Walt Disney World    |    Nieuws    |    Star Wars: Galaxy's Edge opent met nieuwe Millennium Falcon simulator attractie
Openingstijden vandaag
Donderdag 25 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Star Wars: Galaxy's Edge opent met nieuwe Millennium Falcon simulator attractie
30/05/2019

Star Wars: Galaxy's Edge opent met nieuwe Millennium Falcon simulator attractie

Op 31 mei 2019 opende Disneyland Resort in Californië als eerste het grote "Star Wars: Galaxy's Edge" met o.a. de nieuwe simulator attractie "Millennium Falcon: Smugglers Run" waarbij gasten het bekende ruimteschip zelf kunnen besturen. Het nieuwe Star Wars Land opent eind augustus eveneens in Walt Disney World. In dit artikel bekijken we het land én de eerste attractie met de Millennium Falcon.


Black Spire Outpost

Tijdens de media previews van "Star Wars: Galaxy's Edge" op 30 mei 2019 kregen genodigden als eertse de mogelijkheid om het nieuwe Star Wars Land te bezoeken. De grootte van het land, de sfeer en de details zijn 'out of this world' waarbij je niet eens meer door hebt dat je in een themapark loopt. Bezoekers worden getransporteerd naar de grenspost 'Black Spire Outpost' op de planeet Batuu aan de rand van het Star Wars universum.

Het nieuwe land is het grootste themagebied dat Disney ooit heeft gemaakt en bestaat uit vele paden, steegjes, gebouwen, voertuigen, hoge bergen en prachtige uitzichten over de planeet Batuu. Het gebied bestaat uit diverse eetgelegenheden, een bar, winkels en outdoor podia voor Star Wars entertainment. Laten we een kijkje nemen.


Winkels

We beginnen onze tour bij de 'Black Spire Outpost Marketplace' waar diverse winkels te vinden zijn om Star Wars merchandise te kopen, zoals kleding, knuffels, speelgoed, droids en lightsabers.

Het is voor alle bezoekers (dus ook volwassenen) toegestaan om Star Wars kleding te dragen in Galaxy's Edge, maar er gelden wel regels. Hieronder staan enkele voorbeelden van kleding die wel en niet gedragen mag worden.

Bij "Savi's Workshop" ontwerp én bouw je je eigen persoonlijke lightsaber. Dit zijn handgemaakte 'wapens' die tevens in de films worden gebruikt. De hele beleving kost $199 per persoon waar cast members je assisteren bij het in elkaar zetten van je eigen lightsaber tijdens een ceremonie met maximaal 14 personen. Iedere bouwer mag één introducé meenemen om mee te helpen.


Restaurant

Uiteraard zijn er ook eetgelegenheden te vinden in "Star Wars: Galaxy's Edge" zoals het grote quick-service restaurant 'Ronto Roasters' in een prachtige locatie waarbij letterlijk alles tot aan de stoelen en tafels is gethematiseerd. Hier zijn exclusieve Star Wars gerechten verkrijgbaar.


Bar

Natuurlijk mag een bar niet ontbreken in het Star Wars universum met 'Oga's Cantine' waar DJ Rex (deze droid kennen we als de onhandige piloot uit de originele Star Tours attractie) zorgt voor een heerlijke club sfeer. Er zijn verschillende unieke Star Wars drankjes en cocktails te koop.


Entertainment

Het nieuwe land telt twee outdoor podia waar diverse Star Wars shows worden opgevoerd met o.a. Chewbacca en Kylo Ren. De Star Wars figuren, waaronder Stormtroopers, lopen daarnaast 'los' rond in het hele land voor ontmoetingen met bezoekers.


Millennium Falcon: Smugglers Run

Tijdens de eerste fase van de opening (voorjaar 2019 voor Disneyland Resort en zomer 2019 voor Walt Disney World) is de Millennium Falcon attractie geopend. De tweede en grootste attractie, "Star Wars: Rise of the Resistance" opent in hetzelfde land in het najaar van 2019 (zowel Californië, als Florida).

Smugglers Run is een high-tech interactieve simulator attractie waarbij je met 6 personen de cockpit van de Millennium Falcon bestuurd. Neem een kijkje in de gedetailleerde wachtrij, de twee pre-shows en de hoofdshow.


Openingsceremonie

Op 30 mei 2019 organiseerde Disneyland Resort een grote openingsceremonie bij de life-size Millennium Falcon in "Star Wars: Galaxy's Edge" met o.a. Bob Iger (Chief Executive Officier van The Walt Disney Company), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Harrison Ford (Han Solo).

Het nieuwe Star Wars Land ligt in de buurt van het lanceerplatform voor de grote vuurwerkshow bij het kasteel waardoor er iedere avond indrukwekkend vuurwerk te zien is boven de Millennium Falcon.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
FREE Dining in Walt Disney World voor 2025 met 7 dagen gratis entree + €200 korting
04/04/2024
Ontvang GRATIS Disney Dining Credit + 7 dagen GRATIS entree + €200 korting + GRATIS Memory Maker in Walt Disney World[...] Lees meer
Nieuwe versie Test Track geïnspireerd op World of Motion opent in Walt Disney World
30/03/2024
Test Track in Walt Disney World wordt vernieuwd met een World of Motion variant in Epcot[...] Lees meer
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Gratis toegang tot de waterparken in Walt Disney World voor gasten van de Disney hotels
27/02/2024
Gasten van de Disney hotels in Walt Disney World krijgen gratis toegang tot de waterparken op de dag van aankomst[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen