Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon
Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon
08/01/2019

Reserveer ontmoetingen met Disney figuren in Disneyland Paris via je telefoon

Sinds zomer 2018 kun je voor een aantal meet & greet locaties niet meer zo maar in de rij gaan staan. Via de app Lineberty maakt Disneyland Paris gebruik van een virtuele wachtrij waarin je een plekje moet reserveren op je mobiele telefoon. Waar vind je die app, hoe werkt het gebruik ervan en welke handigheden zijn er om er optimaal gebruik van te maken? In dit artikel vertellen we je er alles over – dus ontgrendel je mobiel en lees verder!


Installeren

Als test gebruikt Disney dit systeem op dit moment alleen in het Walt Disney Studios Park voor vrijwel alle vaste meet & greet locaties. Je kunt de app installeren op zowel iOS- als Android-mobiele telefoons. Installeer de app (klik hier voor iOS via de App Store of klik hier voor Android via de Play Store) en geef deze toestemming om gebruik te maken van locatie-gegevens en je berichten te sturen. Het eerste is om überhaupt reserveringen te kunnen maken en het tweede om een bericht te krijgen wanneer je bijna aan de beurt bent.


Gebruik

De app werkt alleen als je in of rondom het Walt Disney Studios Park bent. Het is dus niet mogelijk om buiten Disneyland Paris alvast een plek voor die dag te reserveren. Als je de app geïnstalleerd hebt en de virtuele wachtrij opent, kun je een plekje reserveren. Dat doe je als volgt:

 • Zorg dat de locatieservices op je telefoon aanstaan, zodat de app kan zien waar je bent
 • Open de Lineberty app
 • Klik bij “Select a Place” op “Disneyland Paris”
 • Klik bij “Sub Place” op Walt Disney Studios
 • Klik op de meet & greet waarvoor je een plaatsje wil reserveren. Je ziet meteen of er nog plaatsen zijn
 • Geef aan met hoeveel personen je wilt komen
 • Je krijgt meteen de verwachte wachttijd te zien
 • Wanneer je bijna aan de beurt bent, krijg je een melding en kun je naar de meet & greet gaan om je te melden bij de Cast Member


Tips

We sluiten dit artikel af met een aantal handige tips van en voor gebruikers van de app.

 • De eerste tip klinkt eenvoudig: Installeer de app vóór je naar Disneyland Paris gaat. Dan ben je meteen klaar als je tijdens je bezoek de app wilt gebruiken.
 • Hoe meer mobiele telefoons, hoe meer kans op een plek in de rij: de plaatsen in de virtuele rij worden namelijk heel snel vergeven. Hebben meer mensen in je gezelschap een mobiele telefoon? Laat ze dan allemaal de app installeren en proberen een plekje te bemachtigen. Begin iets vóór de wachtrij opent de app te verversen, want de plekken worden snel vergeven.
 • De app maakt gebruik van je locatiegegevens – je moet in de buurt van het Walt Disney Studios Park zijn om een reservering te maken. Zorg dus dat je op tijd in het park bent!
 • In principe kun je vanaf 09:45 uur een reservering maken voor alle meet & greets. Maar soms is het later als de meet & greet ook pas later opent. Controleer de tijden in het programma en/of vraag een Cast Member naar de exacte tijden.
 • Alhoewel de app al een tijdje wordt gebruikt, zijn er toch veel bezoekers die het gebruik niet kennen of niet helemaal snappen. Sommigen komen, zonder reservering, naar de meet & greet. Meld je daarom altijd even bij de Cast Member zodat hij/zij weet dat je er bent en je kan 'inchecken'.
 • De app vervangt ook de speciale plekken voor houders van een Easy Access Card of een Priority Card. Je kunt die kaarten dus niet gebruiken bij meet & greets die het Lineberty-systeem hanteren!
 • De app wordt tegenwoordig ook gebruikt voor het reserveren van een plekje in een virtuele rij voor het kopen van limited editions pins bij de Pueblo Trading Post.
 • Bekijk de video van Curious Axel met een stap voor stap uitleg van het reserveren via de app:


Virtuele FastPass

Medio 2020 start Disneyland Paris tevens met 'Virtuele FastPass' bij bepaalde attracties in het Disneyland Park. In eerste instantie zullen Phantom Manor en Autopia hier gebruik van gaan maken waarbij bezoekers via een app een FastPass reservering kunnen maken zonder eerst naar de ingang van de attractie te hoeven lopen voor fysieke tickets. Het systeem zal op dezelfde manier als de bovenstaande Lineberty methode werken, maar het is op dit moment nog onduidelijk welke app hiervoor gebruikt gaat worden.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Family & Friends Tickets vanaf €41 voor Disneyland Pass jaarkaarthouders keren terug in 2024
30/11/2023
De Privilege Tickets voor jaarkaarthouders in Disneyland Paris keren terug met Family & Friends Tickets[...] Lees meer
Christmas Gift Box in de Disney hotels van Disneyland Paris met merchandise en cadeau's
15/11/2023
Bekijk de speciale Chistmas Gift Box die je kunt bestellen in de Disney hotels van Disneyland Paris[...] Lees meer
Frozen parade in Disneyland Paris met Anna, Elsa, Olaf en Kristoff voor de 10e verjaardag
14/11/2023
Ontdek de nieuwe Frozen parade in Disneyland Paris ter ere van de 10e verjaardag van de film[...] Lees meer
A Million Splashes of Colour dagshow in Disneyland Paris met Disney figuren, parade en showstop
30/10/2023
Ontdek de nieuwe A Million Splashes of Colour dagshow tijdens Disney Symphony of Colors met parade en showstop bij het kasteel in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen