Openingstijden vandaag
Woensdag 17 juli 2019
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 20:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Magische onderwaterwereld Aquarium SEA Life Paris Val d'Europe bij Disneyland Paris
04/11/2018
Magische onderwaterwereld Aquarium SEA Life Paris Val d'Europe bij Disneyland Paris

Ben je op de foto geweest met Ariel, heb je de Oost Australische Golfstroom bedwongen in Crush’s Coaster en heb je naar Nemo gezwaaid in de Disney Stars in Parade, maar wil je nog meer onderwateravonturen beleven? Plan dan een uitstapje buiten Disneyland Paris en bezoek SEA Life Paris Aquarium in het gelijknamige winkelcentrum, waar je oog in oog komt te staan met haaien, roggen en een zeester op je hand kunt voelen! Dus doe je snorkel op en ga mee “under the sea”!


Praktische informatie

Je vindt SEA Life in het winkelcentrum Val d’Europe, aan de kant van La Vallée Village. Je kunt er makkelijk parkeren op de grote parkeerplaats voor het winkelcentrum, neem de trein en stap uit op het station “Place de Ariane” of neem de metro (RER) en stap uit op het station “Val d'Europe” en loop in een paar minuten naar de ingang. Met de bus zijn er meerdere lijnen (19, 34, 50, 59 en 60) die je naar het winkelcentrum brengen. Met de bereikbaarheid zit het dus wel goed!

Een toegangskaartje voor SEA Life koop je vooraf online of ter plaatse. Er zijn verschillende opties: zo zijn er familiekaartjes voor vier personen waarvan minstens één volwassene, avondtickets (toegang vanaf halverwege de middag) of vip-kaartjes. Let op: online tickets zijn altijd voor een specifieke datum en kunnen niet geruild of teruggegeven worden.

Tip: Vaak zijn er kortingsacties bij bijvoorbeeld McDonalds of de Auchan in het winkelcentrum, of vraag bij de receptie van je hotel of zij kortingskaartjes aanbieden.


Wat is er te zien?

In Sea Life kun je een groot aantal verschillende aquaria bekijken, maar er zijn ook activiteiten waarbij je zelf kunt helpen dieren te voeren, dieren vast te houden of meer te leren over de vissen en planten die je kunt zien.

De Franse kusten: Atlantische en mediterrane kustlijnen: in op de rotsen van Bretagne geïnspireerde setting  ontdek je onder andere haaieneieren en -babies, een octopus of een murene.

Stingray cove (“pijlstaartrog inham”): in dit spectaculaire open waterbassin vind je een groot aantal roggensoorten, waaronder gevlekte roggen en de Atlantische rog. En als je op dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag om half 3 ’s middags komt kijken kun je zien hoe ze gevoerd worden!

De Rockpool (“rotsenpoel”): wil je een zeester aanraken, een zee-anemoon aaien of een kleine groene krab vasthouden? Dan kun je in de Rockpool terecht. Deze dieren leven in de kleine plassen in de rotsen als het eb wordt. En misschien zijn er zelfs haaien- of roggeneireren die je kunt aanraken!

Het hart van de Atlantische Oceaan: deze adembenemende tunnel neemt je mee onder het wateroppervlak van de Atlantische Oceaan. Kijk omhoog en zie haaien over je heen zwemmen of rakelings langs je schieten op zoek naar prooi, of bewonder een school vissen die langzaam langs je zwemt. Op woensdag en zondag om 16:00 uur kun je hier zien hoe de haaien gevoerd worden – eet smakelijk! Hier zie je onder andere de ruwe of steenhaai en kathaaien.

Haaieneiland: in deze ruimte, vol interactieve elementen over haaien, vind je in het prachtige turquoise water een aantal haaien zoals de zebrahaai, de luipaardhaai en de Port-Jackson haai. 

De Legende van Atlantis: in dit op de verzonken stad gebaseerde aquarium vind je vier soorten haaien (waaronder de grootste haai van Sea Life Paris), twee enorme zeeschildpadden en heel veel kleurrijke vissen. Iedere ochtend om half 12 kun je zien hoe de zeeschildpadden Nathan en Tao eten krijgen en kun je meer leren over deze indrukwekkende dieren. 

De Great Barrier Reef is een kleine versie van het grootste koraalrif ter wereld, gelegen in de Koraalzee voor de kust van Noordoost Australië. Hier vind je de rog met een koeienneus, een aantal soorten egelvissen en zelfs vlindervissen!

Het koninkrijk van de zeepaardjes: deze vijf aquaria zijn specifiek ingericht voor zeepaardjes. Je vindt er verschillende soorten waaronder het grootste exemplaar dat langer dan 30 cm kan worden. Maar ook baby-zeepaardjes zo groot als je vingernagel kun je hier bewonderen.

De Amazone: volg de koers van de rivier en ontdek piranha’s, cichlides en arowanas, die wel een meter boven het water kunnen springen om insecten te vangen!

Koraalrijk: ontdek allerlei soorten koraal en kleurige vissen in deze aquaria die volledig gewijd zijn aan de kleine poliepen die samen koraal en koraalriffen vormen. Ontdek hier onder andere de clownsvis (Nemo!) en de surgeon vis en heel veel verschillende soorten harde en zachte koralen.

Het arctische avontuur: in deze ijskoude afsluiter vind je pinguïns, waaronder de Koningspinguïn die groter dan 100 cm kan worden en de Gentoo-pinguïn met zijn fel oranje snavel en roze benen. Iedere dag om 14:00 en 16:00 uur kun je zien hoe de pinguïns gevoerd worden – smakelijk! Bekijk de complete video tour door SEA Life Aquarium Paris:


Wat is er te doen?

Bezoek je SEA Life met kinderen, dan kun je voor hen het Mission Ranger: Adventure Kit kopen (€5). Hierin vind je leuke missies die je door het aquarium leiden en ervoor zorgen dat je veel leert over vissen, haaien en nog veel meer! Het Mission Ranger: Adventure Kit bevat een lanyard, potloden, een groeikaart, een vergrootglas, activiteitenboek en Ranger spaarkaarten. 

Wil je van je bezoek aan Sea Life Paris een unieke belevenis maken? Boek dan voor €55 per persoon het unieke VIP Turtle Feed-pakket. Voorwaarden: minimaal 8 jaar oud, kinderen jonger dan 14 moeten worden begeleid door een volwassene, alleen op dinsdag, woensdag en donderdag om 11:00 uur. Hierin is inbegrepen:

  • Toegang tot SEA Life Paris
  • Een boek/gids over je bezoek
  • Een speciaal schildpad-souvenirpakket
  • Toegang tot het backstage-gedeelte waarbij je de verzorgers mag helpen met het voeren van de schilpadden

Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Kyriad Hotel in Disneyland Paris wordt Campanile Val de France met nieuwe lobby
06/07/2019
Ontdek het vernieuwde Campanile Van de France partner hotel bij Disneyland Paris[...] Lees meer
The Lion King: Rhythms of the Pride Lands show met zangers en acrobaten in Disneyland Paris
29/06/2019
Bekijk de nieuwe show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in Disneyland Parijs tijdens The Lion King & Jungle Festival[...] Lees meer
The Jungle Book Jive parade met swingende show op Central Plaza in Disneyland Paris
28/06/2019
Bekijk de nieuwe Jungle Book Jive parade in Disneyland Parijs tijdens The Lion King & Jungle Festival[...] Lees meer
Mickey wafels verkrijgbaar in Disneyland Paris met diverse toppings en smaken
23/06/2019
Geniet van heerlijke Mickey Mouse wafels in beide parken van Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen