Openingstijden vandaag
Maandag 10 december 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet
10/10/2018
Nieuwe versie Phantom Manor in Disneyland Paris met special effects en meet & greet

In 2018 ondergaat Phantom Manor in Disneyland Paris een grondige renovatie. Daarnaast krijgt de iconische attractie in Frontierland een upgrade van alle technische systemen, een geremasterde soundtrack, LED verlichting en worden er nieuwe special effects toegevoegd. In de tuinen wordt tevens een nieuwe meet & greet locatie gebouwd voor ontmoetingen met Disney figuren.


Sinds januari 2018 is Phantom Manor gesloten en werkt Walt Disney Imagineering aan een complete upgrade van de attractie. De volledige façade van het spookhuis wordt hersteld met de terugkeer van ontbrekende effecten en ook de tuinen worden onder handen genomen met nieuwe trappen én de toevoeging van een FastPass rij. Tijdens het InsidEars evenement in mei 2018 gaf hoofdontwerper Tom Fitzgerald een voorproefje op wat er komen gaat als de renovatie is voltooid. 

In het najaar van 2018 openen eerst de tuinen van de attractie met naast een nieuwe FastPass rij, ook een overdekte meet & greet locatie in de vorm van een gazebo. Hier zullen Disney figuren te ontmoeten zijn, los van de attractie. Als eerste neemt Jack Skellington uit The Nightmare Before Christmas vanaf 13 oktober zijn intrek tijdens Halloween en het kerstseizoen.

Foto's: ED92

Tijdens de renovatie is de ingang van de attractie een extra fotolocatie met de "Spirit Photography" fotostand. Hier kunnen bezoekers tegen betaling een foto laten maken waarbij de 'ghosts' uit de attractie digitaal worden toegevoegd en er een voorpagina van "The Mysterious Chronicle" wordt afgedrukt met de foto als souvenir.

Foto: Mousesteps

De wachtrij zal worden aangepast met de toevoegen van een FastPass rij. Via de reguliere ingang kunnen bezoekers links de trap omhoog naar de reguliere wachtrij zoals voorheen en rechts de trap omhoog voor FastPass. Een nieuw bord met digitale wachttijd is op het binnenpleintje te vinden.

Foto's: ED92

Naast de uitgang van de attractie ligt Boot Hill met de bekende grafstenen, graftombe en uitzicht over de geysers tegenover Big Thunder Mountain. Ook dit gebied is gerestaureerd en ligt er weer prachtig bij.

Foto's: ED92

De verhaallijn van Phantom Manor wordt uitgebreid en er worden scenes gewijzigd met nieuwe technologie en special effects. Dit is vergelijkbaar met de upgrades van "The Haunted Mansion" attractie uit de Amerikaanse parken.

Daarnaast keert ook de originele Engelstalige soundtrack (ingesproken door de legendarische Vince Price) terug. Deze versie werd al snel na de opening van Disneyland Paris vervangen door een Franse variant vanwege klachten van Franstalige bezoekers die de Engelstalige teksten niet begrepen. Ontdek de ontwikkeling en geschiedenis van Phantom Manor in deze documentaire:

Oorspronkelijk zou de vernieuwde Phantom Manor in het najaar van 2018 open gaan, maar de Imagineers hebben meer tijd nodig om alle effecten te herstellen en de nieuwe special effects te installeren. De attractie staat nu op de planning om in het voorjaar van 2019 open te gaan voor het publiek.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Food Festival 'L'Hiver Gourmand' in Disneyland Paris met traditionele winterse lekkernijen
11/11/2018
Geniet van winterse lekkernijen, snacks, bier en wijn tijdens het "L'Hiver Gourmand" Food Festival in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magische onderwaterwereld Aquarium SEA Life Paris Val d'Europe bij Disneyland Paris
04/11/2018
Ontdek een magische onderwaterwereld in SEA Life Paris Aquarium bij Disneyland Paris met maar liefst 5000 zeedieren[...] Lees meer
Disney's Halloween Party in Disneyland Paris met parade, shows, figuren en 'scare zone'
01/11/2018
Beleef het hoogtepunt van Halloween met o.a. een Big Hero 6 show, de grote parade en een 'scare zone' tijdens Disney's Halloween Party in Disneyland Paris[...] Lees meer
Magic Pass voor hotelgasten vervangt alle papieren tickets en vouchers in Disneyland Paris
30/10/2018
Ontdek de nieuwe mogelijkheden van de Magic Pass als gast van de Disney hotels in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen