Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Diensten & Services    |    Single Rider
Single Rider

Single Rider

Profiteer van de speciale Single Rider wachtrijen bij enkele populaire attracties in beide parken om je wachttijd te verkorten. Alle lege plaatsen in de karretjes/treintjes worden op deze manier opgevuld voor maximale capaciteit. Deze service is gratis beschikbaar voor alle bezoekers van Disneyland Parijs.


Hoe werkt het?

Naast de reguliere wachtrij (standby) en de rij voor Disney FastPass, is er bij enkele populaire attracties ook een Single Rider wachtrij beschikbaar. Bezoekers in deze wachtrij worden gesplitst en kunnen niet samen in hetzelfde karretje of trein genieten van de attractie, maar profiteren ter compensatie van korte wachttijden. Ideaal voor gezelschappen waarbij niet iedereen in een bepaalde attractie durft. Iedere keer als een karretje of trein wordt gevuld via de reguliere wachtrij en FastPass, is de kans groot dat er lege plekken ontstaan omdat sommige gezelschappen bestaan uit een oneven aantal bezoekers. Deze lege plekken worden vervolgens opgevuld door bezoekers in de Single Rider wachtrij. De meeste bezoekers willen echter samen in een attractie, waardoor de wachttijd als Single Rider lager is.

In het Walt Disney Studios Park werden in 2011 de eerste twee attracties in Toy Story Playland uitgerust met dit systeem: Toy Soldier Parachute Drop en RC Racer. Later kwamen hier Ratatouille: The Adventure en Crush's Coaster bij. In het Disneyland Park is Space Mountain inmiddels uitgerust met een dergelijke wachtrij. In 2019 staat Indiana Jones and the Temple of Peril op het programma en zal ook deze attractie een Single Rider wachtrij krijgen.


De volgende attracties in beide parken beschikken over een Single Rider wachtrij:

Disneyland Park

  • Space Mountain: Mission 2 / Hyperspace Mountain (Discoveryland)
  • Indiana Jones and the Temple of Peril (Adventureland)

Walt Disney Studios Park

  • Ratatouille: The Adventure (Place de Rémy)
  • Toy Soldiers Parachute Drop (Toy Story Playland)
  • RC Racer (Toy Story Playland)
  • Crush's Coaster (Toon Studio)

Disney FastPass

Naast de Single Rider wachtrij is er nog een systeem waarmee je de wachttijd bij bepaalde attracties kunt verkorten. Profiteer van Disney FastPass en reserveer een tijd bij enkele populaire attracties voor snelle toegang. Deze service is beschikbaar in diverse varianten.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen