Shanghai Disneyland officieel geopend met unieke attracties, shows en gebieden
16/06/2016
Shanghai Disneyland officieel geopend met unieke attracties, shows en gebieden

Sinds 16 juli 2016 is Shanghai Disneyland officieel geopend en daarmee heeft The Walt Disney Company nu 6 resorts op de wereld. Het is het derde Aziatische resort, naast Tokyo Disneyland en Hong Kong Disneyland. Het park is een unieke versie als Disneyland park en kent themagebieden die je nergens anders op de wereld zult tegenkomen.


Shanghai Disneyland combineert Disney attracties met Chinese invloeden

Shanghai Disneyland bestaat uit zes lands: Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Tommorowland, Fantasyland, Adventure Isle en Treasure Cove. Van deze lands zijn er vier uniek. Mickey Avenue is de speciaal voor Shanghai ontworpen versie van Main Street USA. Om de Amerikaanse invloeden te verkleinen in het park, is de bekende straat richting het plein voor het kasteel veranderd van een dorpsstraatje uit de 19e eeuw in de VS naar een straat waar allerlei Disney figuren wonen of hun winkeltje hebben. De straat is ook veel kleiner dan de bekende Main Street USA en leidt niet tot het kasteel maar naar de Gardens of Imagination.


Gardens of Imagination

De Gardens of Imagination zijn de tuinen voor het kasteel. Hier zijn ook attracties te vinden, zoals de bekende Dumbo attractie en de draaimolen (die in Shanghai gebaseerd is op de Disney klassieker Fantasia). De Gardens of Imagination zijn als het ware een grote hub voor het park, waarvandaan je naar alle landen kunt lopen. Bovendien is het een veel groter gebied dan de bekende hubs in de andere Disneyland parken, waardoor het kijken naar het vuurwerk waarschijnlijk gemakkelijker gaat worden dan in de andere parken. Bovendien herbergt de tuinen ook mozaïeken van bekende Disney figuren gebaseerd op de Chinese kalander. Ook is er een podium met tribunes waar shows te bekijken zijn voor het kasteel.

Fun fact: vanaf de Gardens of Imagination kun je ook Disneytown in lopen (Shanghai’s versie van Disney Village in Parijs). Hierdoor hoef je niet per se via Mickey Avenue het park uit te lopen. Dit is het eerste Disneyland park waar er twee ingangen naar het park zijn. Disney stapt hierdoor af van hetgeen Walt Disney zelf als innovatie naar voren bracht, een park met slechts een ingang die leidt naar een hub waarvandaan je de rest van het park kunt bezoeken.


Fantasyland

Het kasteel van Shanghai Disneyland, genaamd Enchanted Storybook Castle, ligt aan het eind van de Gardens of Imagination. Het is het grootste Disney kasteel ter wereld en gaat, in tegenstelling tot de andere Disney kastelen, over meerdere prinsessen. In het kasteel is ook de attractie “Once Upon a Time” Adventure te vinden, wat ook een unicum is voor Shanghai Disneyland. Achter het kasteel ligt Fantasyland, waar ook een unieke attractie te vinden is: Voyage to the Crystal Grotto. Hier vaar je in een bootje langs allerlei Disney figuren met een finale onder het kasteel. De attractie heeft wat weg van Le Pays des Contes de Fées in Disneyland Paris. Verder is ook de Seven Dwarfs Mine Train, de populaire familieachtbaan uit Magic Kingdom in Shanghai terug te vinden.

Fun fact: Fantasyland in Shanghai Disneyland kent qua originele Disneyland darkrides alleen Peter Pan’s Flight. Dit komt doordat de Chinese bevolking niet veel in aanraking is geweest met de echte Disney klassiekers. Daarom zijn de meeste attracties in Fantasyland gebaseerd op populaire hedendaagse Disneyfilms. Zo is Alice in Wonderland Maze bijvoorbeeld gebaseerd op de remakes van Alice in Wonderland in plaats van de oude films.


Treasure Cove

Van Fantasyland kun je naar Treasure Cove lopen. Dit themagedeelte staat helemaal in het teken van piraten. De hoofdattractie is Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure. Zoals te zien is op het filmpje hieronder is dit een van Disney’s meest geavanceerde attracties. Met behulp van audio-animatronics, gigantische projectieschermen en vele special effects is er een nieuwe standaard gezet voor dark rides. Ondanks dat het verhaal (helaas) in het Chinees is, is het verhaal toch te volgen en maken alle indrukken die je krijgt er een geweldige ervaring van.

Fun fact: Pirates of the Caribbean: Battle of the Sunken Treasure is de eerste Pirates of the Caribbean attractie die totaal gebaseerd is op de films, terwijl de originele attractie juist de inspiratie was voor de films. De keuze om dit te doen heeft te maken met het feit dat Chinezen piraten zoals men die in het westen kennen niet echt kennen, terwijl de films juist erg populair waren in China. Een eenvoudige keuze om voor de films te gaan voor Disney dus.


Adventure Isle

Van Treasure Cove gaan we naar Adventure Isle, een remake van Adventureland. Het oog in Adventure Isle valt meteen op de bergen van Roaring Rapids, een wildwaterattractie waar je op expeditie gaat door de grotten van deze bergen. In deze attractie staat een van de grootste audio-animatronic figuren ter wereld. De andere topattractie van dit land is Soaring Over the Horizon, de nieuwe versie van de Soaring attracties in Epcot en Disney California Adventure Park. In de nieuwe Soarin zweef je over de hele wereld heen, in plaats van alleen Californië. In Epcot zal deze versie ook te zien zijn, na de renovatie van de attractie, deze zomer.


Tomorrowland

Het laatste land is Tomorrowland. Ondanks dat het qua naam geen uniek land is voor Shanghai Disneyland is de uitvoering toch zeer anders dan alle andere Tomorrowlands in de wereld. Space Mountain is ingeruild voor TRON Lightcycle Power Run. Dit is een achtbaan waar je liggend in zit, als het ware je een echte motor bestuurt. Als het karretje eenmaal het station uitgereden is, word je afgeschoten de computerwereld van TRON in. Verder is Buzz Lightyear Planet Rescue een grote attractie hier. Helaas geen Star Tours, maar de Star Wars Launch Bay is wel in Shanghai neergezet.


Toy Story Land

De eerste uitbreiding van Shanghai Disneyland opent in april 2018 haar deuren met Toy Story Land. Het nieuwe gebied krijgt 3 attracties: Slinky Dog Spin, Rex's Racer en Woody's Roundup. De eerste twee attracties zijn ook al in Disneyland Paris te zien, maar Woody's Roundup is een exclusieve attractie voor Shanghai Disneyland met 'dansende' karretjes met Bullseye voorop.


Mickey's Storybook Express & Ignite the Dream

Bij een nieuw Disney park hoort natuurlijk ook een parade en een avondshow met vuurwerk. Mickey's Storybook Express is de dagparade met alle bekende Disney figuren, maar ook Chinese invloeden zoals een grote wagen voor Mulan. Tijdens de parade zijn Mickey en Minnie 'nieuwe stijl' voor het eerst te zien.

Aan het einde van de dag wordt een magische dag in het park natuurlijk afgesloten met vuurwerk. Steve Davison, regisseur van onder andere Mickey's Soundsational Parade, Hapiness is Here Parade en Disney Dreams! in Parijs, tekende voor de 'Ignite the Dream' show met projecties, lasers, vuurwerk en speciale effecten bij het kasteel.


Naast het park heeft Shanghai Disney Resort ook nog twee hotels (Shanghai Disneyland Hotel en Toy Story Hotel) en Disneytown. In Disneytown is ook het theater te vinden waarin de eerste versie van de musical “The Lion King” in het Mandarijn wordt opgevoerd. Al met al is Shanghai Disneyland een mooie toevoeging voor de Disney parken en zeker een bezoekje waard als je in Shanghai bent!


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Directe Thalys trein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam keert in 2022 terug
15/10/2021
Thalys herstart de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Disneyland Paris in 2022[...] Lees meer
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Ontdek de mogelijkheden voor mindervalide bezoekers voor makkelijke en snelle toegang tot attracties van Disneyland Paris[...] Lees meer
Kerst kamers in Disneyland Paris met kerstboom, decoratie en geschenken in de Disney hotels
06/10/2021
Bekijk de verschillende kerstkamers in Disneyland Paris van Newport Bay Club, Hotel New York en het Disneyland Hotel[...] Lees meer
The Lion King show Rhythms of the Pride Lands vanaf 23 oktober 2021 in Disneyland Paris
05/10/2021
De populaire show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands keert terug in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen