Openingstijden vandaag
Zaterdag 21 juli 2018
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris
15/06/2017
Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris

Deze zomer opent het eerste gedeelte van Villages Nature, een nieuwe vakantiebestemming vlakbij Disneyland Paris. Behalve de prachtige cottages en appartementen, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijk verblijfstourisme centraal staan, biedt Villages Nature nog veel meer: 2 meren, winkels, restaurants en Aqualagon: een groot indoor en outdoor waterpark.


Waterpark

Het Aqualagon waterpark opent haar deuren vanaf 11 augustus 2017 en bestaat uit een indoor en outdoor gedeelte. Het indoor gedeelte is 9000 m2 groot – het gebouw met de typische pyramide is ontworpen door Jacques Ferrier, de ontwerper van het Franse Paviljoen voor de Shanghai International Expo van 2010. Het gebouw steekt ver boven de andere gebouwen uit en is een uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten.

In dit enorme gebouw bevinden zich onder andere zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier: met opspuitend water, waterkolken, watervallen, geisers, bubbelzones en andere spannende waterpret. Bovendien bevinden zich in het gebouw ook sauna’s en een hammamruimte.
De top van het gebouw is bereikbaar via een wandelpad dat je tot bovenin leidt, van waaruit je het hele gebouw kunt overzien, maar ook kunt uitkijken over het hele gebied van Villages Nature en de nabijgelegen bossen.

Het outdoor gedeelte beslaat 2500 m2 en staat in verbinding met het binnengedeelte. Vanuit het buitengedeelte heb je een prachtig uitzicht over het naastgelegen meer, waarop je kunt kanoën of varen. Het water in het buitengedeelte van Aqualagon wordt verwarmd door een geothermische bron die op 1800 meter diepte ligt. Door deze bron te gebruiken heeft het water het hele jaar door een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius: heerlijk om in te zwemmen dus! Het water stroomt vanuit de bron, via watervallen vanaf de pyramide, door de buitenlagune om in het meer te eindigen. Met watervallen, zwem- en speelgebieden is het buitengedeelte een ideale plek om te spelen, zwemmen of gewoon te ontspannen!


Activiteiten

Je kunt Aqualagon natuurlijk zelf ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die in Villages Nature worden aangeboden. Een aantal zijn bij de prijs inbegrepen, zoals:

 • Beach games: doe mee aan toernooien in het natuurzwembad, bijvoorbeeld beachvolleybal of beachbadminton.
 • Culbuto Water Playhouse: voor kinderen van 5 tot 17 jaar is dit het hoogtepunt van Aqualagon: een klimtoestel met glijbanen, waterpistolen en -spuiten en een enorme emmer die 900 liter water, geheel veilig, over je uitstort!
 • De Rots: haal het einde van het parcours, niet alleen door te klimmen maar ook door te springen! Je moet er wel een zwemdiploma voor hebben.
 • Glijbanen: voor kinderen vanaf 6 jaar en soms afhankelijk van een minimumlengte: zeven glijbanen van lekker rustig tot best eng!
 • Golfslagbad: trotseer alleen of met je vriendjes of familie de golven in het golfslagbad.
 • Lagunezwembad: buiten zwemmen in heerlijk warm water van 30 graden, met een prachtig uitzicht op het meer.
 • Natuurzwembad met muziek: heerlijk ontspannen op het strand met een prachtig uitzicht en muziek op de achtergrond.
 • Waterbasketbal: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterbasketbal.
 • Waterpolo: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterpolo.
 • Wildwaterbaan: kinderen vanaf 4 jaar maken een spannende reis over het water. Opspuitend water, waterkolken en watervallen, geisers, bubbelzones en nog veel meer maken dit een echt avontuur! (Boeien en zwemhulpmiddelen voor mensen zonder zwemdiploma. Er worden reddingsvesten ter beschikking gesteld. Kinderen zonder zwemdiploma moeten een reddingsvest aan en moeten worden begeleid door een volwassene.)

Tegen betaling kun je ook nog kiezen om mee te doen aan de volgende activiteiten:

 • Aqua Bike: fietsen in het water op verschillende muziekstijlen en -ritmes. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • AquaGym: Vanaf 16 jaar met een zwemdiploma: doe mee aan deze watergymsessie;
 • Babyzwemmen: de eerste kennismaking met water voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Zintuigen ontdekken en motorieke vaardigheden verbeteren. Zwemluiers en begeleiding door minimaal 1 ouder verplicht.
 • Barboto watertuinen: speciaal voor de kleintjes van 3 tot 5 jaar: wennen aan het water en als voorbereiding op het leren zwemmen.
 • Cool Factor: Cool Jump: trampolinespringen in het water – hoe cool is dat! Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • Leren zwemmen: kinderen van 5 tot 10 leren te zwemmen of beter te zwemmen onder begeleiding van een badmeester. Twee niveaus: 5 tot 7 jaar en 8 tot 10 jaar.
 • Lichaams- en gezichtsbehandelingen: in de Deep Nature Spa genieten van relax- en wellnesservaring, gegeven door beauty- en wellnessexperts. Vanaf 14 jaar, kinderen moeten toestemming van hun ouders hebben. Voor kinderen is er een apart programma: Mijn eerste Spa.
 • Vroege-Vogel-Zwemmen: als eerste het zwembad voor jezelf – dit is het moment om rustig te zwemmen. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.


Tickets

Gasten van Villages Nature mogen gratis gebruikmaken van Aqualagon. Andere bezoekers kunnen ter plaatse losse tickets aanschaffen voor €40 per persoon of een dagkaart voor Villages Nature (inclusief Aqualagon) toevoegen aan een nieuw arrangement in de Disney hotels tijdens de tweede fase van de boeking via al onze aanbiedingen. Gasten van Disney's Davy Crockett Ranch kunnen t/m 31 juli 2018 eveneens gratis gebruikmaken van het waterpark.

Een verblijf in Villages Nature kan op twee manieren worden geboekt:

1) Als compleet arrangement met toegangstickets voor de Disney parken voor minimaal één dag van het verblijf, inclusief toegang tot de Extra Magische Uren én gratis parkeren bij de parken. Bekijk beschikbaarheid en ontvang tot 25% korting op arrangementen met onze speciale aanbieding:

2) Als los verblijf zonder toegangstickets voor de Disney parken waarbij je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je naar de parken wilt. Ideaal voor jaarkaarthouders of gasten die willen profiteren van onze ticket aanbiedingen met tot 50% korting op dagkaarten en meerdaagse E-tickets. Bekijk beschikbaarheid en ontvang tot 36% korting op losse verblijven met onze speciale aanbieding:

Via DiscoverTheMagic.nl maak je tevens kans op maar liefst 11 verblijven in diverse Center Parcs vakantieresorts, waaronder Villages Nature bij Disneyland Paris. Doe mee met het 'Schuif & Win' spel door op onderstaande banner te klikken en wie weet win je wel een gratis verblijf:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Rondleiding door diverse unieke walkthrough attracties van Disneyland Paris
17/07/2018
Loop met ons mee door de unieke walkthrough attracties in het Disneyland Park[...] Lees meer
Café des Cascadeurs serveert als Amerikaanse diner de beste burgers in Disneyland Paris
14/06/2018
Ontdek de unieke Amerikaanse diner Café des Cascadeurs in het Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Victoria's Bar op Main Street met bier, wijn en alcoholische milkshakes in Disneyland Paris
13/06/2018
Eerste bar op Main Street in het Disneyland Park met alcoholische dranken en tafelservice[...] Lees meer
Stuntshow 'Marvel Super Heroes United' in Disneyland Paris met superhelden, projecties en drones
10/06/2018
Ontdek de nieuwe Marvel stuntshow in het Walt Disney Studios Park met projecties, special effects, drones en superhelden uit The Avengers[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen