Openingstijden vandaag
Maandag 25 mei 2020
Disneyland Park
10:00 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
10:00 tot 19:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Festival van The Lion King & Jungle in Disneyland Paris met nieuwe show en parade
13/10/2018
Festival van The Lion King & Jungle in Disneyland Paris met nieuwe show en parade

In de zomer van 2019 presenteert Disneyland Paris het nieuwe seizoen 'The Lion King & Jungle Festival' met o.a. een grote Lion King show in het Frontierland Theater, een musical parade, unieke happenings en ontmoetingen met Disney figuren. Het festival is te zien in het Disneyland Park en duurt van 30 juni t/m 22 september 2019.


Hét hoogtepunt van dit nieuwe seizoen is zonder meer de grote nieuwe show genaamd "The Lion King: Rhythms of the Pride Lands". Speciaal voor deze show wordt het Chaparral Theater in Frontierland afgebroken en compleet opnieuw opgebouwd met een indoor zaal + alle laatste nieuwe technologische snufjes, zoals projecties. Het nieuwe theater opent als 'Frontierland Theater' medio juni 2019 haar deuren in het Disneyland Park.

De show zelf wordt een nieuwe Broadway variant op de populaire "Festival of The Lion King" show in Walt Disney World. Sinds 1998 is de show te zien in Disney's Animal Kingdom en trekt nog steeds volle zalen. Alle hoofdrollen worden in de Parijse versie vertolkt door live acteurs, vergelijkbaar met de Lion King scene uit Mickey and the Magician. Bekijk de exclusieve 'making of' van de show met een blik achter de schermen:

Het podium in het nieuwe Frontierland Theater zal bestaan uit gigantische Afrikaanse 'trommels' waar de acteurs op staan, zingen en dansen. Iedere scene heeft zijn eigen 'stage design' met muziek en special effects. Acrobaten vliegen daarnaast over het podium tijdens de opzwepende nummers.

Het is niet voor het eerst dat Disneyland Paris een Lion King show op het programma heeft staan. Van 2004 t/m 2009 was 'Legend of The Lion King' dagelijks te zien in het Videopolis Theater in Discoveryland. Bekijk de oude show:

Belangrijk: Vanwege de grote populariteit van de show wordt een vooraf opgenomen versie ook dagelijks getoond in het Studio Theater, zodat alle gasten de mogelijkheid krijgen om 'm te zien; live of opgenomen. De film versie is dagelijks te zien om 10:45, 11:50, 12:55, 15:30, 16:35, 17:40 uur in het Walt Disney Studios Park.

Naast de show in Frontierland staat er nog meer entertainment op het programma. Zo geniet je van de musical parade "The Jungle Book Jive" met de figuren Baloo en King Louie uit The Jungle Book, maar ook Mickey en z'n vriendjes inclusief nieuwe parade units en dansers op Central Plaza.

In Adventureland zijn verder twee interactieve happenings te zien waarbij bezoekers o.a. leren hun ze de Afirkaanse Djembe drums moeten bespelen tijdens "Jembe Joy Village" met King Louie uit Jungle Book en Rafiki uit The Lion King.

Eveneens in Adventureland wordt een speciale dance party georganiseerd met Timon en Pumbaa tijdens "MataDance". Traditionele Afrikaanse dansers zullen bezoekers speciale dance moves leren terwijl Pumbaa zijn slechtste grappen verteld.

Daarnaast zijn er speciale ontmoetingen met Disney figuren en zullen er exclusieve snacks en merchandise te koop zijn. Ontmoet o.a. King Louie en Baloo uit Jungle Book en Rafiki en Timon uit The Lion King. Het festival in het Disneyland Park duurt van 30 juni t/m 22 september 2019.

Snacks mogen natuurlijk niet ontbreken en exclusief voor het nieuwe seizoen heeft Disney enkele unieke snacks op het programma staan, zoals macarons, koekjes, tosti, popcornbekers, ijsjes en milkshakes in het thema van The Lion King en The Jungle Book. Bekijk het overzicht:

Foto's: ED92

De snacks zijn te koop bij diverse locaties in het Disneyland Park in Main Street, USA, Adventureland en Frontierland. Daarnaast is er een hele merchandise lijn verkrijgbaar bij La Girafe Curieuse (Adventureland), Savannah Souvenirs (Village Djembe Joy), Thunder Mesa (Frontierland), Emporium en Main Street Motors (Main Street, USA). Bekijk het volledige overzicht:


The Lion King Signature Experience

Tijdens het eerste Lion King & Jungle festival is het tevens mogelijk om een nieuwe VIP ervaring te reserveren in de vorm van 'The Lion King Signature Experience' met VIP plaatsen bij de nieuwe Lion King show, exclusieve ontmoetingen én een lunch met diverse Disney figuren in unieke outfits en een cadeaukaart. Klik hier voor meer infomatie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Ga goed voorbereid naar Disney met The Unofficial & Independent Guide boeken
25/05/2020
Bekijk de populairste naslagwerken voor Disneyland Paris, Walt Disney World en Disney Cruise Line[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney LEGO pakketten met Mickey, Frozen, Cars en de prinsessen
23/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney LEGO en DUPLO bouwpakketten van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en het grootste Disney kasteel ter wereld[...] Lees meer
Overzicht: Alle populaire Disney puzzels van 12 tot 2000 stukjes
17/05/2020
Bekijk de meest populaire Disney puzzels van Mickey, Minnie, Frozen, prinsessen, Cars en Pixar[...] Lees meer
Hoe werkt 'social distancing' in Disneyland? Bekijk alle maatregelen in de Disney parken
12/05/2020
Ontdek de nieuwe procedures om Disneyland te betreden met maatregelen bij attracties en restaurants[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen