Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Food Festival 'Le Rendez-vous Gourmand' in Disneyland Paris op La Place de Remy
Openingstijden vandaag
Dinsdag 23 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Food Festival 'Le Rendez-vous Gourmand' in Disneyland Paris op La Place de Remy
18/08/2017

Food Festival 'Le Rendez-vous Gourmand' in Disneyland Paris op La Place de Remy

Het internationaal bekende Epcot Food & Wine Festival in Walt Disney World krijgt een mini variant in Disneyland Paris met het Franse Food & Wine Festival: "Le Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris". Tijdens dit eetfestijn zullen iedere dag culinaire gerechten te proeven zijn op o.a. La Place de Remy in het Walt Disney Studios Park.


Food Festival in Disneyland Paris

Het sfeervolle plein bij Ratatouille: The Adventure leent zich goed voor het kleinschalige festival met allerlei lekkernijen om even te relaxen. Linguini, Remy en Emile hebben diverse culinaire gerechten klaargemaakt en zoeken nog proefpersonen. Komen jullie langs om een lekker hapje te eten? Het festival keert terug van 17 april t/m 20 oktober 2024.

In totaal zullen er 12 speciaal ontworpen chalets te bezoeken zijn met heerlijke gerechten en wijnen uit alle windstreken van met name Frankrijk (op La Place de Remy) en Europa (op Hollywood Boulevard). Bezoekers kunnen tientallen gerechten proeven uit diverse bekende regio's, zoals Brittany, Alsace, Bordeaux, Burgundy, en de Alpen.

De chalets serveren o.a. hartige en zoete snacks, fruit en alcoholische versnaperingen. Ieder chalet heeft meerdere opties, waaronder diverse rode, witte en rosé wijnen, hoofdgerechten, nagerechten, kazen en overige drank.


Opening

Op donderdag 7 september 2017 werd het allereerste festival na sluitingstijd van het Walt Disney Studios Park officieel geopend met een speciale sneak peak voor genodigden. De avond werd geopend door o.a. Catherine Powell (CEO van Disneyland Paris) en Daniel Delcourt (COO van Disneyland Paris).

Samen met Mickey en Minnie werd het lint doorgeknipt en kregen de gasten toegang tot het festival. Een groep muzikanten zorgden voor de typische Franse sfeer. Bekijk foto's en video's van het eerste Food & Wine Festival in Disneyland Paris:

Foto's: Hello Disneyland. Video: DLP Welcome

Komende editie: Rendez-Vous Gourmand de Disneyland Paris keert in 2023 terug voor een extra lange editie van 2 juni t/m 15 oktober 2023 met nieuwe culinaire gerechten en bijpassende wijnen.


Chalets

Ieder jaar wordt het festival verder uitgebreid inclusief vegetarische opties, een wijnbar en een Grieks chalet. De chalets zijn niet alleen op La Place de Remy te vinden, maar ook op Hollywood Boulevard. Bekijk de plattegrond:


Menu's

Bereid je voor en ontdek waar je favoriete regionale gerechten te koop zijn en download de complete menu's voor de editie van 2 juni t/m 15 oktober 2023.


Merchandise

Tijdens de eerste twee edities van het festival waren er speciale glazen te koop als souvenir. Sinds 2019 is de merchandise voor het evenement verder uitgebreid met glazen, mokken, een schort en een pin. Bekijk alle nieuwe artikelen:


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen