Openingstijden vandaag
Woensdag 21 februari 2018
Disneyland Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Toy Story Land komt in 2018 naar Walt Disney World met twee nieuwe attracties
14/04/2017
Toy Story Land komt in 2018 naar Walt Disney World met twee nieuwe attracties

In Disney's Hollywood Studios is begonnen met de aanleg van twee nieuwe “immersive” landen: Star Wars Land en Toy Story Land. De bouw van Toy Story Land, het grootste land gebaseerd op de Toy Story films in een Disney park ter wereld, is begonnen in april 2016 met twee nieuwe attracties. In het nieuwe land in Walt Disney World ben je gekrompen tot de grootte van speelgoed en zul je door de achtertuin van Andy lopen.


Momenteel kennen we Toy Story Playland natuurlijk van de Walt Disney Studios in Disneyland Paris, maar Toy Story Land gaat er toch wat anders uitzien in Orlando. Waar in Parijs het land bestaat uit RC Racer, Slinky Dog Zigzag Spin en de Toy Soldiers Parachute Drop, zal Toy Story Land in Orlando geen van deze attracties hebben. In plaats daarvan heeft krijgt Disney’s Hollywood Studios alleen maar nieuwe en bijna allemaal originele attracties.

Als eerste zal de immens populaire attractie Toy Story Midway Mania onderdeel worden van Toy Story Land. De bestaande attractie is nu nog te bereiken via Pixar Place, maar de ingang wordt verlegd naar het nieuwe land en daardoor zal Toy Story Midway Mania één van de topattracties van Toy Story Land worden.

Naast Toy Story Midway Mania worden er ook originele en nieuwe attracties gebouwd in Toy Story Land. De grootste hiervan zal Slinky Dog Dash zijn. Dit wordt een familieachtbaan, die geheel door het land zal lopen. De baan is gemaakt door Andy die met zijn Mega Coaster Play Kit een achtbaan heeft gebouwd in zijn achtertuin. Je stapt in één van de karretjes, die als Slinky Dog zijn gethematiseerd en je over hellingen en scherpe bochten laat gaan.

Er is verder niet veel bekend over de achtbaan, maar uit het concept filmpje van Disney zelf lijkt het erop dat de achtbaan geen liftheuvel heeft en daarom zijn snelheid uit lancering moet halen. Uiteraard kan de route nog veranderen, maar niettemin ziet de achtbaan er erg uitgebreid uit voor een familieachtbaan.

De derde attractie die in Toy Story Land komt te liggen is Alien Swirling Saucers. Deze attractie is gebaseerd op de bekende scene uit de eerste Toy Story film waarin de kleine groene aliens geobsedeerd zijn door 'The Claw'. De attractie is ontworpen als een speelgoedset die Andy heeft gekregen van Pizza Planet. Hierin zul je in een bakje zitten die rondtolt en waarbij de groene aliens zullen proberen je bakje te pakken met de klauw. De attractie zal zijn eigen speciale “Space Jazz” soundtrack krijgen.

De bouw van Toy Story Land is in 2016 gestart. Het nieuwe land zal in het noordelijke deel van het park komen te liggen, boven Pixar Place. Om plaats vrij te maken voor de bouw van Toy Story Land en Star Wars Land is de gehele backlot van Disney’s Hollywood Studios gesloopt. Dit betekent dat de afgelopen tijd onder andere de Backlot Tour, de Lights, Motors, Action Stunt Show en grote delen van de Streets of America zijn verwijderd.

Op de foto hierboven zijn de bouwwerkzaamheden in Disney’s Hollywood Studios te zien (bron: ORL Park Pass). Aan de rechterzijde van de foto is de ingang van de Slinky Dog Dash achtbaan te zien, terwijl aan de linkerkant de Alien Swirling Saucers attractie ligt.

Bovenstaande foto is één van de eerste foto’s van de bouw van Toy Story Land en Star Wars Land (bron: nearmap). Aan de bovenkant is Toy Story Land te zien en Star Wars Land aan de onderkant. De grootte van de uitbreiding van Disney’s Hollywood Studios is op deze foto goed te zien, want de uitbreidingen gaan het park, zoals het er nu ligt, verdubbelen.

Deze laatste foto is een close up van het lanceer gedeelte van Slinky Dog Dash. Zoals te zien op de foto is de ruwbouw reeds klaar en wordt nu gewerkt aan de thematisering. Toy Story Land zal op 30 juni 2018 haar deuren openen, gevolgt door Star Wars Land in 2019. Bekijk alvast een sneak peak van de Slinky Dog Dash achtbaan:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens schoolvakanties. Wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Eerste Mickey Mouse attractie 'Mickey & Minnie’s Runaway Railway' in Walt Disney World
12/02/2018
Allereerste Mickey Mouse attractie ter wereld opent met de laatste nieuwe technieken in Disney's Hollywood Studios[...] Lees meer
Spectaculaire TRON achtbaan uit Shanghai Disneyland komt naar Walt Disney World
21/01/2018
Walt Disney World in Florida opent populaire Tron achtbaan uit Shanghai Disneyland in Magic Kingdom[...] Lees meer
Nieuwe 'Guardians of the Galaxy' attractie met indoor achtbaan in Walt Disney World
18/01/2018
Walt Disney World in Florida opent eerste Guardians of the Galaxy attractie in Epcot[...] Lees meer
Star Wars Land komt naar Walt Disney World met nieuwe attracties en entertainment
19/12/2017
Disney's Hollywood Studios opent een gigantisch nieuw Star Wars gebied met state-of-the-art attracties, restaurants, bars en winkels[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen