Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Tweede runDisney hardloop evenement van 21 t/m 24 september 2017 in Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Dinsdag 16 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Tweede runDisney hardloop evenement van 21 t/m 24 september 2017 in Disneyland Paris
22/11/2016

Tweede runDisney hardloop evenement van 21 t/m 24 september 2017 in Disneyland Paris

Na de succesvolle eerste editie van runDisney in Disneyland Parijs vorig jaar, keert het populaire hardloop evenement ook in 2017 weer terug van 21 t/m 24 september. Verspreid over meerdere dagen kan er deelgenomen worden aan diverse wedstijden, waaronder de grote halve marathon, de 5km door de parken en de diverse kids runs voor alle leeftijden.


Wedstrijd

Het evenement bestaat uit diverse wedstrijden met verschillende lengtes, zodat iedereen, beginner of gevorderde, mee kan doen. Dit jaar zal er een nieuwe afstand worden toegevoegd: 10km. Allereerst start de 5km (vanaf 5 jaar) op vrijdag 22 september om 20:00 uur. Op zaterdag 23 september start de 10km (vanaf 14 jaar) om 07:00 uur en de Kids Runs van 100m, 200m en 1km om 11:00 uur. Als laatste de grote halve marathon (vanaf 18 jaar) om 07:00 uur op zondag 24 september. Langs de wedstrijdroutes staan cast members de deelnemers aan te moedigen en zijn er mogelijkheden om Disney figuren te ontmoeten.


Parcours

Het parcours voor de marathon is vrijwel identiek aan het eerste evenement in 2016 (met uitzondering van de finish) en loopt door de parken, langs de Disney hotels en Val d'Europe. De 5km zal deze keer alleen in het Walt Disney Studios Park plaatsvinden na parksluiting. Alle wedstrijden (met uitzondering van de kids runs) starten op de hub naast World of Disney (Disney Village) en de finish ligt dit jaar in het Walt Disney Studios Park (ten opzichte van vorig jaar op het parkeerterein tegenover Disney's Newport Bay Club). Bekijk de plattegrond van de halve marathon:

Tijdens het eerste gedeelte van de race rennen de deelnemers door het Walt Disney Studios Park en het Disneyland Park. Het parcours van de nieuwe 10km wedstrijd loopt door beide parken. De kids runs vinden ook dit jaar weer plaats rondom Lake Disney met diverse afstanden (100m, 200m en 1 km) voor verschillende leeftijdscategorieën. Wil je ter plaatse oefenen of tijdens je komende verblijf een rondje rennen, volg dan het jogging parcours rondom Lake Disney en de Disney hotels van 1,2km, 2,8km of 3,2km. Bekijk de plattegrond van de 5km en de 10km:

Vrienden en/of familieleden van de deelnemers krijgen de mogelijkheid om langs de route te kijken en aan te moedigen. In het Disneyland Park is dit mogelijk op Main Street, U.S.A. en in het Walt Disney Studios Park bij de finish op La Place des Stars. Een polsbandje is verplicht en kan gratis afgehaald worden bij de Disney Events Arena in Disney Village. Bekijk de locaties waar vrienden en/of familieleden in de parken kunnen staan:


Tickets & Hotels

Het evenement in 2017 is inmiddels voorbij. In 2018 keert runDisney van 20 t/m 23 september weer terug naar Parijs met de 5km, 10km, 21km (halve marathon) en speciale kids runs van 100m, 200m en 1km. Losse racetickets voor 2018 zijn nog niet beschikbaar. Op basis van de prijzen in 2017 kost de halve marathon €79 per persoon, de 10km €55 per persoon, de 5km €35 per persoon en de kids runs €12 per kind. Volledige arrangementen met een verblijf in één van de Disney hotels zijn vanaf eind 2017 beschikbaar, maar alleen via de Disney reserveringslijn, zonder aanbieding en met een minimum van 2 nachten / 3 dagen. Bestel de losse tickets vanaf voorjaar 2018 eenvoudig online via onderstaande knop.

Tip 1: Profiteer van onze vroegboekaanbieding en ontvang tot 2 nachten & 2 dagen gratis bij een verblijf in de Disney hotels en bestel de racetickets vervolgens los vanaf voorjaar 2018. Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. lik op 'Ontdek prijzen' en selecteer vervolgens de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney, de samenstelling van je reisgezelschap en eventueel een hotel voorkeur via de zoekmachine bij 'Bereken je prijs'. 

Tip 2: Boek voor voordelig verblijf in één van de vele accommodaties rondom Disneyland Paris en bestel de racetickets vervolgens los via de link hierboven. Maak gebruik van onze handige zoekmachine en ontdek de prijzen voor alle (partner) hotels in de buurt van de magie.


Party & PhotoPass

Om het feest compleet te maken, is er tevens een speciale runDisney Party op de vrijdagavond in het Walt Disney Studios Park. Diverse attracties zullen deze avond exclusief voor deelnemers aan de runDisney wedstrijden geopend zijn, inclusief extra entertainment en Disney figuren. Op basis van de prijzen in 2017 kosten tickets voor deze party €49 per persoon. Daarnaast zijn er twee verschillende PhotoPass pakketten beschikbaar voor professionele foto's van iedere deelnemer tijdens de wedstrijd (€39 per pakket voor maximaal 3 deelnemers) en hetzelfde pakket + foto's in de parken bij Disney figuren en attracties met fotosysteem (€69 per pakket voor maximaal 6 deelnemers).


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen