Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris
15/06/2017
Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris

Deze zomer opent het eerste gedeelte van Villages Nature, een nieuwe vakantiebestemming vlakbij Disneyland Paris. Behalve de prachtige cottages en appartementen, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijk verblijfstourisme centraal staan, biedt Villages Nature nog veel meer: 2 meren, winkels, restaurants en Aqualagon: een groot indoor en outdoor waterpark.


Waterpark

Het Aqualagon waterpark opent haar deuren vanaf 11 augustus 2017 en bestaat uit een indoor en outdoor gedeelte. Het indoor gedeelte is 9000 m2 groot – het gebouw met de typische pyramide is ontworpen door Jacques Ferrier, de ontwerper van het Franse Paviljoen voor de Shanghai International Expo van 2010. Het gebouw steekt ver boven de andere gebouwen uit en is een uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten.

In dit enorme gebouw bevinden zich onder andere zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier: met opspuitend water, waterkolken, watervallen, geisers, bubbelzones en andere spannende waterpret. Bovendien bevinden zich in het gebouw ook sauna’s en een hammamruimte.
De top van het gebouw is bereikbaar via een wandelpad dat je tot bovenin leidt, van waaruit je het hele gebouw kunt overzien, maar ook kunt uitkijken over het hele gebied van Villages Nature en de nabijgelegen bossen.

Het outdoor gedeelte beslaat 2500 m2 en staat in verbinding met het binnengedeelte. Vanuit het buitengedeelte heb je een prachtig uitzicht over het naastgelegen meer, waarop je kunt kanoën of varen. Het water in het buitengedeelte van Aqualagon wordt verwarmd door een geothermische bron die op 1800 meter diepte ligt. Door deze bron te gebruiken heeft het water het hele jaar door een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius: heerlijk om in te zwemmen dus! Het water stroomt vanuit de bron, via watervallen vanaf de pyramide, door de buitenlagune om in het meer te eindigen. Met watervallen, zwem- en speelgebieden is het buitengedeelte een ideale plek om te spelen, zwemmen of gewoon te ontspannen!


Activiteiten

Je kunt Aqualagon natuurlijk zelf ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die in Villages Nature worden aangeboden. Een aantal zijn bij de prijs inbegrepen, zoals:

 • Beach games: doe mee aan toernooien in het natuurzwembad, bijvoorbeeld beachvolleybal of beachbadminton.
 • Culbuto Water Playhouse: voor kinderen van 5 tot 17 jaar is dit het hoogtepunt van Aqualagon: een klimtoestel met glijbanen, waterpistolen en -spuiten en een enorme emmer die 900 liter water, geheel veilig, over je uitstort!
 • De Rots: haal het einde van het parcours, niet alleen door te klimmen maar ook door te springen! Je moet er wel een zwemdiploma voor hebben.
 • Glijbanen: voor kinderen vanaf 6 jaar en soms afhankelijk van een minimumlengte: zeven glijbanen van lekker rustig tot best eng!
 • Golfslagbad: trotseer alleen of met je vriendjes of familie de golven in het golfslagbad.
 • Lagunezwembad: buiten zwemmen in heerlijk warm water van 30 graden, met een prachtig uitzicht op het meer.
 • Natuurzwembad met muziek: heerlijk ontspannen op het strand met een prachtig uitzicht en muziek op de achtergrond.
 • Waterbasketbal: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterbasketbal.
 • Waterpolo: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterpolo.
 • Wildwaterbaan: kinderen vanaf 4 jaar maken een spannende reis over het water. Opspuitend water, waterkolken en watervallen, geisers, bubbelzones en nog veel meer maken dit een echt avontuur! (Boeien en zwemhulpmiddelen voor mensen zonder zwemdiploma. Er worden reddingsvesten ter beschikking gesteld. Kinderen zonder zwemdiploma moeten een reddingsvest aan en moeten worden begeleid door een volwassene.)

Tegen betaling kun je ook nog kiezen om mee te doen aan de volgende activiteiten:

 • Aqua Bike: fietsen in het water op verschillende muziekstijlen en -ritmes. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • AquaGym: Vanaf 16 jaar met een zwemdiploma: doe mee aan deze watergymsessie;
 • Babyzwemmen: de eerste kennismaking met water voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Zintuigen ontdekken en motorieke vaardigheden verbeteren. Zwemluiers en begeleiding door minimaal 1 ouder verplicht.
 • Barboto watertuinen: speciaal voor de kleintjes van 3 tot 5 jaar: wennen aan het water en als voorbereiding op het leren zwemmen.
 • Cool Factor: Cool Jump: trampolinespringen in het water – hoe cool is dat! Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • Leren zwemmen: kinderen van 5 tot 10 leren te zwemmen of beter te zwemmen onder begeleiding van een badmeester. Twee niveaus: 5 tot 7 jaar en 8 tot 10 jaar.
 • Lichaams- en gezichtsbehandelingen: in de Deep Nature Spa genieten van relax- en wellnesservaring, gegeven door beauty- en wellnessexperts. Vanaf 14 jaar, kinderen moeten toestemming van hun ouders hebben. Voor kinderen is er een apart programma: Mijn eerste Spa.
 • Vroege-Vogel-Zwemmen: als eerste het zwembad voor jezelf – dit is het moment om rustig te zwemmen. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Parijs en profiteer van onze speciale aanbiedingen voor o.a. Villages Nature. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Exclusieve 'New Years Eve Party' met speciaal entertainment in Disneyland Paris
06/06/2017
Disneyland Paris presenteert de 'New Years Eve Party' met extra entertainment, een parade en vuurwerk op 31 december in het Disneyland Park[...] Lees meer
The Dutch Flower and Garden Festival bij Disney's Newport Bay Club in Disneyland Paris
01/06/2017
Ontdek 'The Dutch Flower and Garden Festival' vanaf 28 juni 2017 bij de ingang van Disney's Newport Bay Club in Disneyland Paris[...] Lees meer
Lichtgevende decoratie in het Disneyland Park voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris
18/05/2017
Als de avond valt wordt de nieuwe decoratie voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris nog magischer[...] Lees meer
Johnny Depp en Orlando Bloom in Disneyland Paris voor Pirates of the Caribbean film
15/05/2017
Bekijk de Europese première van Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge met Johnny Depp en Orlando Bloom in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen