Openingstijden vandaag
Vrijdag 23 maart 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:30
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris
15/06/2017
Villages Nature opent met Aqualagon een groot waterpark bij Disneyland Paris

Deze zomer opent het eerste gedeelte van Villages Nature, een nieuwe vakantiebestemming vlakbij Disneyland Paris. Behalve de prachtige cottages en appartementen, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijk verblijfstourisme centraal staan, biedt Villages Nature nog veel meer: 2 meren, winkels, restaurants en Aqualagon: een groot indoor en outdoor waterpark.


Waterpark

Het Aqualagon waterpark opent haar deuren vanaf 11 augustus 2017 en bestaat uit een indoor en outdoor gedeelte. Het indoor gedeelte is 9000 m2 groot – het gebouw met de typische pyramide is ontworpen door Jacques Ferrier, de ontwerper van het Franse Paviljoen voor de Shanghai International Expo van 2010. Het gebouw steekt ver boven de andere gebouwen uit en is een uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten.

In dit enorme gebouw bevinden zich onder andere zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier: met opspuitend water, waterkolken, watervallen, geisers, bubbelzones en andere spannende waterpret. Bovendien bevinden zich in het gebouw ook sauna’s en een hammamruimte.
De top van het gebouw is bereikbaar via een wandelpad dat je tot bovenin leidt, van waaruit je het hele gebouw kunt overzien, maar ook kunt uitkijken over het hele gebied van Villages Nature en de nabijgelegen bossen.

Het outdoor gedeelte beslaat 2500 m2 en staat in verbinding met het binnengedeelte. Vanuit het buitengedeelte heb je een prachtig uitzicht over het naastgelegen meer, waarop je kunt kanoën of varen. Het water in het buitengedeelte van Aqualagon wordt verwarmd door een geothermische bron die op 1800 meter diepte ligt. Door deze bron te gebruiken heeft het water het hele jaar door een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius: heerlijk om in te zwemmen dus! Het water stroomt vanuit de bron, via watervallen vanaf de pyramide, door de buitenlagune om in het meer te eindigen. Met watervallen, zwem- en speelgebieden is het buitengedeelte een ideale plek om te spelen, zwemmen of gewoon te ontspannen!


Activiteiten

Je kunt Aqualagon natuurlijk zelf ontdekken, maar je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de vele activiteiten die in Villages Nature worden aangeboden. Een aantal zijn bij de prijs inbegrepen, zoals:

 • Beach games: doe mee aan toernooien in het natuurzwembad, bijvoorbeeld beachvolleybal of beachbadminton.
 • Culbuto Water Playhouse: voor kinderen van 5 tot 17 jaar is dit het hoogtepunt van Aqualagon: een klimtoestel met glijbanen, waterpistolen en -spuiten en een enorme emmer die 900 liter water, geheel veilig, over je uitstort!
 • De Rots: haal het einde van het parcours, niet alleen door te klimmen maar ook door te springen! Je moet er wel een zwemdiploma voor hebben.
 • Glijbanen: voor kinderen vanaf 6 jaar en soms afhankelijk van een minimumlengte: zeven glijbanen van lekker rustig tot best eng!
 • Golfslagbad: trotseer alleen of met je vriendjes of familie de golven in het golfslagbad.
 • Lagunezwembad: buiten zwemmen in heerlijk warm water van 30 graden, met een prachtig uitzicht op het meer.
 • Natuurzwembad met muziek: heerlijk ontspannen op het strand met een prachtig uitzicht en muziek op de achtergrond.
 • Waterbasketbal: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterbasketbal.
 • Waterpolo: ben je 8 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma? Doe dan mee aan waterpolo.
 • Wildwaterbaan: kinderen vanaf 4 jaar maken een spannende reis over het water. Opspuitend water, waterkolken en watervallen, geisers, bubbelzones en nog veel meer maken dit een echt avontuur! (Boeien en zwemhulpmiddelen voor mensen zonder zwemdiploma. Er worden reddingsvesten ter beschikking gesteld. Kinderen zonder zwemdiploma moeten een reddingsvest aan en moeten worden begeleid door een volwassene.)

Tegen betaling kun je ook nog kiezen om mee te doen aan de volgende activiteiten:

 • Aqua Bike: fietsen in het water op verschillende muziekstijlen en -ritmes. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • AquaGym: Vanaf 16 jaar met een zwemdiploma: doe mee aan deze watergymsessie;
 • Babyzwemmen: de eerste kennismaking met water voor kinderen van 6 tot 36 maanden. Zintuigen ontdekken en motorieke vaardigheden verbeteren. Zwemluiers en begeleiding door minimaal 1 ouder verplicht.
 • Barboto watertuinen: speciaal voor de kleintjes van 3 tot 5 jaar: wennen aan het water en als voorbereiding op het leren zwemmen.
 • Cool Factor: Cool Jump: trampolinespringen in het water – hoe cool is dat! Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.
 • Leren zwemmen: kinderen van 5 tot 10 leren te zwemmen of beter te zwemmen onder begeleiding van een badmeester. Twee niveaus: 5 tot 7 jaar en 8 tot 10 jaar.
 • Lichaams- en gezichtsbehandelingen: in de Deep Nature Spa genieten van relax- en wellnesservaring, gegeven door beauty- en wellnessexperts. Vanaf 14 jaar, kinderen moeten toestemming van hun ouders hebben. Voor kinderen is er een apart programma: Mijn eerste Spa.
 • Vroege-Vogel-Zwemmen: als eerste het zwembad voor jezelf – dit is het moment om rustig te zwemmen. Vanaf 16 jaar, zwemdiploma verplicht.


Tickets

Niet alleen gasten van Villages Nature mogen gebruikmaken van Aqualagon, ook andere bezoekers kunnen losse tickets aanschaffen voor €40 per persoon (dagkaart Villages Nature, inclusief Aqualagon). Toegang vanaf 16:00 uur is gratis voor gasten van Disney's Davy Crockett Ranch van 8 januari t/m 31 juli 2018 vanwege werkzaamheden aan het zwembad. Verblijf je in één van de accommodaties van Villages Nature zelf, dan is entree gratis. Ontdek de actuele aanbieding voor een verblijf in Villages Nature:

Tickets kunnen eenvoudig aan een verblijf in de Disney hotels of partner hotels worden toegevoegd tijdens de tweede fase van de boeking. Ontdek de prijzen voor een voordelig verblijf (hotel + tickets) via alle aanbiedingen. Klik op 'Ontdek prijzen' en selecteer vervolgens de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney, de samenstelling van je reisgezelschap en eventueel een hotel voorkeur via de zoekmachine bij 'Bereken je prijs'. Losse tickets voor gasten die niet in een resort hotel verblijven zijn ter plaatse aan de kassa van Aqualagon verkrijgbaar.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Rondleiding door de winkels in Disneyland Paris met speciale merchandise en uniek interieur
20/03/2018
Bekijk foto's van enkele unieke winkels in Disneyland Paris en ontdek de speciale merchandise[...] Lees meer
Disneyland Paris gaat entertainmentcomplex Disney Village compleet renoveren en vernieuwen
09/03/2018
Het entertainmentcomplex Disney Village in Disneyland Paris krijgt een upgrade met renovatie en vernieuwingen[...] Lees meer
St. Patrick's Day in Disneyland Paris met speciaal entertainment en vuurwerk
05/03/2018
Ontdek St. Patrick's Day in Disneyland Paris met optredens, ontmoetingen met Disney figuren, optredens en vuurwerk[...] Lees meer
St. David's Welsh Festival in Disneyland Paris met speciaal entertainment en vuurwerk
05/03/2018
Ontdek het St. David's Welsh Festival in Disneyland Paris met optredens, ontmoetingen met Disney figuren, optredens en vuurwerk[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen