Disneyland Paris    |    Seizoenen & Entertainment   |   Entertainment    |    Parades
Openingstijden vandaag
Woensdag 29 mei 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disney Stars on Parade

Disney Stars on Parade

De parade is één van de hoogtepunten van een dag in Disneyland Parijs. In een bonte stoet met prachtige wagens, vele dansers en natuurlijk de Disney figuren, trekt Disney Stars on Parade door de straten van het Disneyland Park. Op de aanstekelijke beat van ‘Lost in the Magic’ kun je haast niet stil blijven staan.


Disney Stars on Parade begint met een verzameling dansende Disney figuren. Mary Poppins, Bert, Genie, Aladdin, Mad Hatter, Alice, Pinokkio en Tigger worden gevolgd door een grote wagen in de vorm van een gigantisch sprookjesboek, genaamd 'Discover The Magic'. Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Knabbel & Babbel en Pluto zijn hier te zien als ontdekkingsreizigers in de sfeer van Jules Verne. 

Het volgende gedeelte van de parade viert de vriendschap tussen mens en speelgoed met figuren uit Toy Story. De bekende raket van Buzz Lightyear uit de films trekt een grote vrachtwagen met Andy's favoriete speelgoed vooruit, genaamd 'Discover Friendship'. Samen gaan zij 'to infinity and beyond' met vele bekende figuren aan boord.

Even later trekken we de jungle in met Baloo en Mowgli uit The Jungle Book. Percussie en felle kleuren zorgen voor een vrolijke sfeer. Op een gigantische rots kijken Simba en Nala uit The Lion King neer op alles wat leeft tijdens de 'Circle of Life'. Deze wagen komt uit Tokyo Disneyland met de naam 'Discover Adventure'.

Van de ene rots, naar de andere, als de volgende wagen voorbij komt rijden met de naam 'Discover Imagination'. Niemand minder dan Captain Hook zit bovenop 'Skull Rock', bang dat de krokodil hem te pakken zal krijgen. Vlieg vervolgens mee met Peter Pan en z'n vriendjes op een groot schommelschip naar Neverland.

Vanuit de lucht maken we een diepe duik in de zee naar de wondere wereld van Finding Nemo en Finding Dory, genaamd 'Discover A New World'. De vrolijke schildpad Crush zwemt boven de wagen vol met koraal waar Nemo en Dory verstoppertje spelen. De stroming zorgt ervoor dat de vissen hun weg weten te vinden naar Sidney.

Hét hoogtepunt, vrij letterlijk, is Maleficent uit Sleeping Beaty in draak-vorm. Deze gigantische wagen, genaamd 'Discover Enchantment', bevat een echte vuurspuwende draak in 'steampunk-stijl' in Jules Verne sfeer. Prins Phillip en de Three Good Fairy's (Flora, Fauna en Merryweather) gaan de strijd aan met de draak en proberen het goede te laten overwinnen. Deze wagen is een variant op de draak die ook te zien is tijdens Festival of Fantasy Parade in Walt Disney World.

Het indrukwekkende tafereel met de draak wordt gevolgd door drie koninklijke koetsen met bekende prinsen en prinsessen tijdens 'Discover Romance'. Rapunzel, Cinderella en Snow White zwaaien met hun partners vanuit de prachtige rijtuigen naar het publiek. Kom oog in oog te staan met Disney's bekendste koninklijke hoogheden als ze gracieus langsrijden. 

Als slotstuk van de parade gaan we met Anna en Elsa uit Frozen mee naar Arendelle op een nieuwe unit met twee wagens, genaamd 'Discover Wonder'. Vanuit Elsa's indrukwekkende ijspaleis kijken de zusjes neer op het publiek, waarbij sneeuwpop Olaf een ritje maakt op rendier Sven.

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen