tijdelijk vervangen door alternatief entertainment, zoals korte happenings op Central Plaza, Main Street Station, Disney Studio 1 en La Place des Stars (vergelijkbaar met de maatregelen in Shanghai Disneyland)
 • Klassieke ontmoetingen met Disney figuren zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn, maar Disney figuren zullen overal in de parken op afstand te zien zijn met mogelijkheden tot selfies en een speciale 'kiss goodbye' op Main Street Station als het park sluit. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe selfie spots met (zeldzame) Disney figuren in de parken.
 • Het tweede Lion King & Jungle Festival mét de grote Lion King show én de Jungle Book Jive zal op een later moment terugkomen. Klik hier voor meer informatie over dit populaire seizoen.
 • Desinfectiemiddelen zullen overal beschikbaar zijn en 'high-traffic locaties' worden extra schoongemaakt
 • Alle attracties en theaters in beide parken zullen geopend zijn met gelimiteerde capaciteit, met uitzondering van attracties die in regulier onderhoud zijn

Hotels

Restaurants & Winkels

 • Buffetservice restaurants (zoals Plaza Gardens, Agrabah Café en La Grange) worden tijdelijk all-you-can-eat tafelservice restaurants met bediening aan tafel. Klik hier voor meer informatie, de nieuwe menukaarten en prijzen.
 • The Lucky Nugget Saloon krijgt een nieuwe dinnershow met Disney figuren inclusief een 3-gangen menu.  Klik hier voor meer informatie, de menukaart en prijzen.
 • Rainforest Cafe opent vanaf 1 augustus 2020; de overige restaurants en bars in Disney Village openen vanaf 15 juli 2020
 • Café Mickey serveert tijdelijk nieuwe menu's voor een lagere prijs zonder ontmoetingen met Disney figuren
 • Restaurants met geringe capaciteit (zoals Casey's Corner) zullen tijdelijk afhaalrestaurants worden
 • Wegwerpbestek vervangt in sommige restaurants tijdelijk het reguliere bestek
 • Beperkte capaciteit van de winkels
 • Pashokjes zijn niet beschikbaar
 • Contactloze betalingen (geen cash) wordt aanbevolen


Meer over de heropening van Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris op 15 juli 2020 zijn er heel wat nieuwtjes te melden, zoals speciale veiligheidsmaatregelen, nieuwe restaurantmenu's en dinnershow, nieuwe mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten, nieuwe magic shots in de parken, de terugkeer van populaire shows en openingsaanbiedingen. Bekijk het overzicht van alle artikelen:


Nieuwe reserveringen met openingsacties

 • Nieuwe reserveringen in de Disney hotels zijn mogelijk met aankomsten vanaf 15 juli 2020 via onze Verblijf pagina met alle actuele aanbiedingen en ontvang extra voordeel op je verblijf met gegarandeerde toegang tot beide parken én kosteloos wijzigen of annuleren.
 • Nieuwe losse tickets met extra lange geldigheid kunnen nu worden besteld via de speciale voorverkoop aanbieding.

Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Flexibele boekingsvoorwaarden Disneyland Paris: gratis annuleren en betalen in termijnen
29/07/2020
Ga met een gerust hart naar Disneyland Paris met kosteloos annuleren en betalen in termijnen[...] Lees meer
Mini parades in Disneyland Paris met Rapunzel, Mickey, Minnie, Stitch en The Incredibles
27/07/2020
Zwaai naar je favoriete Disney figuren tijdens de nieuwe mini parades in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe 'Magic Shots' in Disneyland Paris bij professionele fotografen van Disney PhotoPass
22/07/2020
Bekijk alle Magic Shots die beschikbaar zijn bij fotografen van Disney PhotoPass in Disneyland Paris[...] Lees meer
Feestelijke opening Disneyland Paris met Disney figuren en uitbundige cast members
19/07/2020
Geniet van de speciale openingsceremonie van Disneyland Paris op 15 juli 2020[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen