Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Waterpark Aqualagon bij Disneyland Paris met grote zwembaden en glijbanen
Openingstijden vandaag
Zaterdag 24 februari 2024
Disneyland Park
09:30 tot 22:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Waterpark Aqualagon bij Disneyland Paris met grote zwembaden en glijbanen
15/06/2017

Waterpark Aqualagon bij Disneyland Paris met grote zwembaden en glijbanen

Sinds eind 2017 is Villages Nature, een nieuwe vakantiebestemming van Center Parcs bij Disneyland Paris, officieel geopend. Behalve de prachtige cottages en appartementen, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijk verblijfstourisme centraal staan, biedt Villages Nature nog veel meer: 2 meren, winkels, restaurants en Aqualagon: een groot indoor en outdoor waterpark.


Waterpark

Het Aqualagon waterpark bestaat uit een indoor en outdoor gedeelte. Het indoor gedeelte is 9000 m2 groot – het gebouw met de typische pyramide is ontworpen door Jacques Ferrier, de ontwerper van het Franse Paviljoen voor de Shanghai International Expo van 2010. Het gebouw steekt ver boven de andere gebouwen uit en is een uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten.

In dit enorme gebouw bevinden zich onder andere zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier: met opspuitend water, waterkolken, watervallen, geisers, bubbelzones en andere spannende waterpret. Bovendien bevinden zich in het gebouw ook sauna’s en een hammamruimte. De top van het gebouw is bereikbaar via een wandelpad dat je tot bovenin leidt, van waaruit je het hele gebouw kunt overzien, maar ook kunt uitkijken over het hele gebied van Villages Nature en de nabijgelegen bossen.

Het outdoor gedeelte beslaat 2500 m2 en staat in verbinding met het binnengedeelte. Vanuit het buitengedeelte heb je een prachtig uitzicht over het naastgelegen meer, waarop je kunt kanoën of varen. Het water in het buitengedeelte van Aqualagon wordt verwarmd door een geothermische bron die op 1800 meter diepte ligt. Door deze bron te gebruiken heeft het water het hele jaar door een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius: heerlijk om in te zwemmen dus! Het water stroomt vanuit de bron, via watervallen vanaf de pyramide, door de buitenlagune om in het meer te eindigen. Met watervallen, zwem- en speelgebieden is het buitengedeelte een ideale plek om te spelen, zwemmen of gewoon te ontspannen!


Activiteiten

Je kunt Aqualagon natuurlijk zelf ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die in Villages Nature worden aangeboden. Een aantal zijn bij de prijs inbegrepen, zoals:

 • Beach games: doe mee aan toernooien in het natuurzwembad, bijvoorbeeld beachvolleybal of beachbadminton.
 • Culbuto Water Playhouse: voor kinderen van 5 tot 17 jaar is dit het hoogtepunt van Aqualagon: een klimtoestel met glijbanen, waterpistolen en -spuiten en een enorme emmer die 900 liter water, geheel veilig, over je uitstort!
 • De Rots: haal het einde van het parcours, niet alleen door te klimmen maar ook door te springen! Je moet er wel een zwemdiploma voor hebben.
 • Glijbanen: voor kinderen vanaf 6 jaar en soms afhankelijk van een minimumlengte: zeven glijbanen van lekker rustig tot best eng!
 • Golfslagbad: trotseer alleen of met je vriendjes of familie de golven in het golfslagbad.
 • Lagunezwembad: buiten zwemmen in heerlijk warm water van 30 graden, met een prachtig uitzicht op het meer.
 • Natuurzwembad met muziek: heerlijk ontspannen op het strand met een prachtig uitzicht en muziek op de achtergrond.
 • Waterbasketbal: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterbasketbal.
 • Waterpolo: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterpolo.
 • Wildwaterbaan: kinderen vanaf 4 jaar maken een spannende reis over het water. Opspuitend water, waterkolken en watervallen, geisers, bubbelzones en nog veel meer maken dit een echt avontuur! (Boeien en zwemhulpmiddelen voor mensen zonder zwemdiploma. Er worden reddingsvesten ter beschikking gesteld. Kinderen zonder zwemdiploma moeten een reddingsvest aan en moeten worden begeleid door een volwassene.)

Tegen betaling kun je ook nog kiezen om mee te doen aan de volgende activiteiten:

 • Aqua Bike: fietsen in het water op verschillende muziekstijlen en -ritmes. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • AquaGym: Vanaf 16 jaar met een zwemdiploma: doe mee aan deze watergymsessie;
 • Babyzwemmen: de eerste kennismaking met water voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Zintuigen ontdekken en motorieke vaardigheden verbeteren. Zwemluiers en begeleiding door minimaal 1 ouder verplicht.
 • Barboto watertuinen: speciaal voor de kleintjes van 3 tot 5 jaar: wennen aan het water en als voorbereiding op het leren zwemmen.
 • Cool Factor: Cool Jump: trampolinespringen in het water – hoe cool is dat! Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • Leren zwemmen: kinderen van 5 tot 10 leren te zwemmen of beter te zwemmen onder begeleiding van een badmeester. Twee niveaus: 5 tot 7 jaar en 8 tot 10 jaar.
 • Lichaams- en gezichtsbehandelingen: in de Deep Nature Spa genieten van relax- en wellnesservaring, gegeven door beauty- en wellnessexperts. Vanaf 14 jaar, kinderen moeten toestemming van hun ouders hebben. Voor kinderen is er een apart programma: Mijn eerste Spa.
 • Vroege-Vogel-Zwemmen: als eerste het zwembad voor jezelf – dit is het moment om rustig te zwemmen. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.


Tickets

Gasten van Villages Nature mogen gratis gebruikmaken van Aqualagon. Andere bezoekers kunnen online losse tickets aanschaffen vanaf €35 per volwassene / €20 per kind of een dagkaart voor Villages Nature (inclusief toegang tot Aqualagon) toevoegen aan een nieuw arrangement in de Disney hotels.

Een verblijf in Villages Nature kan op twee manieren worden geboekt:

1) Als compleet arrangement met toegangstickets voor de Disney parken voor twee dagen van het verblijf, inclusief toegang tot de Extra Magische Uren én gratis parkeren bij de parken. Bekijk beschikbaarheid en ontvang extra voordeel op arrangementen met onze speciale aanbieding:

2) Als los verblijf zonder toegangstickets voor de Disney parken waarbij je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je naar de parken wilt. Ideaal voor jaarkaarthouders of gasten die willen profiteren van onze ticket aanbiedingen met extra voordeel op dagkaarten en meerdaagse E-tickets. Bekijk beschikbaarheid en ontvang tot 36% korting op losse verblijven met onze speciale aanbieding:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuw partner hotel Ki Space Hotel & Spa bij Disneyland Paris met 4-sterren in Val d'Europe
21/02/2024
Ontdek het nieuwe partner hotel Ki Space Hotel & Spa in Disneyland Paris met luxe kamers en wellness faciliteiten[...] Lees meer
FOTO'S, VIDEO: Opening van het Disneyland Hotel in Disneyland Paris met rondleiding
24/01/2024
Bekijk de eerste foto's en video's van het vernieuwde Disneyland Hotel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Mobile Check-in voor verblijfsgasten van Disneyland Paris met digitale Magic Pass in de app
18/01/2024
Ontdek de nieuwe Mobile Check-in service voor gasten van de Disney hotels in Disneyland Paris met een digitale Magic Pass[...] Lees meer
Nieuwe 'PARIS' merchandise in Disneyland Paris met 130 unieke en exclusieve artikelen
08/01/2024
Bekijk de nieuwe 'PARIS' merchandise lijn met 130 nieuwe artikelen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen