Walt Disney World    |    Nieuws    |    Verenigde Staten openen grenzen vanaf 8 november 2021 voor reizigers uit Europa
Verenigde Staten openen grenzen vanaf 8 november 2021 voor reizigers uit Europa
16/10/2020

Verenigde Staten openen grenzen vanaf 8 november 2021 voor reizigers uit Europa

Begin 2021 maakte de Amerikaanse regering bekend dat het de grenzen met Europa voorlopig gesloten houdt voor niet-Amerikanen. Vanaf januari 2021 kunnen alleen Amerikaanse staatsburgers van en naar de VS vliegen. Vanaf 8 november 2021 openen de grenzen voor alleen volledig gevaccineerde personen uit de EU.


Grenzen

De opening van de grenzen gebeurt in overleg met Europese overheden waarbij gewerkt gaat worden met verplichte coronatesten en de verplichting om gevaccineerd te zijn voor alle vluchten. Reizen naar de Verenigde Staten is t/m 7 november 2021 alleen mogelijk voor Amerikaanse staatsburgers. Vanaf 8 november 2021 kan iedereen die volledig gevaccineerd is weer naar de VS vliegen.

In eerste instantie zou vliegverkeer voor alle reizigers (ook niet-Amerikanen) vanaf begin 2021 weer hervat worden, maar door de uitbraak van o.a. de Britse en Indiase mutatie van het coronavirus is dit uitgesteld.


Vaccinatie en testen

Vanaf 8 november 2021 kunnen volledig gevaccineerde Europeanen (vanaf 2 weken na de laatste prik met Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson en AstraZeneca/Oxford) weer een bezoek kunnen brengen aan Walt Disney World in Florida met aansluitende vluchten naar Orlando International Airport (MCO) (bron: CNN).

Het is daarnaast voor alle personen vanaf 2 jaar noodzakelijk om een negatieve test (antigeen of PCR) te tonen tijdens het inchecken die niet ouder mag zijn dan 24 uur op de dag van vertrek. Belangrijk om te weten is dat iedereen die hersteld is van corona en geen of slechts één prik heeft genomen van vaccins die normaal 2 prikken nodig hebben, geen toegang hebben tot de VS. Het herstelbewijs is dus niet geldig. Heb je corona gehad? Zorg dan dat je alsnog volledig gevaccineerd bent vóór je naar de VS gaat.

De verplichting om gevaccineerd te zijn geldt momenteel alleen voor volwassenen vanaf 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar hoeven nu geen bewijs van vaccinatie te hebben en hebben alleen vanaf 2 jaar een negatieve test nodig. Dit kan later echter veranderen als alle Europese landen daadwerkelijk zijn begonnen met vaccinaties voor kinderen vanaf 12 jaar, dus het advies is om kinderen direct te laten vaccineren zodra dit mogelijk is.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis wijzigen voor 2024

Profiteer van onze speciale aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met gratis wijzigen tot 7 dagen vóór aankomst en ontvang tot 4 nachten & 7 dagen gratis entree + gratis Memory Maker t.w.v. $210 voor bepaalde aankomsten in 2024.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Walt Disney World en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkope vliegtickets naar Orlando. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Walt Disney World nieuwsberichten
Nieuwe droneshow 'Disney Dreams That Soar' in Walt Disney World bij Disney Springs
21/03/2024
Eerste droneshow in Walt Disney World met Disney Dreams That Soar op Lake Buena Vista in Disney Springs[...] Lees meer
Gratis toegang tot de waterparken in Walt Disney World voor gasten van de Disney hotels
27/02/2024
Gasten van de Disney hotels in Walt Disney World krijgen gratis toegang tot de waterparken op de dag van aankomst[...] Lees meer
Nieuwe Little Mermaid show komt naar Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World
19/12/2023
Bekijk de nieuwe Little Mermaid show in het Animation Courtyard Theater in Walt Disney World[...] Lees meer
Park Hopper in Walt Disney World keert terug met onbeperkt toegang tot alle parken
11/10/2023
Geen beperking meer bij het park hoppen van het ene naar het andere park in Walt Disney World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen