Disneyland Paris    |    Parken & Activiteiten   |   Parken    |    Disneyland Park
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disneyland Park

Disneyland Park

Het Disneyland Park is het meest bekende en grootste park van Disneyland Parijs. De meeste bezoekers zullen het park herkennen aan het kasteel van Doornroosje, dat het middelpunt vormt van de magie. Ontdek een wereld vol sprookjes, cowboys, avonturiers en ontdekkingsreizigers in 5 verschillende gebieden die in dit park ‘landen’ worden genoemd.


Algemeen

De lay-out van het park is gebaseerd op het originele Disneyland Park in Californië en opende op 12 april 1992 haar deuren. Daar waar het treinstation van de Disneyland Railroad de ingang vormt van het park in Californië, heeft men in Parijs gekozen voor het Victoriaanse Disneyland Hotel als ingang van het park. Je wandelt onder dit prachtige hotel door en komt vervolgens uit op Town Square en Main Street, U.S.A., een klein Amerikaans stadje uit het begin van de 20ste eeuw. Even verderop bereik je Central Plaza en het kasteel van Doornroosje, vanwaar je alle overige landen in het park kunt bereiken.

Alle landen van het Disneyland Park hebben een eigen thema; van de cowboys in Frontierland tot de avonturiers in Adventureland en van de ontdekkingsreizigers in Discoveryland tot de sprookjesfiguren in Fantasyland. Ieder land heeft diverse attracties, winkels en restaurants, die allemaal rondom hetzelfde thema zijn opgebouwd. Je waant jezelf in een compleet andere wereld waar magie en betovering je blijven verrassen. Daarnaast is er dagelijks een ruim aanbod van entertainment, shows en parades waarbij je je favoriete Disney figuren van dichtbij kunt meemaken of zelfs persoonlijk kunt ontmoeten. Geniet van de prachtige landschappen, details en gethematiseerde achtergrondmuziek, beleef spannende avonturen en ontdek de geheimen van het Disneyland Park.

Openingstijden

Extra Magische Uren


Attracties

Het Disneyland Park telt verschillende attracties voor alle doelgroepen. Denk aan rustige attracties voor de kleine Disney fan, mooie darkrides voor de hele familie en wilde achtbanen voor de echte thrillseeker. Ieder land heeft een verzameling attracties in een bepaald thema en vertelt een uniek verhaal. Disney staat bekend om de prachtig vormgegeven darkrides met onder andere figuren uit een bepaalde film, zoals Peter Pan’s Flight en Buzz Lightyear Laser Blast.

Enkele populaire attracties in het Disneyland Park beschikken over het Disney FastPass systeem, waarbij je een bepaalde tijd reserveert om later terug te keren met een hele korte wachttijd. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruikmaken van de Baby Switch service bij attracties die niet geschikt zijn voor kinderen, zonder twee keer in de rij hoeven te staan. Disney heeft daarnaast diverse services voor gasten met een beperking, handicap of speciale behoeften, zodat ook zij ten volle van de magie kunnen genieten. De parken van Disneyland Parijs zijn 365 dagen per jaar geopend, waardoor er tijdens reguliere openingstijden onderhoud gepleegd moet worden en attracties tijdelijk gesloten kunnen zijn.

Disney Fastpass

Baby Switch

Gasten met beperkingen

Renovaties


Plattegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle attracties en restaurants in het Disneyland Park voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het park en waar de attracties en restaurants gelegen zijn.


Entertainment

Disney staat bekend om het grote entertainmentaanbod met onder andere bekende Disney figuren in de hoofdrol. Denk hierbij aan shows, parades, happenings, vuurwerk en live muziek. Het Disneyland Park telt een aantal theaters en podia waar op bepaalde dagen shows te zien zijn, zoals de Frozen Sing-along show en de Jedi Training Academy. Het hoogtepunt van een bezoek aan het Disneyland Park is Disney Magic! on Parade met prachtige wagens, dansers en natuurlijk de Disney figuren. Iedere dag wordt magisch afgesloten met de spectaculaire avondshow Disney Dreams! vol magie, projecties, fonteinen, speciale effecten en vuurwerk. Het actuele entertainmentprogramma wordt 1 tot 2 weken op voorhand bekend gemaakt.

Shows

Parades

Actueel entertainmentprogramma


Restaurants

Van een hele dag door de parken lopen krijg je honger. In het Disneyland Park zijn diverse restaurants te vinden met verschillende servicetypes en prijsniveaus. De counterservice restaurants zijn het voordeligst en bieden simpele menu’s met fastfood aan. De buffetservice restaurants serveren een uitgebreid all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs. Als laatste zijn er restaurants met tafelbediening in een speciaal thema met uitgebreide menu’s en de mogelijkheid om à la carte te bestellen met of zonder Disney figuren. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de half- en volpension maaltijdformules met extra korting en een gratis tussendoortje. Het wordt aanbevolen om restaurants met buffetservice en tafelbediening op voorhand te reserveren.

Half- & Volpension

Maaltijden met de Disney figuren

Restaurant reserveringen


Winkels

In de vele winkels van het Disneyland Park is een keur aan merchandise te vinden voor een mooie herinnering aan je verblijf. Er zijn grote winkels met algemene merchandise en kleinere verkooplocaties in alle landen met gethematiseerde merchandise. Zo koop je Star Wars artikelen in Discoveryland, Cowboy merchandise in Frontierland en prinsessenjurken in Fantasyland. In alle winkels kan met cash, PIN of creditcard worden betaald en op diverse locaties zijn geldautomaten te vinden. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Shopping Service, waarbij alle aankopen in de parken gratis naar de boutique in het hotel worden gebracht, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft rond te lopen.

Betaalmethodes & Geldautomaten

Shopping Service


Fotolocaties

Een bezoek aan Disneyland Parijs is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disney figuren. In het Disneyland Park zijn diverse vaste locaties met een wachtrij waar je de figuren persoonlijk kunt ontmoeten. Denk aan Mickey Mouse in zijn theater in Fantasyland of de prinsessen in de Princess Pavilion. Daarnaast lopen er verschillende figuren los rond in het park voor een verrassingsontmoeting. Bij alle vaste locaties zijn professionele fotografen van Disney PhotoPass aanwezig om de magische momenten vast te leggen. Maak gebruik van het voordelige PhotoPass+ pakket voor een onbeperkt aantal foto’s met de figuren & attractiefoto’s voor een vaste prijs.

PhotoPass

Ontmoet de Disney figuren

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen