Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
22/06/2020
Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen

Goed nieuws! Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels voor het publiek. Er worden in het begin van de heropening extra maatregelen getroffen voor de veiligheid van bezoekers en cast members. Wij zetten alles op een rijtje in dit artikel.


Opening Disneyland Paris

Op 22 juni 2020 maakte Disney bekend dat Disneyland Paris vanaf 15 juli 2020 de deuren zal openen met gelimiteerde capaciteit en speciale maatregelen. Beide parken openen op dezelfde dag. Tegelijkertijd zullen Disney Village vanaf 13 juli 2020 en de Disney hotels vanaf 15 juli 2020 gefaseerd openen.

De opening zal gefaseerd plaatsvinden met extra maatregelen. De parken openen met gelimiteerde capaciteit en aangepaste openingstijden. Dit is wat we nu weten van de parken, hotels, Disney Villages, veiligheidsmaatregelen en reserveringen:

Parken

 • Disneyland Park en Walt Disney Studios Park openen met gelimiteerde capaciteit vanaf 15 juli 2020.
 • Aangepaste openingstijden met iedere ochtend Extra Magic Time van 08:30 tot 09:30 uur voor hotelgasten en bepaalde jaarkaarthouders in beide parken. Tot en met september zijn dit de vaste tijden: Disneyland Park van 10:00 tot 20:00 uur en Walt Disney Studios Park van 10:00 tot 19:00 uur.
 • Reserveringen om toegang te krijgen tot de parken wordt voor bepaalde bezoekers verplicht. Gasten met een arrangement in de Disney hotels (inclusief toegangstickets) krijgen gegarandeerd toegang tot beide parken en hoeven geen reservering te maken. Alleen bezoekers met losse tickets zonder datum en jaarkaarthouders zullen een reservering moeten maken. Klik hier om een reservering voor toegang te maken.
 • Geen ticket verkoop aan de kassa. Tip: Profiteer van onze speciale voorverkooptickets met voordelige E-tickets die je direct vanaf je smartphone kunt laten scannen inclusief openingstickets met gegarandeerde toegang (geen reservering nodig) én kosteloos annuleren.
 • De wachtrijen van de kassa's onder het Disneyland Hotel zullen worden gebruikt als extra wachtrijen voor toegang tot de poortjes met markering voor afstand
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht voor gasten vanaf 11 jaar in de parken en in algemene ruimes van de hotels (behalve tijdens eten & drinken buiten of in restaurants). Tip: Bestel officiële Disney mondkapjes met ontwerpen van je favoriete Disney figuren.
 • Disney FastPass zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • Single Rider zal in eerste instantie niet beschikbaar zijn
 • PhotoPass wordt uitgebreid met meer fotolocaties en de toevoeging van Magic Shots (vergelijkbaar met de Amerikaanse parken)
 • Grootschalig outdoor entertainment waar afstand niet mogelijk is, zoals parades en avondshows, wordt tijdelijk vervangen door alternatief entertainment, zoals korte cavalcades (vergelijkbaar met de maatregelen in Shanghai Disneyland)
 • Klassieke ontmoetingen met Disney figuren zullen in eerste instantie niet beschikbaar zijn, maar Disney figuren zullen overal in de parken op afstand te zien zijn met mogelijkheden tot selfies en een speciale 'kiss goodbye' op Main Street Station als het park sluit. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe selfie spots met (zeldzame) Disney figuren in de parken.
 • Het tweede Lion King & Jungle Festival mét de grote Lion King show én de Jungle Book Jive zal op een later moment terugkomen. Klik hier voor meer informatie over dit populaire seizoen.
 • Desinfectiemiddelen zullen overal beschikbaar zijn en 'high-traffic locaties' worden extra schoongemaakt
 • Alle attracties en theaters in beide parken zullen geopend zijn met gelimiteerde capaciteit, met uitzondering van attracties die in regulier onderhoud zijn

Hotels

Restaurants & Winkels

 • Buffetservice restaurants (zoals Plaza Gardens, Agrabah Café en La Grange) worden tijdelijk all-you-can-eat tafelservice restaurants met bediening aan tafel. Klik hier voor meer informatie, de nieuwe menukaarten en prijzen.
 • The Lucky Nugget Saloon krijgt een nieuwe dinnershow met Disney figuren inclusief een 3-gangen menu
 • Cowboy Cookout BBQ wordt weer een counterservice restaurant
 • Café Mickey serveert tijdelijk nieuwe menu's voor een lagere prijs zonder ontmoetingen met Disney figuren
 • Restaurants met geringe capaciteit (zoals Casey's Corner) zullen tijdelijk afhaalrestaurants worden
 • Wegwerpbestek vervangt in sommige restaurants tijdelijk het reguliere bestek
 • Beperkte capaciteit van de winkels
 • Pashokjes zijn niet beschikbaar
 • Contactloze betalingen (geen cash) wordt aanbevolen


Nieuwe reserveringen met openingsacties

 • Nieuwe reserveringen in de Disney hotels (met gegarandeerde toegang tot de parken) zijn mogelijk met aankomsten vanaf 15 juli 2020 via onze Verblijf pagina met alle actuele aanbiedingen en ontvang extra voordeel op je verblijf met gegarandeerde toegang tot beide parken én kosteloos wijzigen of annuleren.
 • Nieuwe losse tickets met extra lange geldigheid kunnen nu worden besteld via de speciale voorverkoop aanbieding.

Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Buffetrestaurants in Disneyland Paris tijdelijk met tafelservice en bediening
11/07/2020
Ontdek de nieuwe menu's voor de all-you-can-eat buffetrestaurants in Disneyland Paris met tafelservice[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert 'selfie spots' voor ontmoetingen met Disney figuren
10/07/2020
Ontmoet de Disney figuren in Disneyland Paris op een nieuwe manier met de selfie spots[...] Lees meer
Officiële Disney mondkapjes met o.a. Mickey, Minnie, Pixar, Star Wars, Marvel en Frozen
06/07/2020
Bekijk het complete assortiment van Disney mondkapjes en bestel ze eenvoudig online[...] Lees meer
Compensatie voor jaarkaarthouders Disneyland Paris met extra lange geldigheid
26/06/2020
Alle jaarkaarten van Disneyland Paris worden automatisch verlengd ter compensatie voor de gesloten parken[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen