Openingstijden vandaag
Maandag 25 mei 2020
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney start heropening van de parken met Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland
22/04/2020
Disney start heropening van de parken met Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland

Goed nieuws uit China waar Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland zich opmaken voor de heropening van de parken. De resorts sloot eind januari haar deuren, maar zijn sinds kort bezig met een gefaseerde opening. De maatregelen die in China worden getroffen zullen tevens worden uitgerold naar de overige Disney parken wereldwijd.


Shanghai Disneyland

Shanghai Disneyland is sinds 25 januari 2020 gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Sinds 9 maart 2020 zijn delen van het resort echter weer geopend en kunnen bezoekers terecht in het Shanghai Disneyland Hotel (inclusief maaltijden met Disney figuren), Disneytown en Wishing Star Park. Het park zelf heropent op 11 mei 2020.

De volgende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid en gezondheid van zowel bezoekers, als cast members te waarborgen:

  • Capaciteit van het park wordt gereduceerd tot 30% waardoor er dagelijks maximaal 24.000 bezoekers naar binnen kunnen
  • Reservering om het park te betreden wordt verplicht om de toestroom te spreiden (op voorhand online voor zowel gasten met losse tickets, als jaarkaarthouders)
  • Alleen losse dagkaarten kunnen worden aangeschaft, te gebruiken op een specifieke datum (alleen op voorhand online, geen verkoop ter plaatse)
  • Spreiding van bezoekers met aangepaste wachtrijen voor attracties en restaurants om afstand te kunnen houden (social distancing)
  • Temperatuur check bij het betreden van het resort
  • Controle van de persoonlijke 'Health QR Code' via de door de Chinese overheid ontwikkelde contact tracing app
  • Dragen van mondkapjes is verplicht bij aankomst en wordt aanbevolen tijdens het gehele verblijf (bezoekers en cast members)
  • Strikte reinigingsprotocollen voor alle 'touch points' in de parken, zoals attractie karretjes
  • Desinfectie stations beschikbaar bij iedere ingang en uitgang van attracties en restaurants

Aanpassingen in entertainment:

Sinds 21 april 2020 zijn repetities voor shows en parades in het park weer hervat. De dagelijkse vuurwerkshow wordt sinds 28 april gerepeteerd. Daarnaast test het resort nieuwe capaciteitsregels voor de theaters waarbij voldoende afstand tussen bezoekers wordt gewaarborgd.

Tijdens de eerste fase van heropening (vanaf 11 mei 2020) zal het entertainment worden aangepast met een nieuwe cavalcade van Disney figuren (Mickey and Friends Express) ter vervanging van de reguliere parade en een licht- en projectieshow bij het kasteel (Evening Magical Moments) ter vervanging van de reguliere vuurwerkshow.

Theatershows zullen vanaf 20 mei 2020 worden hervat. De reguliere parade en vuurwerkshow zullen in een latere fase worden geopend en worden tijdelijk vervangen door een cavalcade en projectieshow. Outdoor shows blijven dagelijks te zien met vakken waar bezoekers in kunnen staan.

Disney figuren zullen hun opwachting maken in alle landen van het park, maar persoonlijke ontmoetingen zullen in de eerste fase niet mogelijk zijn. Maaltijden met Disney figuren zijn beschikbaar, maar de figuren komen niet aan tafel. Ze blijven op veilige afstand zodat gasten foto's kunnen maken.

Bekijk de eerste vlogs over een bezoek aan Shanghai Disneyland sinds de heropening om alle maatregelen 'live' te zien:


Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland is sinds 26 januari 2020 gesloten om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Sinds 10 maart 2020 zijn delen van het resort echter weer geopend en kunnen bezoekers terecht in de Disney hotels (inclusief maaltijden met Disney figuren) en Inspiration Lake Recreation Centre.

Sinds 29 april 2020 test het resort nieuwe toegangsprocedures waarbij voldoende afstand tussen bezoekers wordt gewaarborgd. Cast members maken zich klaar voor de heropening van het park met soft openings van 19 t/m 21 mei 2020. Het park opent mogelijk vanaf 22 mei 2020 voor het publiek (onder voorbehoud).

Wij houden je op de hoogte van de heropening van Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland. Zodra er meer informatie bekend is, zal dit artikel worden aangevuld.


Wanneer gaan Disneyland Paris en Walt Disney World weer open?

De heropening van Shanghai Disneyland zal als een eerste test worden gezien voor de uiteindelijke heropening van de overige Disney parken wereldwijd. Benieuwd naar de heropening van Disneyland Paris? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Europese resort. Benieuwd naar de heropening van Walt Disney World in Florida? Klik hier voor het uitgebreide artikel over de opening van het Amerikaanse resort.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Ga goed voorbereid naar Disney met The Unofficial & Independent Guide boeken
25/05/2020
Bekijk de populairste naslagwerken voor Disneyland Paris, Walt Disney World en Disney Cruise Line[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney LEGO pakketten met Mickey, Frozen, Cars en de prinsessen
23/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney LEGO en DUPLO bouwpakketten van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en het grootste Disney kasteel ter wereld[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney puzzels van 12 tot 2000 stukjes
17/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney puzzels van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en Pixar[...] Lees meer
Hoe werkt 'social distancing' in Disneyland? Bekijk alle maatregelen in de Disney parken
12/05/2020
Ontdek de nieuwe procedures om Disneyland te betreden met maatregelen bij attracties en restaurants[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen