Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Rondleiding door diverse unieke walkthrough attracties van Disneyland Paris
Openingstijden vandaag
Woensdag 24 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rondleiding door diverse unieke walkthrough attracties van Disneyland Paris
17/07/2018

Rondleiding door diverse unieke walkthrough attracties van Disneyland Paris

Je kunt op allerlei manieren van de attracties in Disneyland Paris genieten: van drie keer over de kop in een heftige achtbaan tot rustig varen tussen vrolijke poppen of van schieten op buitenaardse figuren tot ronddraaien in een olifantje. Er zijn echter ook een aantal attracties waarvoor je je niet hoeft vast te maken, die geen rails of baan hebben en niet over de kop gaan. In dit artikel nemen we een kijkje bij de zogenaamde 'walkthrough' attracties waar je van kunt genieten door erdoorheen te lopen. Dus zet je beste beentje voor en lees verder!


La Cabane des Robinsons (Adventureland)

Waar je ook staat in Adventureland, de eerste walkthrough attractie die we bespreken is al van ver te zien. Het gaat in dit geval om de 27 meter hoge boom van de Zwitserse familie Robinson. Het verhaal van deze boom is gebaseerd op het door Johan David Wyss geschreven verhaal “Die Schweizer Familie Robinson”, dat hij tussen 1794 en 1798 schreef. Wat opvallend is, is dat in het verhaal de familie, na schipbreuk te hebben geleden, in eerste instantie inderdaad een boombut bouwt maar zich uiteindelijk vestigt in een grot.

De boom is een exemplaar van de soort Disneyodendron Semperflorens Grandes (altijdbloeiende, grote Disneyboom). De boom heeft meer dan 300.000 handgemaakte bladeren! Onder de boom bevindt zich Le ventre de la Terre, feitelijk de kelder van het huis waar de familie etenswaren bewaart. Deze kelder bevindt zich tussen de boomwortels Wanneer je de boom beklimt via de trappen die om en door de boom zijn gebouwd, kom je achtereenvolgens op de volgende “etages”.

Op de eerste verdieping loop je langs de keuken en de eetkamer, inclusief een open haard van lavasteen en een gootsteen van een schelp, die aansluit op het watersysteem.

Loop je verder door, dan tref je een een kamer met uitzicht over het hele eiland waarop de boom zich bevindt. Voor je naar de tweede verdieping doorloopt kom je langs een kleine bibliotheek.

Op de tweede verdieping van de boomhut bevindt zich de woonkamer. Een andere trap in het vertrek leidt tot de derde verdieping van de boomhut. 

Op de derde verdieping vind je de slaapkamer van de ouders uit het verhaal. Boven het bed bevindt zich in de rieten overkapping een luik dat geopend kan worden door aan een touw te trekken. 

Op de vierde verdieping slapen de kinderen uit het verhaal. In de ruimte hangen drie hangmatten. De slaapkamer bevindt zich in het hoogste punt van de boom, in het kraaiennest. Vanuit het kraaiennest heb je een prachtig uitzicht, waarbij je op een heldere dag zelfs de Eiffeltoren kunt zien!

Wist je trouwens dat je tijdens het beklimmen van de boom ook nog twee karakters uit de film UP! kunt ontdekken?

Na het kraaiennest loop je via een aantal trappen weer terug naar beneden. Heb je de smaak te pakken gekregen? Loop dan mee naar de tweede attractie die we gaan bespreken, want je bent er vlakbij!

Tip: In 2016 is Le Cabane des Robinson en Adventure Isle volledig gerenoveerd. Klik hier en bekijk ons verslag met foto's & video's direct na de heropening.


Adventure Isle (Adventureland)

La Cabane des Robinsons is feitelijk een onderdeel van Adventure Isle. Het eiland is verdeeld in een Noord- en Zuidkant: de boom van de Zwitserse familie ligt aan de Noordkant, aan de Zuidkant loop je zo naar Pirates of the Caribbean. 

Behalve de Disneyodendron Semperflorens Grandes vind je aan de Zuidkant ook nog het wrak van het schip waarmee de familie Robinson schipbreuk leed, en een aantal bruggen: van in het water drijvende bruggen op grote vaten, tot hoog in de lucht hangende touwbruggen. Je kunt dus kiezen hoe spannend je tocht naar de Noordkant wordt!

Als je de hoge touwbrug durft te bedwingen heb je goed uitzicht over het scheepswrak van het Robinsonschip en zie je aan de andere kant al meer en meer het piratenthema naderen. 

Aan de Noordkant is de Jolly Roger aangemeerd – het schip van Kapiten Haak! De rotsformatie die naast het indrukwekkende piratenschip opdoemt is, heel toepasselijk, Skull Rock genoemd. Als de je rotsen ziet hoef je niet te vragen waarom!

Skull Rock ligt tegen een andere rots- en grottenformatie aan, Spyglass Hill. Hier kun je tussen, onder en boven de rotsen wandelen, op zoek naar verborgen ruimtes, schatten, opslagplaatsen en nog veel meer! En alhoewel je er zelf weinig invloed op hebt, is dit een gebied dat een extra soort magie krijgt in de winter, met bevroren stroompjes, watervallen en meertjes.

Tip: In 2016 is Adventure Isle en Le Cabane des Robinson volledig gerenoveerd. Klik hier en bekijk ons verslag met foto's & video's direct na de heropening.


Le Passage Enchanté d’Aladdin (Adventureland)

In de prachtige toegangspoort naar Adventureland zit een kleinere, rustige walkthrough-attractie verborgen. Hier kun je sinds 9 december 1993 in negen scènes het verhaal van Aladdin beleven. Achtereenvolgens zie je:

  • De straten van Agrabah - Aladdin, die net fruit heeft gestolen van een kraampje, wordt door de soldaten van de sultan achtervolgd.
  • The Magic Lamp - De magische lamp is te vinden in een grot en spuit enkele wolkjes rook door zijn tuit naar buiten.
  • Aladdin's Huis - Aladdin zit thuis en kijkt naar het uitzicht op het paleis van de sultan.
  • Wondergrot - Aladdin nadert de tijgerkopvormige poort naar de wondergrot. De magische lamp is in de mond van de tijger te zien.
  • De Geest - In de grot ontmoet Aladdin Geest, die dezelfde show opvoert als in de film bij de ontmoeting met Aladdin.
  • Terugkeer naar Agrabah - Aladdin keert terug naar Agrabah, vermomd als prins Ali Ababwa om te trouwen met prinses Jasmine. Iedereen in de straat prijst hem, behalve Jafar, die hem als rivaal ziet.
  • Jafar als slang - In het paleis is Jafar veranderd in een grote slang die Aladdin aanvalt. Jasmine is gevangen op de achtergrond te zien.
  • Jafar verslagen - Jafar, die nu een geest is geworden, is opgeslokt in een geestenlamp en neemt zijn papegaai met zich mee. Jasmine wordt vrijgelaten en Geest verschuilt zich achter een zuil.
  • Vaarwel - Aladdin en Jasmine vliegen boven Agrabah op hun vliegende tapijt, met een glimlachende Geest die de bezoekers uitzwaait. Op de achtergrond van de scène is het liedje A Whole New World te horen.

Deze attractie kun je in vijf minuten doorlopen maar je kunt ook rustig je tijd nemen om naar de prachtig uitgevoerde scènes te kijken, terwijl je geniet van de magische aankleding van het gebouw. En ga vooral eens op zoek naar hidden Mickeys, want daarvan zijn er een aantal te vinden. Aan jou de keuze!


Le Château de la Belle au Bois Dormant (Fantasyland)

Het kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris is niet alleen een prachtig gebouw, je kunt er ook doorheen, onderdoor en overheen lopen. We nemen het kasteel van onder naar boven door. 

Onder het kasteel bevindt zich de grootste audio-animatronic in een Disney-park. Hier, in La Tanière du Dragon (de kelder van de draak), kun je de draak van Merlijn bezoeken. Of is het toch Maleficent in drakenverschijning? Of misschien de draak uit “The Seventh Voyage of Sinbad”? Blijf in ieder geval even staan, want alhoewel het lijkt alsof de draak slaapt, is dat zeker niet het geval!

Ga je één verdieping hoger, dan kom je op de begane grond. Hier kun je door het kasteel heenlopen, of een bezoekje brengen aan één van de twee winkels: La Boutique du Château, een winkeltje dat het hele jaar kerstartikelen verkoopt, en Merlin l'Enchanteur, een winkeltje dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van figuurtjes uit glas. Kijk hier vooral eens langs alle rekken en merchandise naar de bouw van de winkels en ontdek heel veel prachtige details!

Als we de trap nemen naar de eerste verdieping en vervolgens linksom draaien, zie je het verhaal van Doornroosje, verteld in glas-in-lood ramen, handgeweven tapijten en speciale effecten. Je kunt echter ook via de galerij naar buiten lopen en uitkijken over Fantasyland. 

Kijk op de eerste verdieping echter niet alleen om je heen of naar buiten, maar zeker ook eens omhoog en geniet van het prachtige plafond! En ontdek jij het glas-in-lood raam waar een duif op magische wijze verandert in een roos, en weer terug?


Alice’s Curious Labyrinth (Fantasyland)

Wanneer je vanuit het kasteel van Doornroosje dieper Fantasyland inloopt, kom je vanzelf bij de volgende attractie die we gaan bespreken. Al sinds de opening van het Disneyland Park kun je jezelf hier spreekwoordelijk in verliezen. Welkom in het enige doolhof van Disneyland Paris: Alice’s Curious Labyrinth!

Het doolhof is opgebouwd uit twee delen: het eerste deel bevat vooral scènes uit het eerste deel van de film uit 1951, Alice in Wonderland. Op een zonnige zomerdag kun je hier nat worden of andere doolhofbezoekers natspetteren bij een aantal watersproeiers. Ongeveer halverwege de route vind je een gigantische afbeelding van het hoofd van de Cheshire Cat, compleet met draaiende ogen.

Heb je de uitgang van het eerste deel gevonden? Dan kun je de attractie verlaten òf doorgaan naar het tweede deel, waarin je vooral scènes uit het einde van de film zult zien en wordt beloond met het beklimmen van het kasteel van de Hartenkoningin – als je dat tenminste weet te vinden... Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Fantasyland!

Tip: In 2016 is Alice's Curious Labyrinth volledig gerenoveerd. Klik hier en bekijk ons verslag met foto's & video's direct na de heropening.


Les Mystères du Nautilus (Discoveryland)

We hebben tijdens onze tocht langs de walkthrough attracties al over water gelopen op een touwbrug, in een 27 meter hoge boom geklommen, hebben een doolhof ontrafeld maar er is nog één plek waar we niet zijn geweest: onder water! Zet je duikbril maar op want we gaan 20.000 mijl onder de zee een kijkje nemen in de onderzeeboot van kapitein Nemo.

Deze attractie bevindt zich in het water tussen Space Mountain, Orbitron en Autopia en opende op 4 juli 1994. Je ziet de onderzeeboot al liggen als je aan komt lopen maar vóór je er daadwerkelijk bent moet je eerst via een wenteltrap naar een lange tunnel. Aan het eind van die tunnel kom je bij een in stijl uitgevoerd draaipoortje en dan stap je in de onderzeeboot om door de volgende gedeeltes te lopen:

  • Het ballastgedeelte: deze ruimte is schemerig verlicht met in het midden een open brandkast. In die brandkast vind je de schatten die kapitein Nemo tijdens zijn reizen heeft verzameld.
  • Kapitein Nemo's kamer: In deze ruimte zie je onder andere het bed en bureau van de kapitein. Je ziet zijn boekenkast en zijn schilderijenverzameling.
  • De kaartenkamer: hier zie je een groot aantal zeekaarten uitgestald. Wenteltrappen naar het stuurgedeelte en het hoofddek zijn wel te zien maar niet benaderbaar. 
  • De duikkamer: in het midden van deze kamer zie je een luik dat naar de oceaan onder de onderzeeboot leidt. Duikpakken staan tegen de muur. 
  • De hoofdkamer: dit is de kern van de Nautilus. Hier zie je boeken en schatten van de zee, verzameld op één plek. Het orgel van de kapitein staat aan het eind van deze ruimte en als je goed kijkt, zie je de weerspiegeling van de kapitein in de spiegel boven de toetsen. Links in de ruimte kun je drie traptreden afdalen naar een groot raam waar de onderzeeboot wordt aangevallen door een gigantische inktvis. De inktvis wil de onderzeeboot openbreken met zijn bek maar met een paar stroomstoten wordt hij weggejaagd. Een groot draairaam sluit en de onderzeeboot is gered!
  • De machinekamer: in de laatste kamer voor de uitgang zie je bewegende machineonderdelen en het stroom- en schakelbord aan de muur. 

Via een wenteltrap kom je weer boven het waterniveau en verlaat je de attractie. Wist je trouwens dat je helemaal niet door de onderzeeboot die in het meer ligt, wandelt? In het water ligt alleen een klein model van het vaartuig van kapitein Nemo. In werkelijkheid loop je naar een gebouw dat naast Autopia ligt, verscholen achter het groen aan de overkant van het pad voor de ingang van de onderzeeboot.


Legends of the Wild West / Fort Comstock (Frontierland)

Alhoewel deze attractie niet op de plattegrond van Disneyland Paris staat vermeld, sluiten we er toch dit artikel mee af. Want om Frontierland binnen te gaan loop je niet alleen door een indrukwekkend houten bouwwerk, dat bouwwerk zelf is ook nog eens een attractie op zich. 

Nadat je via een aantal trappen het fort binnen gaat, kom je bij de eerste scène, die van de Fourty-Niner, die de in het Wilde Westen heersende goudkoorts symboliseert. Aan een tafeltje zit een oude mijnwerker, die op zoek is geweest naar goud. En hij heeft geluk gehad, want in een rekje bovenin blinken verschillende metalen. 

Hierna loop je over een brug over de wandelpaden heen, waarvandaan Frontierland kan worden bekeken (of Big Thunder Mountain – een favoriete plek tijdens de renovatie in 2017 om de voortgang te bekijken). 

De tweede scène, in het hoogste punt van het fort, is een kantoortje, door een kachel verwarmd, met in een gevangeniscel een gevangene. De gevangene is ingedut, en wacht volgens het bordje op zijn vrijlating. 

Boven op het gebouwtje waar zich de derde scène bevindt, liggen enkele geweien van herten, dat de jacht symboliseert. Je komt hier na het afdalen van enkele trappen. In het gebouwtje vind je verrekijkers, die door de muren van het fort uitzicht werpen op Frontierland en de indianententen rondom het fort. 

Onder in het gebouw is de vierde scène, ter ere van Davy Crockett. Nog verder naar beneden vind je een scène van Buffalo Bill, iemand die rondtrok met shows over het Wilde Westen. 

Wanneer je buiten het gebouw komt, zie je een aantal indianententen. Uit één van de tenten komt af en toe een rookpluim en daarmee kom je aan het einde van deze attractie – en van dit artikel.

Tip: In 2017 is Fort Comstock volledig gerenoveerd. Klik hier en bekijk ons verslag met foto's & video's direct na de heropening.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen