Star Wars: Galaxy's Edge opent met nieuwe Millennium Falcon simulator attractie
30/05/2019
Star Wars: Galaxy's Edge opent met nieuwe Millennium Falcon simulator attractie

Op 31 mei 2019 opende Disneyland Resort in Californië als eerste het grote "Star Wars: Galaxy's Edge" met o.a. de nieuwe simulator attractie "Millennium Falcon: Smugglers Run" waarbij gasten het bekende ruimteschip zelf kunnen besturen. Het nieuwe Star Wars Land opent eind augustus eveneens in Walt Disney World. In dit artikel bekijken we het land én de eerste attractie met de Millennium Falcon.


Black Spire Outpost

Tijdens de media previews van "Star Wars: Galaxy's Edge" op 30 mei 2019 kregen genodigden als eertse de mogelijkheid om het nieuwe Star Wars Land te bezoeken. De grootte van het land, de sfeer en de details zijn 'out of this world' waarbij je niet eens meer door hebt dat je in een themapark loopt. Bezoekers worden getransporteerd naar de grenspost 'Black Spire Outpost' op de planeet Batuu aan de rand van het Star Wars universum.

Het nieuwe land is het grootste themagebied dat Disney ooit heeft gemaakt en bestaat uit vele paden, steegjes, gebouwen, voertuigen, hoge bergen en prachtige uitzichten over de planeet Batuu. Het gebied bestaat uit diverse eetgelegenheden, een bar, winkels en outdoor podia voor Star Wars entertainment. Laten we een kijkje nemen.


Winkels

We beginnen onze tour bij de 'Black Spire Outpost Marketplace' waar diverse winkels te vinden zijn om Star Wars merchandise te kopen, zoals kleding, knuffels, speelgoed, droids en lightsabers.

Het is voor alle bezoekers (dus ook volwassenen) toegestaan om Star Wars kleding te dragen in Galaxy's Edge, maar er gelden wel regels. Hieronder staan enkele voorbeelden van kleding die wel en niet gedragen mag worden.

Bij "Savi's Workshop" ontwerp én bouw je je eigen persoonlijke lightsaber. Dit zijn handgemaakte 'wapens' die tevens in de films worden gebruikt. De hele beleving kost $199 per persoon waar cast members je assisteren bij het in elkaar zetten van je eigen lightsaber tijdens een ceremonie met maximaal 14 personen. Iedere bouwer mag één introducé meenemen om mee te helpen.


Restaurant

Uiteraard zijn er ook eetgelegenheden te vinden in "Star Wars: Galaxy's Edge" zoals het grote quick-service restaurant 'Ronto Roasters' in een prachtige locatie waarbij letterlijk alles tot aan de stoelen en tafels is gethematiseerd. Hier zijn exclusieve Star Wars gerechten verkrijgbaar.


Bar

Natuurlijk mag een bar niet ontbreken in het Star Wars universum met 'Oga's Cantine' waar DJ Rex (deze droid kennen we als de onhandige piloot uit de originele Star Tours attractie) zorgt voor een heerlijke club sfeer. Er zijn verschillende unieke Star Wars drankjes en cocktails te koop.


Entertainment

Het nieuwe land telt twee outdoor podia waar diverse Star Wars shows worden opgevoerd met o.a. Chewbacca en Kylo Ren. De Star Wars figuren, waaronder Stormtroopers, lopen daarnaast 'los' rond in het hele land voor ontmoetingen met bezoekers.


Millennium Falcon: Smugglers Run

Tijdens de eerste fase van de opening (voorjaar 2019 voor Disneyland Resort en zomer 2019 voor Walt Disney World) is de Millennium Falcon attractie geopend. De tweede en grootste attractie, "Star Wars: Rise of the Resistance" opent in hetzelfde land in het najaar van 2019 (zowel Californië, als Florida).

Smugglers Run is een high-tech interactieve simulator attractie waarbij je met 6 personen de cockpit van de Millennium Falcon bestuurd. Neem een kijkje in de gedetailleerde wachtrij, de twee pre-shows en de hoofdshow.


Openingsceremonie

Op 30 mei 2019 organiseerde Disneyland Resort een grote openingsceremonie bij de life-size Millennium Falcon in "Star Wars: Galaxy's Edge" met o.a. Bob Iger (Chief Executive Officier van The Walt Disney Company), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Harrison Ford (Han Solo).

Het nieuwe Star Wars Land ligt in de buurt van het lanceerplatform voor de grote vuurwerkshow bij het kasteel waardoor er iedere avond indrukwekkend vuurwerk te zien is boven de Millennium Falcon.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelige vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
The Princess and the Frog kamers bij Disney's Port Orleans Resort in Walt Disney World
25/10/2021
Bekijk de speciale The Princess and the Frog kamers in Disney's Port Orleans Resort - Riverside[...] Lees meer
Walt Disney World 50th Anniversary Collection online verkrijgbaar via shopDisney
19/10/2021
Ontdek de nieuwe merchandise voor de 50e verjaardag van Walt Disney World[...] Lees meer
Disney KiteTails show in Walt Disney World met vliegers, performers en jetski's
13/10/2021
Zie de Disney figuren als gigantische vliegers tijdens de nieuwe Disney KiteTails show in Disney's Animal Kingdom[...] Lees meer
Mini Disney LEGO kasteel uit Walt Disney World met Mickey Mouse - 40478
07/10/2021
Mini LEGO Disney kasteel uit Magic Kingdom inclusief LEGO poppetje van Mickey Mouse[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen