Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij
23/06/2020
Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij

Disneyland Paris maakte onlangs bekend dat de parken en hotels op 17 juni 2021 weer openen met tijdelijke maatregelen om de veiligheid van cast members en bezoekers te waarborgen. Wij zetten al deze maatregelen op een rij met een compleet overzicht in dit artikel.


Overzicht maatregelen Disneyland Paris

In de aanloop naar de heropening van Disneyland Paris, inspecteerde Natacha Rafalski (CEO van Disneyland Paris), samen met essentiële cast members, de parken ter voorbereiding op de eerste bezoekers. Er worden diverse maatregelen genomen zodat iedereen voldoende afstand kan houden (social distancing). Zo zijn de teams voor beveiliging en groenvoorziening al een tijdje bezig om alles in orde te maken voor de heropening.

Tijdens de eerste fase na heropening zullen een aantal speciale maatregelen worden genomen voor de veiligheid van cast members én bezoekers. Laten we een kijkje nemen in de parken, hotels en Disney Villages:

Parken

 • Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen met gelimiteerde capaciteit vanaf 17 juni 2021.
 • Aangepaste openingstijden: Disneyland Park van 09:30 tot 21:00 uur en Walt Disney Studios Park van 09:30 tot 18:00 uur + iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in het Disneyland Park.
 • Reserveringen om toegang te krijgen tot de parken wordt voor bepaalde bezoekers verplicht. Gasten met een arrangement in de Disney hotels (inclusief toegangstickets) krijgen gegarandeerd toegang tot beide parken en hoeven geen reservering te maken. Alleen bezoekers met losse tickets zonder datum en jaarkaarthouders zullen een reservering moeten maken. Klik hier om een reservering voor toegang te maken.
 • Geen ticket verkoop aan de kassa. Tip: Profiteer van onze speciale voorverkooptickets met voordelige E-tickets die je direct vanaf je smartphone kunt laten scannen inclusief openingstickets met gegarandeerde toegang (geen reservering nodig) én kosteloos annuleren.
 • De wachtrijen van de kassa's onder het Disneyland Hotel zullen worden gebruikt als extra wachtrijen voor toegang tot de poortjes met markering voor afstand
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht voor gasten vanaf 6 jaar in de parken en in algemene ruimes van de hotels (behalve tijdens eten & drinken, ontmoetingen met Disney figuren en PhotoPass locaties). Tip: Bestel officiële Disney mondkapjes met ontwerpen van je favoriete Disney figuren.
 • Disney FastPass zal vanaf zomer 2021 worden vervangen door Disney Premier Access.
 • Single Rider zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn en later terugkeren.
 • PhotoPass wordt uitgebreid met meer fotolocaties en de toevoeging van Magic Shots (vergelijkbaar met de Amerikaanse parken). Klik hier voor een overzicht van alle Magic Shots.
 • Grootschalig outdoor entertainment waar afstand niet mogelijk is, zoals parades en avondshows, wordt tijdelijk vervangen door alternatief entertainment, zoals korte happenings en cavalcades op Central Plaza, Main Street Station, Disney Studio 1 en La Place des Stars. Klik hier voor een overzicht van alle mini parades.
 • Klassieke ontmoetingen met Disney figuren zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn, maar Disney figuren zullen overal in de parken op afstand te zien zijn met mogelijkheden tot selfies en een speciale 'kiss goodbye' op Main Street Station als het park sluit. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe selfie spots met (zeldzame) Disney figuren in de parken.
 • Populaire themaseizoenen, zoals Disney's Halloween Festival en Disney's Betoverende Kerst gaan gewoon door met een aangepast programma.
 • Desinfectiemiddelen zullen overal beschikbaar zijn en 'high-traffic locaties' worden extra schoongemaakt.
 • Alle attracties en theaters in beide parken zullen geopend zijn met gelimiteerde capaciteit, met uitzondering van attracties die in regulier onderhoud zijn. Klik hier voor het actuele overzicht met renovaties.

Hotels

Restaurants & Winkels

 • Buffetservice restaurants (zoals Plaza Gardens, Agrabah Café en La Grange) worden tijdelijk tafelservice restaurants met bediening aan tafel. Klik hier voor meer informatie, de nieuwe menukaarten en prijzen.
 • Restaurants in Disney Village openen vanaf 17 juni 2021 dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur. Annette's Diner is tijdens schoolvakanties óók tijdens de lunch geopend.
 • Winkels in Disney Village openen vanaf 17 juni 2021 dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur.
 • Restaurants in de parken, hotels en Disney Village hanteren nieuwe menukaarten. Klik hier om alle actuele restaurantmenu's te bekijken en te downloaden.
 • Restaurants met geringe capaciteit (zoals Casey's Corner) zullen tijdelijk afhaalrestaurants worden
 • Wegwerpbestek vervangt in sommige restaurants tijdelijk het reguliere bestek
 • Beperkte capaciteit van de winkels
 • Pashokjes zijn niet beschikbaar
 • Contactloze betalingen (geen cash) wordt aanbevolen


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Meer over de heropening van Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris zijn er heel wat nieuwtjes te melden, zoals speciale veiligheidsmaatregelen, Mobile Order in bepaalde restaurants, unieke mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten, magic shots bij PhotoPass fotografen, mini parades en de introductie van de Disney Standby Pass en Disney Premier Access ter vervanging van FastPass. Bekijk het overzicht van alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Directe Thalys trein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam keert in 2022 terug
15/10/2021
Thalys herstart de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Disneyland Paris in 2022[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Ontdek de mogelijkheden voor mindervalide bezoekers voor makkelijke en snelle toegang tot attracties van Disneyland Paris[...] Lees meer
Kerst kamers in Disneyland Paris met kerstboom, decoratie en geschenken in de Disney hotels
06/10/2021
Bekijk de verschillende kerstkamers in Disneyland Paris van Newport Bay Club, Hotel New York en het Disneyland Hotel[...] Lees meer
The Lion King show Rhythms of the Pride Lands vanaf 23 oktober 2021 in Disneyland Paris
05/10/2021
De populaire show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands keert terug in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen