Nieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in Disneyland Paris tijdens Quatorze Juillet
15/07/2016
Nieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in Disneyland Paris tijdens Quatorze Juillet

Ter ere van de Franse nationale feestdag presenteerde Disneyland Parijs op 14 juli een gloednieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in het Disneyland Park. Met nieuwe muziek, special effects en groot vuurwerk vierde Disney op magische wijze 'Quatorze Juillet'.


Sinds jaar en dag is er speciaal vuurwerk te zien in Disneyland Parijs op 14 juli, als Frankrijk de eenwording van de natie viert. Sinds 2016 is de show compleet vernieuwd en wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe soundtrack, nieuw vuurwerk en technieken die tijdens de Disney Dreams! en Disney Illuminations avondshow worden gebruikt, zoals de lampjes op het kasteel en de fonteinen in de gracht.

Tijdens voorgaande jaren werd de speciale vuurwerkshow als eerste getoond en daarna de reguliere avondshow, maar vanaf 2016 zijn de rollen omgedraaid en komt het vuurwerk als climax na Disney Dreams! / Disney Illuminations.

Vanwege de ligging van het resort rondom bestaande woongebieden, is het voor Disney niet mogelijk om iedere avond groot vuurwerk te laten zien door geluidsoverlast. Een paar keer per jaar wordt er echter een uitzondering gemaakt en mag Disney flink uitpakken. Naast oudejaarsavond, is dat dus ook de nationale feestdag op 14 juli. Vanuit het lanceerplatform achter Fantasyland wordt er groot vuurwerk afgestoken. 

Bekijk de video van 2019:

Foto's: InsideDLParis, DisneylandBerry


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Compensatie voor jaarkaarthouders Disneyland Paris met extra lange geldigheid
26/06/2020
Alle jaarkaarten van Disneyland Paris worden automatisch verlengd ter compensatie voor de gesloten parken[...] Lees meer
Openingsaanbieding Disneyland Paris: gegarandeerde toegang + kosteloos annuleren
25/06/2020
Ontvang extra voordeel op een verblijf in Disneyland Paris met gegarandeerde toegang tot de parken én kosteloos wijzigen of annuleren[...] Lees meer
Overzicht: Alle maatregelen voor een bezoek aan Disneyland Paris op een rij
23/06/2020
Bekijk het complete overzicht van alle maatregelen voor de heropening van Disneyland Paris[...] Lees meer
Disneyland Paris opent vanaf 15 juli 2020 de parken en hotels met maatregelen
22/06/2020
Lees alle informatie over de heropening van Disneyland Paris met maatregelen en aanbiedingen[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen