Openingstijden vandaag
Dinsdag 19 februari 2019
Disneyland Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet
10/10/2018
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet

In 2018 ondergaat Phantom Manor in Disneyland Paris een grondige renovatie. Daarnaast krijgt de iconische attractie in Frontierland een upgrade van alle technische systemen, een geremasterde soundtrack, LED verlichting en worden er nieuwe special effects toegevoegd. In de tuinen wordt tevens een nieuwe meet & greet locatie gebouwd voor ontmoetingen met Disney figuren.


Sinds januari 2018 is Phantom Manor gesloten en werkt Walt Disney Imagineering aan een complete upgrade van de attractie. De volledige façade van het spookhuis wordt hersteld met de terugkeer van ontbrekende effecten en ook de tuinen worden onder handen genomen met nieuwe trappen én de toevoeging van een FastPass rij. Tijdens het InsidEars evenement in mei 2018 gaf hoofdontwerper Tom Fitzgerald een voorproefje op wat er komen gaat als de renovatie is voltooid. 

In het najaar van 2018 openen eerst de tuinen van de attractie met naast een nieuwe FastPass rij, ook een overdekte meet & greet locatie in de vorm van een gazebo. Hier zullen Disney figuren te ontmoeten zijn, los van de attractie. Als eerste neemt Jack Skellington uit The Nightmare Before Christmas van 13 oktober 2018 t/m 7 januari 2019 zijn intrek tijdens Halloween en het kerstseizoen. Daarna zal 'Phantom Mickey' hier dagelijks te zien zijn.

Foto's: ED92

Tijdens de renovatie is de ingang van de attractie een extra fotolocatie met de "Spirit Photography" fotostand. Hier kunnen bezoekers tegen betaling een foto laten maken waarbij de 'ghosts' uit de attractie digitaal worden toegevoegd en er een voorpagina van "The Mysterious Chronicle" wordt afgedrukt met de foto als souvenir.

Foto: Mousesteps

De wachtrij zal worden aangepast met de toevoegen van een FastPass rij. Via de reguliere ingang kunnen bezoekers links de trap omhoog naar de reguliere wachtrij zoals voorheen en rechts de trap omhoog voor FastPass. Een nieuw bord met digitale wachttijd is op het binnenpleintje te vinden.

Foto's: ED92

Naast de uitgang van de attractie ligt Boot Hill met de bekende grafstenen, graftombe en uitzicht over de geysers tegenover Big Thunder Mountain. Ook dit gebied is gerestaureerd en ligt er weer prachtig bij.

Foto's: ED92

De verhaallijn van Phantom Manor wordt uitgebreid en er worden scenes gewijzigd met nieuwe technologie en special effects. Dit is vergelijkbaar met de upgrades van "The Haunted Mansion" attractie uit de Amerikaanse parken.

Daarnaast keert ook de originele Engelstalige soundtrack (ingesproken door de legendarische Vince Price) terug. Deze versie werd al snel na de opening van Disneyland Paris vervangen door een Franse variant vanwege klachten van Franstalige bezoekers die de Engelstalige teksten niet begrepen. Ontdek de ontwikkeling en geschiedenis van Phantom Manor in deze documentaire:

Oorspronkelijk zou de vernieuwde Phantom Manor in het najaar van 2018 open gaan, maar de Imagineers hebben meer tijd nodig om alle effecten te herstellen en de nieuwe special effects te installeren. De attractie staat nu op de planning om in het voorjaar van 2019 open te gaan voor het publiek.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Behind the Magic: Ontdek de magie van Mickey and the Magician in Disneyland Paris
13/02/2019
Ontdek de achtergrond en de techniek achter de populaire show Mickey and the Magician in Disneyland Paris[...] Lees meer
Ontbijt met de Disney prinsessen bij Auberge de Cendrillon in Disneyland Paris
12/02/2019
Geniet iedere ochtend van een heerlijk ontbijtmenu in het bijzijn van de Disney prinsessen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Rondleiding door alle restaurants en eetgelegenheden van Disney Village in Disneyland Paris
04/02/2019
Ontdek het aanbod van alle restaurants met in Disney Village in Disneyland Paris met foto's & video's[...] Lees meer
Shopping Service in Disneyland Paris brengt je aankopen in de parken gratis naar je hotel
28/01/2019
Maak gebruik van de gratis Shopping Service en/of de Pick Up Service in Disneyland Paris [...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen