Disneyland Paris    |    Nieuws    |    'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' show vanaf februari 2016
'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' show vanaf februari 2016
24/11/2015

'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' show vanaf februari 2016

Tijdens het voorjaar van 2016 zal er een nieuwe show te zien zijn in het Chaparral Theater met bekende figuren uit de Disney films Brave, Rapunzel, Tarzan, The Jungle Book en Pocahontas. 'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' wordt een interactieve show met live zangers en zangeressen in een betoverend bos.


Na het succes van de Frozen Sing-along show, is het vanaf 10 februari tijd om een betoverend bos te ontdekken in het Chaparral Theater met diverse Disney figuren en live zangers. Het theater in Frontierland is voor de Frozen show compleet vernieuwd geworden met moderne verlichting en grote videoschermen. Tijdens 'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' zullen er bewegende decorstukken worden gebruikt om de verhalen te vertellen.

De show krijgt een 'natuur-thema' en zal bestaan uit diverse performers, bewegende decorstukken en speciale effecten. Enchantella zal de show presenteren en wordt bijgestaan door enkele zangers, die tevens de 4 elementen uitbeelden: Waterlilo (water), Ragina (vuur), Lezardo (aarde), Lucile (wind). Samen met Disney figuren uit Brave (Merida), Rapunzel (inclusief Flynn Rider), Tarzan, The Jungle Book (Baloo en King Louie) en Pocahontas (inclusief John Smith), ga je mee op reis door de wondere wereld van de natuur.

Op woensdag 10 februari vond de officiële première van de show plaats. Bekijk de video van deze eerste show:

Ondanks de positieve reacties op de show, werd door met name Franse bezoekers aangegeven dat ze de show graag in het Frans zouden willen zien. Disney heeft deze kritiek ter harte genomen en sinds april is de show tweetalig te zien, waarbij de scenes van Pocahontas, The Jungle Book en Rapunzel nu in het Frans worden gezongen. De rest van de show blijft Engelstalig. Bekijk de video van de vernieuwde versie:


'The Forest of Enchantment: A Disney Musical Adventure' staat gepland van 10 februari t/m 8 mei 2016 en loopt daarmee deels samen met het voorjaarsseizoen Swing into Spring, dat in 2016 van 5 maart t/m 29 mei te zien is. De populaire Frozen Sing-along show is vanaf 4 juni 2016 weer terug en het theater zal hiervoor opnieuw omgetoverd worden in het ijsachtig landschap van Arendelle.


Op zondag 8 mei werd de show voorlopig voor het laatst opgevoerd met uitzinnige toeschouwers als publiek. De unieke show keert hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer terug voor een langere periode. Bekijk de finale van de laatste show in onderstaande video.

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van de nieuwe show in onderstaande video met één van de regisseurs (Aurélien). In totaal doen er maar liefst 37 cast members mee aan deze productie, van acrobaten tot zangers en van dansers tot Disney figuren.

 


Chaparral Theater

Het Chaparral Theater in Frontierland heeft sinds 1992 vele producties mogen verwelkomen, zoals 'Pocahontas: Le Spectacle' (1996), 'Mickey's Winter Wonderland' (1997), 'Tarzan: The Encounter' (2000), 'Goofy's Summer Camp' (2009) en natuurlijk de 'Frozen Sing-along show' (2015). Het theater had oorspronkelijk geen dak, zoals te zien op de foto van de Pocahontas show. Later werd het theater overdekt, zodat de locatie ook bij slecht weer gebruikt kon worden. In dit gedeelte blikken we terug naar de eerste drie shows die hier te zien waren.

De eerste show, in dit toen nog onoverdekte theater, was 'Pocahontas: Le Spectacle' (1996-1999), waarbij toeschouwers live konden meekijken terwijl de film werd gemaakt. Enkele bezoekers konden zelfs meedoen aan de show als figuranten. Er werd live gezongen in de show, maar niet door de acteurs zelf. Op een grote rots stonden drie zangers die de muzikale gedeeltes voor hun rekening namen. Bekijk de video van de show:

Vanaf het kerstseizoen in 1997 konden bezoekers genieten van de ijsshow 'Mickey's Winter Wonderland' (1997-2011). Het theater was inmiddels overdekt en voorzien van nieuwe licht- en geluidstechnieken. Tijdens de show waren o.a. Mickey, Minnie, Donald en Goofy te zien op een kunstmatige ijsbaan en reed er een echte paardenslee over het podium. Bekijk de video van de show:

De meest populaire show, vóór de komst van Frozen, was zonder twijfel 'Tarzan: The Encounter'. Deze show vol acrobatiek werd opgevoerd van 2000 tot 2008 en later nog eens terug gehaald tijdens het zomerseizoen van 2011 en 2012. Naast Tarzan, waren ook Jane en Terk live te zien. Bekijk de video van de show:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen