Openingstijden vandaag
Vrijdag 19 oktober 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet
10/10/2018
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet

In 2018 ondergaat Phantom Manor in Disneyland Paris een grondige renovatie. Daarnaast krijgt de iconische attractie in Frontierland een upgrade van alle technische systemen, een geremasterde soundtrack, LED verlichting en worden er nieuwe special effects toegevoegd. In de tuinen wordt tevens een nieuwe meet & greet locatie gebouwd voor ontmoetingen met Disney figuren.


Sinds januari 2018 is Phantom Manor gesloten en werkt Walt Disney Imagineering aan een complete upgrade van de attractie. De volledige façade van het spookhuis wordt hersteld met de terugkeer van ontbrekende effecten en ook de tuinen worden onder handen genomen met nieuwe trappen én de toevoeging van een FastPass rij. Tijdens het InsidEars evenement in mei 2018 gaf hoofdontwerper Tom Fitzgerald een voorproefje op wat er komen gaat als de renovatie is voltooid. 

In het najaar van 2018 openen eerst de tuinen van de attractie met naast een nieuwe FastPass rij, ook een overdekte meet & greet locatie in de vorm van een gazebo. Hier zullen Disney figuren te ontmoeten zijn, los van de attractie. Als eerste neemt Jack Skellington uit The Nightmare Before Christmas vanaf 13 oktober zijn intrek tijdens Halloween en het kerstseizoen.

Foto's: ED92

Tijdens de renovatie is de ingang van de attractie een extra fotolocatie met de "Spirit Photography" fotostand. Hier kunnen bezoekers tegen betaling een foto laten maken waarbij de 'ghosts' uit de attractie digitaal worden toegevoegd en er een voorpagina van "The Mysterious Chronicle" wordt afgedrukt met de foto als souvenir.

Foto: Mousesteps

De wachtrij zal worden aangepast met de toevoegen van een FastPass rij. Via de reguliere ingang kunnen bezoekers links de trap omhoog naar de reguliere wachtrij zoals voorheen en rechts de trap omhoog voor FastPass. Een nieuw bord met digitale wachttijd is op het binnenpleintje te vinden.

Foto's: ED92

Naast de uitgang van de attractie ligt Boot Hill met de bekende grafstenen, graftombe en uitzicht over de geysers tegenover Big Thunder Mountain. Ook dit gebied is gerestaureerd en ligt er weer prachtig bij.

Foto's: ED92

De verhaallijn van Phantom Manor wordt uitgebreid en er worden scenes gewijzigd met nieuwe technologie en special effects. Dit is vergelijkbaar met de upgrades van "The Haunted Mansion" attractie uit de Amerikaanse parken.

Daarnaast keert ook de originele Engelstalige soundtrack (ingesproken door de legendarische Vince Price) terug. Deze versie werd al snel na de opening van Disneyland Paris vervangen door een Franse variant vanwege klachten van Franstalige bezoekers die de Engelstalige teksten niet begrepen. Beluister alvast de complete soundtrack in het Engels:

Oorspronkelijk zou de vernieuwde Phantom Manor in het najaar van 2018 open gaan, maar de Imagineers hebben meer tijd nodig om alle effecten te herstellen en de nieuwe special effects te installeren. De attractie staat nu op de planning om medio februari 2019 open te gaan voor het publiek.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris introduceert Super FastPass en Ultimate FastPass voor snelle toegang
17/10/2018
Ontdek de nieuwe varianten van Disney FastPass in Disneyland Parijs die op voorhand online kunnen worden aangeschaft[...] Lees meer
Ontdek de Promenade bij Villages Nature met winkels, restaurants, bars en bowling
16/10/2018
Bekijk onze foto tour van alle winkels, restaurants, bars en bowling aan de Promenade van Villages Nature bij Disneyland Paris[...] Lees meer
Festival van The Lion King & Jungle in Disneyland Paris met nieuwe show en extra parade
13/10/2018
Disneyland Paris viert de zomer met een nieuw festival in het Disneyland Park rondom The Lion King en The Jungle Book[...] Lees meer
Behind the Magic: Rondleiding door Main Street, U.S.A. in alle Disney parken wereldwijd
03/10/2018
Ontdek de verschillende variaties van Main Street, U.S.A. in alle Disney parken wereldwijd[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen