Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Uitbreiding busstation en RER bij Disneyland Paris voor meer vervoer naar de hotels
Openingstijden vandaag
Donderdag 25 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Uitbreiding busstation en RER bij Disneyland Paris voor meer vervoer naar de hotels
27/06/2017

Uitbreiding busstation en RER bij Disneyland Paris voor meer vervoer naar de hotels

Het busstation in Disneyland Paris wordt flink uitgebreid met extra perrons bij het huidige treinstation en een extra busstation bij Disney Village. Het aanbod van bussen en de frequentie waarmee ze rijden kan daardoor omhoog met meer tevens mogelijkheden voor vervoer naar omliggende hotels. De werkzaamheden zullen in 2021 voltooid zijn.


Als je met de bus naar Disneyland Paris komt, of verblijft in een hotel waarbij je met één van de vele gratis shuttlebussen naar het park reist, heb je vast al eens gemerkt hoe druk het huidige busstation naast het treinstation is. Er zijn niet veel halteplaatsen en de toegangswegen van en naar het busstation staan regelmatig vast vanwege het grote aanbod bussen.

Daarom heeft vervoersbedrijf RER niet alleen besloten om het huidige busstation te vergroten, maar ook om een heel nieuw busstation bij Disney Village en de Indigo parkeergarage aan te leggen. We nemen de plannen onder de loep.


Uitbreiding bestaande busstation

Het bestaande busstation wordt in fases uitgebreid. Hoe dit eruit komt te zien is het beste te illustreren met een tweetal afbeeldingen. Op dit moment ziet de situatie naast het treinstation er als volgt uit:


In eerste instantie wordt de capaciteit van het huidige busstation, naast het treinstation, verdubbeld door de aanleg van een extra rij parkeerplaatsen voor de bussen en het aanpassen van de rotonde bij de aan- en afvoerroute. Dit zorgt voor een tijdelijke vergroting van de capaciteit. Zo komt het eruit te zien (in verband met de corona crisis zal oplevering nu plaatsvinden in 2021):


Aanleg nieuw busstation

Behalve het uitbreiden van het nieuwe busstation, wordt er een tweede busstation gebouwd, naast Disney Village, iets ten zuiden van de Indigo parkeergarage. Op dit moment is de situatie daar als volgt (de parkeergarage Indigo wordt aangegeven met het paarse icoon):


Iets ten zuiden van de parkeergarage wordt het nieuwe busstation gebouwd – wanneer de werkzaamheden afgerond zijn ziet dit er zo uit:

Zowel het busstation bij het TGV-treinstation als het nieuwe busstation bij Disney Village worden in fases verbouwd c.q. opgeleverd. In verband met de corona crisis is de oplevering voorzien in 2021 (origineel 2020). Na deze fase wordt er verder gebouwd en zal vooral het nieuwe busstation nog in capaciteit verdubbelen.


Tweede entree RER station

Naast de vernieuwde busstations, start begin 2018 ook de bouw van de tweede entree van het RER station Marne-La-Vallée Chessy. Deze extra ingang komt te liggen tegenover Vapiano en Five Guys, naast de parkeergarage van Disney Village. Op deze manier hoeven mensen die niet naar de parken gaan, maar wel gebruik willen maken van de RER niet door de tassencontrole.

Foto's: ED92


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen