Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Remember The Magic: 20ste verjaardag van Disneyland Parijs in 2012
Openingstijden vandaag
Vrijdag 26 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Remember The Magic: 20ste verjaardag van Disneyland Parijs in 2012
09/11/2015

Remember The Magic: 20ste verjaardag van Disneyland Parijs in 2012

Herinner je de viering van de 20ste verjaardag van Disneyland Parijs nog? In het weekend van 30 maart & 1 april 2012 werden de festiviteiten officieel gepresenteerd aan de wereldpers met onder andere een nieuwe parade, nieuwe fotolocaties en de spectaculaire avondshow Disney Dreams! in het Disneyland Park.


Vandaag gaan we even terug in de tijd en blikken we terug op dit grote evenement. Enkele onderdelen zijn nog steeds te zien, zoals Disney Magic! on Parade en Disney Dreams!, maar in 2012 draaide het natuurlijk om die magische ‘20’. Voor een Disney resort is een dergelijke leeftijd een grote mijlpaal en Disneyland Parijs pakte groots uit. Beleef de opening opnieuw en remember the magic!

Openingsweekend

In het weekend van 31 maart & 1 april 2012 werd de viering van de 20ste verjaardag officieel gelanceerd. De internationale pers werd uitgenodigd om alle nieuwe shows en parades bij te wonen. Tijdens de opening van het Disneyland Park vond er tevens een kleine ceremonie plaats met de ambassadeurs, de Disney figuren in hun nieuwe outfits en enkele VIP’s. De nieuwe themesong ‘Magic Everywhere’ werd live ten gehore gebracht en er werd stilgestaan bij 20 jaar Disney in Europa.

Tegen het einde van de dag beleefde ‘Disney Magic on Parade!’ de première en in de avond kreeg de pers een privévoorstelling te zien van de nieuwe avondshow ‘Disney Dreams!’. In samenwerking met de Franse zender TF1 en YouTube werd de show wereldwijd live uitgezonden op tv en internet. Op 1 april werden alle nieuwe evenementen officieel gepresenteerd aan het publiek.


12 April 2012

Disney organiseerde niet alleen speciale activiteiten tijdens het openingsweekend van de 20ste verjaardag, maar uiteraard ook op de ‘grote dag’ zelf. Op 12 april 2012 bestond het resort exact 20 jaar en dat werd die dag groots gevierd met een flashmob op Main Street, U.S.A., een masterclass van Imagineer Tony Baxter in het Videopolis Theater, speciale shows in alle 5 landen van het Disneyland Park.


Disney Magic! on Parade

De dagelijkse parade met praalwagens en Disney figuren is al sinds de opening in 1992 onderdeel van de magie van Disneyland Parijs. In 2012 deed het resort er nog een schepje bovenop met de nieuwe Disney Magic! on Parade in het Disneyland Park, die vandaag de dag nog steeds is te zien. Deze vernieuwde parade bestaat uit nog nooit eerder vertoonde Disney figuren, nieuwe floats, nieuwe kostuums en nieuwe muziek. Zing mee met ‘Magic Everywhere’, het nieuwe paradenummer dat speciaal voor de 20ste verjaardag is geschreven, en laat de sprookjes aan je voorbij trekken in extravagante en magische outfits.


Disney Dreams!

Aan het einde van een prachtige dag in het Disneyland Park, presenteerde Disney in 2012 de grootste avondshow ooit: Disney Dreams!, die vandaag de dag nog steeds is te zien met vernieuwde scenes. In deze 20-minuten durende show bij het kasteel van Doornroosje vol muziek, projecties, fonteinen, waterschermen, vuur, lasers, speciale effecten en vuurwerk, komen de grootste Disney klassiekers langs. Beleef een adembenemend en spectaculair einde van een magische dag tijdens deze unieke show die nergens anders ter wereld is te zien. De show werd speciaal voor Disneyland Parijs ontworpen door Walt Disney Imagineering met nieuwe muziek, krachtige waterkanonnen, haarscherpte projecties en de beste vuurwerktechnieken, vergelijkbaar met de grote shows uit de Amerikaanse Disney resorts. Durf te dromen en geniet van de grootste finale ooit in Disneyland Parijs!


Disney’s Celebration Train

Het ontmoeten van de Disney figuren is een moment van pure magie als je opeens oog in oog staat met je helden. Tijdens de viering van de 20ste verjaardag reed de Disney’s Celebration Train, met de traditionele Disney figuren in hun nieuwe feestelijke outfits, dagelijks meerdere malen door het Disneyland Park voor een exclusieve meet & greet met de bezoekers. Op het aanstekelijke nummer ‘Do You Believe’, maakte de trein een grootste entree, waarbij je werd uitgenodigd om in een een grote stoet naar Central Plaza te trekken. Eenmaal vóór het kasteel aangekomen, kwamen de Disney figuren naar je toe voor een ontmoeting, foto of handtekening.


25ste verjaardag

De viering van de 20ste verjaardag was een groot succes en inmiddels is Disney alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe mijlpaal: de 25ste verjaardag in 2017. Uiteraard staan er weer nieuwe parades, shows en festiviteiten op het programma, inclusief upgrades van de meest populaire attracties in beide parken.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen