Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Professionele foto's bij attracties en figuren met Disney PhotoPass in Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Donderdag 25 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Professionele foto's bij attracties en figuren met Disney PhotoPass in Disneyland Paris
10/04/2018

Professionele foto's bij attracties en figuren met Disney PhotoPass in Disneyland Paris

Gebeurt je dat ook wel eens? Je komt thuis na een prachtige vakantie en gaat je vakantiefoto’s bekijken – en dan ontdek je dat op iedere foto iemand uit je gezelschap mist: namelijk diegene die de foto’s heeft gemaakt. En de foto’s die je hebt proberen te maken zijn soms niet scherp en te donker. Dat probleem los je in Disneyland Paris eenvoudig op met PhotoPass. In dit achtergrondartikel besteden we aandacht aan de verschillende versies van de PhotoPass, hoe je ze kunt gebruiken en hoe de app en website eruitziet.


Wat is dat eigenlijk, PhotoPass?

PhotoPass is feitelijk een digitaal verzamelalbum van attractiefoto’s en foto’s die in beide parken zijn gemaakt door een professionele PhotoPass-fotograaf. Bij een aantal attracties en op een aantal plekken in het park worden foto’s gemaakt (zie locaties hieronder). De foto’s worden opgeslagen in een digitaal fotoalbum die je vervolgens via de gratis app en website kunt bekijken en/of downloaden. Door middel van de (streepjes)code op je PhotoPass-kaartje kun je foto’s aan je album (laten) toevoegen. 


Welke soorten PhotoPass zijn er?

Er zijn diverse soorten PhotoPass-kaarten beschikbaar voor alle doelgroepen en budgetten. Zo kun je ervoor kiezen om per foto te betalen of een vast bedrag voor een onbeperkt aantal foto's tijdens je gehele verblijf. Daarnaast zijn er speciale kaarten voor jaarkaarthouders verkrijgbaar.

We zetten ze allemaal voor je op een rijtje:

  • Disney PhotoPass (gratis): Ontvang een gratis PhotoPass kaart bij de fotobalie van een attractie of van een fotograaf in de parken. De kaart zelf is gratis, maar je betaalt per foto voor afdrukken of het digitaal downloaden naar keuze. De prijzen zijn als volgt:
    • 1 foto van 20x25cm + kader voor €25,99
    • 1 foto van 20x25cm voor €19,99 (€9,99 voor iedere extra foto)
    • 1 foto van 15x20cm + kader voor €19,99
    • 1 foto van 15x20cm + download voor €19,99
    • 1 foto van 15x20cm voor €16,99 (€10 voor iedere extra foto)
    • 2 foto’s van 15x20cm + kader voor €25,99
    • 3 foto’s van 15x20cm + kader voor €35,99
    • 1 foto van 10x15cm voor €16,99
    • 1 foto van 6x9cm voor €16,99
    • 1 foto als download voor €15,99 (€9 voor iedere extra download)
  • Disney PhotoPass+ (€69 - €99): Ontvang een compleet PhotoPass+ pakket bestaande uit drie pasjes en een keycord zodat meerdere mensen tegelijkertijd foto's kunnen verzamelen. Het pakket kost in het park €99 (of €69 wanneer je bij het boeken van een verblijf de PhotoPass+ optie toevoegt; zie onderaan deze pagina) en is 10 dagen geldig. Alle foto's kunnen tot 1 jaar na aanschaf van het pakket in hoge kwaliteit gedownload worden via de gratis app of website.
  • Disney PhotoPass+ Attractions One (€39): Ontvang één PhotoPass+ pasje voor gebruik bij alleen attracties met fotosysteem. De kaart is, net als de reguliere PhotoPass+, 10 dagen geldig. Niet geldig bij fotografen in de parken.
  • Disney PhotoPass+ voor jaarkaarthouders (€0 - €55): Jaarkaarthouders ontvangen korting op de aanschaf van het PhotoPass+ pakket met één pasje. De kaart is 1 jaar geldig. Afhankelijk van het type jaarkaart varieert de prijs: voor Magic Flex-houders kost deze kaart €55, voor Magic Plus-houders €49 en bij de Infinity-jaarkaart is deze versie gratis af te halen bij o.a. Flora's Unique Boutique.


Hoe werkt het?

Bij de volgende attracties wordt tijdens de rit een foto gemaakt:

Disneyland Park

  • Big Thunder Mountain (Big Thunder Photographer)
  • Pirates of the Caribbean (Le Coffre du Capitaine)
  • Buzz Lightyear Laser Blast (Star Command Photographers)
  • Space Mountain: Mission 2 (Lightspeed Photography)

Walt Disney Studios Park

  • The Twilight Zone Tower of Terror (Tower Hotel Gifts)
  • Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith (Rock Around the Shop)

Ook op de volgende locaties in de parken zijn Photopass-fotografen aanwezig:

Disneyland Park

  • Meet Mickey Mouse (Fantasyland)
  • Princess Pavilion (Fantasyland)
  • Star Port (Discoveryland)
  • Alle vaste meet & greet locaties met Disney figuren (zie het actuele entertainmentprogramma)
  • Town Square (op bepaalde tijden)
  • Central Plaza (op bepaalde tijden)

Walt Disney Studios Park

  • Meet Spider-Man / Meet Captain America (Backlot)
  • Alle vaste meet & greet locaties met Disney figuren (zie het actuele entertainmentprogramma)
  • Disney Studio 1 (op bepaalde tijden)
  • Disney Bros. Plaza (op bepaalde tijden)

Bij ontmoetingen met Disney figuren kun je je kaart laten scannen door de aanwezige fotograaf. Alle foto’s die worden gemaakt komen vanzelf in je account. Bij de uitgang van een attractie met fotosysteem zie je schermen met daarop alle foto’s die gemaakt zijn. Iedere foto heeft een unieke code. Je kunt die code invoeren in de app (QR-code scannen) of de code noemen bij de Cast Member waar je ook je foto’s kunt laten afdrukken. Zij kunnen de foto ook nog optioneel aanpassen (inzoomen, verschuiven etc.) en scannen dan je PhotoPass-kaart.


PhotoPass app

Disneyland Paris heeft in samenwerking met Fujifilm een gratis app ontwikkeld voor gebruik op je mobiele telefoon. Er is een versie voor Android en voor iOS. Voor je de app kunt gebruiken, dien je een account aan te maken (door middel van een emailadres en wachtwoord). In de app kun je door middel van het invoeren van een code, een PhotoPass kaart of losse (attractie)foto toevoegen aan je account. Heb je een kaart gekoppelt, dan verschijnen de gescande foto's na een tijdje automatisch in de app.

Nadat je op de schermen bij de uitgang van een attractie hebt gekeken welke code je foto heeft, gebruik je daarvoor de groene knop “Add attraction photo”. Je kunt dan kiezen uit de optie “Scan QR image” of “Input Photo ID”.


PhotoPass website

Wil je na je verblijf alle foto’s nog eens op je pc bekijken of in hoge resolutie downloaden in één handig bestand? Bezoek dan de website www.disneyphotopass.eu. Je kunt dan een account aanmaken (mocht je die nog niet hebben), je foto’s bekijken of producten bestellen met een opdruk van je foto. Je kunt dus géén foto’s toevoegen, maar alleen je account bekijken.


Aanschaffen

Het PhotoPass+ pakket is met 25% korting (€74 in plaats van €99) eenvoudig toe te voegen aan een verblijf in één van de Disney hotels zodat je er bij aankomst direct gebruik van kunt maken. Klik op 'Ontdek prijzen', kies een aanbieding die geldig is in de periode waarin je een bezoek wilt brengen aan Disney en vul vervolgens de samenstelling van je reisgezelschap in om de prijzen te bekijken. Selecteer PhotoPass+ tijdens de tweede fase van de boeking om deze toe te voegen.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen