Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Diensten & Services    |    Shareholders Club
Openingstijden vandaag
Zaterdag 15 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Shareholders Club

Shareholders Club

Disneyland Parijs is een beursgenoteerd bedrijf onder de naam ‘Euro Disney S.C.A.’ en biedt haar aandeelhouders de mogelijkheid om lid te worden van de speciale Shareholders Club (Le Club Actionnaires). Leden van deze club ontvangen extra voordelen, acties en aanbiedingen op diverse producten van Disneyland Parijs.


Toekomst Shareholders Club

Belangrijk: The Walt Disney Company heeft bekendgemaakt dat het alle aandelen 'Euro Disney S.C.A.' voor €2 per stuk wilt opkopen voor een volledige overname van Disneyland Paris. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 31 maart 2017 werd tevens bekendgemaakt dat alle leden van de Shareholders Club (met een geldige pas op 31 maart 2017) een gratis verlenging krijgen voor 10 jaar, waarbij alle voordelen, inclusief Salon Mickey, beschikbaar blijven. Een nieuwe kaart (geldig voor 10 jaar) zal worden vestuurd naar alle actieve leden. Vanaf 31 maart 2017 is het niet meer mogelijk om lid te worden van de Shareholders Club.

Update 10-05-2017: Inmiddels ontvangen alle aandeelhouders bericht van hun bank inzake de 'Tender Offer' waarbij er door Disney €2 per aandeel wordt geboden. Van 11 mei t/m 8 juni 2017 is het mogelijk om de aandelen te verkopen waarbij de resultaten op 13 juni 2017 bekend worden gemaakt. Vervolgens zal de uitbetaling aan de aandeelhouders op 15 juni 2017 plaatsvinden en volgt de 'buy out' en 'delisting' van de beurs op 20 juni 2017.

Voor fans van Disneyland Parijs is de Shareholders Club dé manier om een heel klein deel van de magie ‘te bezitten’ en te profiteren van kortingen op arrangementen, tickets, restaurants en winkels. Via diverse publicaties worden aandeelhouders op de hoogte gehouden van de actuele (financiële) situatie van Disneyland Parijs, krijgen ze uitnodigingen voor de aandeelhoudersvergaderingen en hebben ze toegang tot de exclusieve Salon Mickey bij het Disneyland Park voor een gratis drankje en versnapering.


Lidmaatschap

Belangrijk: Vanaf 31 maart 2017 is het niet meer mogelijk om lid te worden van de Shareholders Club in verband met de aanstaande volledige overname van Euro Disney S.C.A. door The Walt Disney Company.  Om lid te worden van de Shareholders Club, diende men in het bezit te zijn van minimaal 100 tot 1000 aandelen Euro Disney S.C.A. (ISIN Code: FR0010540740), naar gelang de periode van aanmelding. Het lidmaatschap is gratis en voorheen geldig voor een periode van 5 jaar. Was je echter lid op 31 maart 2017 (met een geldige Shareholders Club Card), dan krijg je als dank een gratis verlenging krijgen voor 10 jaar, waarbij alle voordelen, inclusief Salon Mickey, beschikbaar blijven. Een nieuwe kaart (geldig voor 10 jaar) zal worden vestuurd naar alle actieve leden. Je ontvangt tevens een unieke sleutelhanger. Deze zal apart worden verzonden.


Contact

De adresgegevens van de Shareholders Club:

Euro Disney S.C.A. – Shareholders Club
BP 100 – 77777 Marne-la-Vallée Cedex 4 – France

Telefoon: 00 800 64 74 56 30 (gratis vanuit Nederland) of +33 (0)1 64 74 56 30
Fax: +33 (0)1 64 74 56 36
Mail: eurodisney@clubactionnaires.com


Voordelen

Als lid van de Shareholders Club ontvang je vele voordelen en kortingen. Je krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van speciale acties en aanbiedingen en wordt tevens uitgenodigd voor aandeelhoudersvergaderingen, ronde tafel gesprekken met het management en speciale events zoals de opening van een nieuwe attractie. Middels de Shareholders Club Information Letter wordt je per e-mail op de hoogte gehouden van de (financiële) situatie van Disneyland Parijs. Bekijk alle voordelen:

 • 15% korting op maximaal 5 dagkaarten (1 of 2 parken) en/of meerdaagse tickets (2 of 3 dagen) per dag voor toegang tot de Disney parken.
 • 15% korting op maximaal 5 jaarkaarten per jaar voor de aandeelhouder en zijn/haar familieleden wonend op hetzelfde adres. Deze aanbieding kan alleen worden gecombineerd met de 20% familiekorting en is alleen geldig voor Magic Flex, Magic Plus en Infinity jaarkaarten.
 • 10% korting op arrangementen (hotelovernachting inclusief toegangstickets) voor minimaal 1 nacht en maximaal 2 kamers per boeking. Alleen beschikbaar voor standaard kamers. Minimaal 2 nachten bij aankomst op 24 en 31 december.
 • 25% korting op ‘room only’ (hotelovernachting zonder toegangstickets) voor minimaal 1 nacht en maximaal 2 kamers per boeking. Alleen beschikbaar voor standaard kamers. Minimaal 2 nachten bij aankomst op 24 en 31 december.
 • 15% korting voor maximaal 6 personen in restaurants met tafelbediening en buffetservice in de Disney parken, Disney hotels, Disney Village (alleen in de door Disney gerunde restaurants) en Golf Disneyland. Niet geldig voor alcoholische dranken.
 • 10% korting voor maximaal 5 personen bij Earl of Sandwich in Disney Village.
 • 20% korting op maximaal 5 tickets per dag voor categorie 2 van de Buffalo Bill’s Wild West Show in Disney Village.
 • 15% korting in alle winkels van de Disney parken, Disney hotels, Disney Village en Golf Disneyland. Niet geldig op sommige gelimiteerde artikelen.
 • 10% korting in maximaal 6 winkels van La Vallée Village shopping outlet via de VIP Card (afhalen bij het Welcome Center van La Vallée Village).
 • 10% korting in alle Europese Disney Stores.
 • 15% korting op green fees voor Golf Disneyland.
 • 10% korting op een vlucht met PanoraMagique in Disney Village. Alleen beschikbaar voor de aandeelhouder zelf.
 • 25% korting op rondleidingen in het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.
 • 10% korting op schoonheidsbehandelingen in Celestia Spa van het Disneyland Hotel.

Salon Mickey

Speciaal voor leden van de Shareholders Club is Salon Mickey iedere dag geopend van 09:00 tot 12:00 uur voor een gratis drankje en versnapering. Salon Mickey ligt bij de ingang van het Disneyland Park, naast Guest Relations en Storage Service (rechterzijde Disneyland Hotel). Om binnen te komen, klop je op de deur, waarna een Cast Member je binnen zal laten op vertoon van je Shareholders Club Card, een identiteitsbewijs en een geldig toegangsbewijs tot het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park (normaal ticket of jaarkaart). In een warme victoriaanse sfeer kun je op het gemak onderuit zakken in een luxe fauteuil onder het genot van een kopje koffie en een snack. De aandeelhouder mag maximaal 4 familieleden of 3 andere gasten meenemen voor maximaal 4 bezoeken per maand. Als je klaar bent om het park in te gaan, krijg je de Shareholders Club card en toegangsbewijs terug en mag je via de achterdeur direct het Disneyland Park binnen.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen