Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet
10/10/2018

Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet

In 2018 ondergaat Phantom Manor in Disneyland Paris een grondige renovatie. Daarnaast krijgt de iconische attractie in Frontierland een upgrade van alle technische systemen, een geremasterde soundtrack, LED verlichting en worden er nieuwe special effects toegevoegd. In de tuinen wordt tevens een nieuwe meet & greet locatie gebouwd voor ontmoetingen met Disney figuren.


Sinds januari 2018 is Phantom Manor gesloten en werkt Walt Disney Imagineering aan een complete upgrade van de attractie. De volledige façade van het spookhuis wordt hersteld met de terugkeer van ontbrekende effecten en ook de tuinen worden onder handen genomen met nieuwe trappen én de toevoeging van een FastPass rij. Tijdens het InsidEars evenement in mei 2018 gaf hoofdontwerper Tom Fitzgerald een voorproefje op wat er komen gaat als de renovatie is voltooid. Bekijk de documentaire over de attractie en de renovatie:

In het najaar van 2018 openen eerst de tuinen van de attractie met naast een nieuwe FastPass rij, ook een overdekte meet & greet locatie in de vorm van een gazebo. Hier zullen Disney figuren te ontmoeten zijn, los van de attractie. Als eerste neemt Jack Skellington uit The Nightmare Before Christmas van 13 oktober 2018 t/m 7 januari 2019 zijn intrek tijdens Halloween en het kerstseizoen. Daarna zal 'Phantom Mickey' hier dagelijks te zien zijn.

Foto's: ED92

Tijdens de renovatie is de ingang van de attractie een extra fotolocatie met de "Spirit Photography" fotostand (t/m 23 april 2019). Hier kunnen bezoekers tegen betaling een foto laten maken waarbij de 'ghosts' uit de attractie digitaal worden toegevoegd en er een voorpagina van "The Mysterious Chronicle" wordt afgedrukt met de foto als souvenir.

Foto: Mousesteps

De wachtrij zal worden aangepast met de toevoegen van een FastPass rij. Via de reguliere ingang kunnen bezoekers links de trap omhoog naar de reguliere wachtrij zoals voorheen en rechts de trap omhoog voor FastPass. Een nieuw bord met digitale wachttijd is op het binnenpleintje te vinden. Disneyland Paris zal een nieuw 'vritueel FastPass systeem' gaan gebruiken bij deze attractie. Dit zal later worden toegevoegd.

Foto's: ED92

Naast de uitgang van de attractie ligt Boot Hill met de bekende grafstenen, graftombe en uitzicht over de geysers tegenover Big Thunder Mountain. Ook dit gebied is gerestaureerd en ligt er weer prachtig bij.

Foto's: ED92

De verhaallijn van Phantom Manor wordt uitgebreid en er worden scenes gewijzigd met nieuwe technologie en special effects. Dit is vergelijkbaar met de upgrades van "The Haunted Mansion" attractie uit de Amerikaanse parken.

Daarnaast keert ook de originele Engelstalige soundtrack terug in een nieuwe tweetalige versie afgewisseld met Frans (beide talen ingesproken door de legendarische Vince Price). Deze Engelstalige versie werd al snel na de opening in 1992 vervangen door een volledig Franse variant vanwege klachten van Franstalige bezoekers die de Engelstalige teksten niet begrepen. Ontdek de ontwikkeling en geschiedenis van Phantom Manor in deze documentaire:

Oorspronkelijk zou de vernieuwde Phantom Manor in het najaar van 2018 open gaan, maar de Imagineers hebben meer tijd nodig om alle effecten te herstellen en de nieuwe special effects te installeren. De attractie staat nu op de planning om op 3 mei 2019 open te gaan voor het publiek.

Op 30 april 2019 organiseerde Disneyland Paris een speciale 'Phantom Manor Party' voor Infinity jaarkaarthouders en andere genodigden na sluiting van het Disneyland Park. Jaarkaarthouders kregen als eerste de mogelijkheid om de vernieuwde attractie te beleven met éénmalige licht- en projectie effecten op de facade van Phantom Manor. Niemand minder dan Melanie en de Phantom zelf waren als face characters aanwezig.

Foto's: Disney Central Plaza, Jonathan Rebeute & ED92

Neem plaats in een 'Doom Buggy' en ontdek alle vernieuwingen in Phantom Manor in onderstaande video met beelden uit de wachtrij, pre-show en de volledige rit:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe 'Silhouettes' souvenirs in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel
25/03/2024
Laat je eigen silhouet maken als persoonlijk souvenir in Disneyland Paris met Mickey, Minnie of het kasteel[...] Lees meer
Turkey Leg en Churros in Disneyland Paris bij nieuwe Overland Trail Café in Frontierland
06/03/2024
De populaire Turkey Leg snack uit de Amerikaanse Disney parken is nu ook voor het eerst verkrijgbaar in Disneyland Paris[...] Lees meer
Star Tours krijgt upgrade met scenes uit The Mandalorian, Andor en Ahsoka in Disneyland Paris
05/03/2024
Nieuwe Star Wars scenes voor Star Tours in Disneyland Paris met The Mandalorian, Andor en Ahsoka[...] Lees meer
Disney Dreams avondshow tijdelijk twee keer per dag te zien als test in Disneyland Paris
01/03/2024
De populaire avondshow Disney Dreams zal tijdelijk twee keer per dag te zien zijn bij het kasteel in het Disneyland Park[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen