Openingstijden vandaag
Dinsdag 31 maart 2020
Disneyland Park
10:00 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 18:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Cars Quatre Roues Rallye in Disneyland Paris heropent met nieuw decor en wachtrij
12/10/2019
Cars Quatre Roues Rallye in Disneyland Paris heropent met nieuw decor en wachtrij

Al ruim tien jaar kun je in het Walt Disney Studios Park genieten van de voorlopig enige Cars attractie van Disneyland Paris. Dus wil je een bezoekje brengen aan Radiator Springs, midden tussen de rotspartijen van de Grand Canyon, rijd dan snel mee naar Cars Quatre Roues Rallye (in het engels: Highway to Radiator Springs)!


Inleiding

Laten we beginnen met wat practische informatie over deze attractie, die geen minimumeisen stelt qua leeftijd of lengte:

 • Openingsdatum: 9 juni 2007 (één jaar na de eerste Cars-film)
 • Gebouwd door: Zamperla
 • Model: Demolition Derby
 • Duur van de rit: 1 minuten en 30 seconden
 • Rotaties: 10 per minuut
 • Maximale capaciteit: 650 bezoekers per uur
 • Minimumlengte: n.v.t.
 • Fastpass: Nee
 • Attractiefoto: Nee

Het thema van deze attractie is niet te missen! Buiten de wachtrij zie je grote modellen van Guido en Luigi uit de film; eenmaal in de attractie staan Mater en Lightning McQueen naast de vier draaischijven naar je te kijken. De aankleding is gebaseerd op een Automobile Service Station met veel banden, een benzinepomp en heel veel verkeersborden.


Techniek

Dit type attractie is gebaseerd op de "crazy daisy" attracties die gebouwd werden door Philiadelphia Toboggan Coasters. Het principe is simpel: twee cirkelvormige platforms draaien in tegengestelde richting. Op de rand van ieder platform staan een aantal voertuigen die op het raakpunt van de twee cirkels als het ware "overstappen". Door deze switch maak je als bezoeker een 8-vormige beweging over de twee cirkels. Schematisch ziet dat er als volgt uit (afbeelding uit de originele patentaanvraag uit 1952!):

Door twee van deze "achtjes" naast elkaar te bouwen krijg je de attractie zoals wij die kennen in het Walt Disney Studios Park. Daarbij komt jouw voertuig dus niet op alle schijven, maar alleen binnen het "achtje" waar je instapt. Bij 'onze' versie ziet dat er dan zo uit:

Deze attractie is vergelijkbaar met "Mater's Junkyard Jamboree" en "Francis' Ladybug Boogie" in Disneyland California Adventure, "Alien Swirling Saucers" in Walt Disney World of de "Whirlpool" in Tokyo DisneySea.


Renovatie

Ongeveer tien jaar na de opening besloot Disneyland Paris om deze attractie een flinke opknapbeurt te geven. Van begin 2019 tot en met midden oktober 2019 stonden de auto's stil. En alhoewel er qua attractie zelfs niets veranderd is, is zo’n beetje alles om de attractie heen wel onder handen genomen.

We nemen de belangrijkste wijzigingen met je door met daarna foto's van de vernieuwde attractie:

 • Aanleggen van een wachtrij voor bezoekers met een beperking: houders van een Easy Access Card of Disability Priority Card moesten eerst via de uitgang de attractie betreden. Dat zorgde voor oponthoud bij gasten die de attractie wilden verlaten. Er is nu een aparte wachtrij voor gasten met een beperking aangelegd.
 • Een frisse nieuwe verflaag voor de gevels en het decor: alle muren, elementen en de achterzijde van de attractie (de “backdrop”) zijn geschilderd en zien er weer als nieuw uit!
 • Revisie van de technische installatie en de voertuigen: de volledige installatie en alle voertuigen zijn schoongemaakt, gecontroleerd en waar nodig opnieuw geverfd
 • Reiniging van alle externe neon-verlichtingselementen: de gekleurde neonlampen die deze attractie vooral ’s avonds prachtig verlichten zijn schoongemaakt en waar nodig gerepareerd
 • Vernieuwing van het volledige lichtsysteem: alle functionele verlichting (in de wachtrij, de attractie zelf en bij de uitgang) is vernieuwd en vervangen door energiezuinige led-lampen.
 • Reiniging en waar nodig vervanging van alle decoratieve elementen in de wachtrij: alle decorstukken, zoals de borden, affiches, autoreclames en dergelijke zijn schoongemaakt en waar nodig opnieuw geschilderd. 
 • Herstel en reiniging van de planten, struiken en bloemen-elementen rond de attractie: alle begroeiing rondom de wachtrijen en bij de rotspartijen is verzorgd, schoongemaakt of bijgeplant waar nodig.
 • Nieuwe hekken en afrastering rond de wachtrij: alle poortjes, hekken en paaltjes langs de wachtrij zijn vervangen.
 • Schoonmaak en waar nodig herstel van de vloeren: de betonnen vloeren zijn schoongespoten en bijgewerkt zodat ze er weer uitzien alsof ze gisteren zijn gestort!

Foto's: ED92


Cars variant Studio Tram Tour

Er komt echter nog meer Cars naar het Studios Park! In 2020 opent de tweede Cars attractie haar deuren met een unieke Cars variant van de Studio Tram Tour: Behind the Magic. De attractie aan het einde van Hollywood Boulevard wordt hiervoor verbouwd met een nieuwe route, nieuwe ingang en nieuwe Cars scenes.

Klik hier voor meer informatie over de Cars variant van Studio Tram Tour


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Tweede editie Lion King & Jungle Festival in Disneyland Paris met terugkerende shows
17/03/2020
Hert populaire Lion King & Jungle Festival keert terug in Disneyland Paris met exclusieve shows[...] Lees meer
Disneyland Paris en Walt Disney World sluiten tijdelijk hun deuren vanwege corona
12/03/2020
Bekijk de maatregelen die Disney neemt in de parken om de verspreiding van corona te beperken[...] Lees meer
Mickey's Gift Signature Experience in Disneyland Paris met ontmoeting en VIP plekken
20/02/2020
Geniet van VIP plekken, een ontmoeting met Mickey, lunch of diner in een buffetrestaurant, FastPass en cadeaukaart met Mickey's Gift Signature Experience[...] Lees meer
Ontmoet figuren uit Guardians of the Galaxy tijdens het Marvel seizoen in Disneyland Paris
13/02/2020
De Marvel superhelden komen naar Disneyland Paris tijdens het derde Marvel Superhelden Seizoen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen