Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
22/06/2020

Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen

Goed nieuws! Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels voor het publiek. Er worden in het begin van de heropening extra maatregelen getroffen voor de veiligheid van bezoekers en cast members. Wij zetten alles op een rijtje in dit artikel.


Opening Disneyland Paris

Op 22 juni 2020 maakte Disney bekend dat Disneyland Paris vanaf 15 juli 2020 de deuren zal openen met gelimiteerde capaciteit en speciale maatregelen. Beide parken openen op dezelfde dag. Tegelijkertijd zullen Disney Village vanaf 13 juli 2020 en de Disney hotels vanaf 15 juli 2020 gefaseerd openen.

De opening zal gefaseerd plaatsvinden met extra maatregelen. De parken openen met gelimiteerde capaciteit en aangepaste openingstijden. Dit is wat we nu weten van de parken, hotels, Disney Villages, veiligheidsmaatregelen en reserveringen:

Parken

  • Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen met gelimiteerde capaciteit vanaf 15 juli 2020.
  • Aangepaste openingstijden van 15 juli t/m 3 oktober 2020: Disneyland Park van 10:00 tot 20:00 uur en Walt Disney Studios Park van 10:00 tot 19:00 uur + iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in beide parken.
  • Aangepaste openingstijden vanaf 4 oktober 2020: Disneyland Park van 09:30 tot 18:00 uur (weekdagen); 09:30 tot 19:00 uur (zondag); 09:30 tot 20:00 uur (zaterdag en schoolvakanties) en Walt Disney Studios Park van 11:00 tot 16:00 uur (weekdagen); 09:30 tot 18:00 uur (weekenden en schoolvakanties) + iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in het Disneyland Park.
  • Reserveringen om toegang te krijgen tot de parken wordt voor bepaalde bezoekers verplicht. Gasten met een arrangement in de Disney hotels (inclusief toegangstickets) krijgen gegarandeerd toegang tot beide parken en hoeven geen reservering te maken. Alleen bezoekers met losse tickets zonder datum en jaarkaarthouders zullen een reservering moeten maken. Klik hier om een reservering voor toegang te maken.
  • Geen ticket verkoop aan de kassa. Tip: Profiteer van onze speciale voorverkooptickets met voordelige E-tickets die je direct vanaf je smartphone kunt laten scannen inclusief openingstickets met gegarandeerde toegang (geen reservering nodig) én kosteloos annuleren.
  • De wachtrijen van de kassa's onder het Disneyland Hotel zullen worden gebruikt als extra wachtrijen voor toegang tot de poortjes met markering voor afstand
  • Het dragen van mondkapjes is verplicht voor gasten vanaf 11 jaar in de parken en in algemene ruimes van de hotels (behalve tijdens eten & drinken buiten of in restaurants). Tip: Bestel officiële Disney mondkapjes met ontwerpen van je favoriete Disney figuren.
  • Disney FastPass zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
  • Single Rider zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
  • PhotoPass wordt uitgebreid met meer fotolocaties en de toevoeging van Magic Shots (vergelijkbaar met de Amerikaanse parken). Klik hier voor een overzicht van alle Magic Shots.
  • Grootschalig outdoor entertainment waar afstand niet mogelijk is, zoals parades en avondshows, wordt tijdelijk vervangen door alternatief entertainment, zoals korte happenings en cavalcades op Central Plaza, Main Street Station, Disney Studio 1 en La Place des Stars. Klik hier voor een overzicht van alle mini parades.
  • Klassieke ontmoetingen met Disney figuren zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn, maar Disney figuren zullen overal in de parken op afstand te zien zijn met mogelijkheden tot selfies en een speciale 'kiss goodbye' op Main Street Station als het park sluit. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe selfie spots met (zeldzame) Disney figuren in de parken.
  • Populaire themaseizoenen, zoals Disney's Halloween Festival en Disney's Betoverende Kerst gaan gewoon door met een aangepast programma
  • Desinfectiemiddelen zullen overal beschikbaar zijn en 'high-traffic locaties' worden extra schoongemaakt
  • Alle attracties en theaters in beide parken zullen geopend zijn met gelimiteerde capaciteit, met uitzondering van attracties die in regulier onderhoud zijn. Klik hier voor het actuele overzicht met renovaties.

Hotels

Restaurants & Winkels

  • Buffetservice restaurants (zoals Plaza Gardens, Agrabah Café en La Grange) worden tijdelijk all-you-can-eat tafelservice restaurants met bediening aan tafel. Klik hier voor meer informatie, de nieuwe menukaarten en prijzen.
  • Restaurants in Disney Village openen vanaf 4 oktober 2020 dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur. Annette's Diner is tijdens schoolvakanties óók tijdens de lunch geopend.
  • Winkels in Disney Village openen vanaf 4 oktober 2020 dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur.
  • Café Mickey serveert tijdelijk nieuwe menu's voor een lagere prijs zonder ontmoetingen met Disney figuren. Klik hier om alle actuele restaurantmenu's te bekijken en te downloaden.
  • Restaurants met geringe capaciteit (zoals Casey's Corner) zullen tijdelijk afhaalrestaurants worden
  • Wegwerpbestek vervangt in sommige restaurants tijdelijk het reguliere bestek
  • Beperkte capaciteit van de winkels
  • Pashokjes zijn niet beschikbaar
  • Contactloze betalingen (geen cash) wordt aanbevolen


Meer over de heropening van Disneyland Paris

Sinds de heropening van Disneyland Paris zijn er heel wat nieuwtjes te melden, zoals speciale veiligheidsmaatregelen, Mobile Order in bepaalde restaurants, unieke mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten, magic shots bij PhotoPass fotografen, mini parades en de introductie van de Disney Standby Pass en Disney Premier Access ter vervanging van FastPass. Bekijk het overzicht van alle artikelen:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Gereserveerde VIP plaatsen Disney Stars on Parade en Disney Dreams in Disneyland Paris
29/02/2024
Reserveer VIP plaatsen voor Disney Stars on Parade en Disney Dreams in Disneyland Paris met speciale VIP vakken op Central Plaza[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen