Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Nieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in Disneyland Paris tijdens Quatorze Juillet
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Nieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in Disneyland Paris tijdens Quatorze Juillet
15/07/2016

Nieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in Disneyland Paris tijdens Quatorze Juillet

Ter ere van de Franse nationale feestdag presenteerde Disneyland Parijs op 14 juli een gloednieuwe vuurwerkshow bij het kasteel in het Disneyland Park. Met nieuwe muziek, special effects en groot vuurwerk vierde Disney op magische wijze 'Quatorze Juillet'.


Grote vuurwerkshow in Disneyland Paris tijdens nationale feestdag

Sinds jaar en dag is er speciaal vuurwerk te zien in Disneyland Parijs op 14 juli, als Frankrijk de eenwording van de natie viert. Sinds 2016 is de show compleet vernieuwd en wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe soundtrack, nieuw vuurwerk en technieken die tijdens de reguliere avondshow worden gebruikt, zoals de lampjes op het kasteel en de fonteinen in de gracht.

Tijdens voorgaande jaren werd de speciale vuurwerkshow als eerste getoond en daarna de reguliere avondshow, maar sinds een aantal jaar zijn de rollen omgedraaid en komt het vuurwerk als climax na Disney Dreams. Vanwege de coronacrisis kon de schow in 2022 en 2021 niet worden opgevoerd, maar vanaf 2022 keert het grote vuurwerk weer terug.

Vanwege de ligging van het resort rondom bestaande woongebieden, is het voor Disney niet mogelijk om iedere avond groot vuurwerk te laten zien door geluidsoverlast. Een paar keer per jaar wordt er echter een uitzondering gemaakt en mag Disney flink uitpakken. Naast oudejaarsavond, is dat dus ook de nationale feestdag op 14 juli. Vanuit het lanceerplatform achter Fantasyland wordt er groot vuurwerk afgestoken. 

Bekijk de video van 2022:

Foto's: InsideDLParis, DisneylandBerry


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
De inwoners van Main Street keren terug in Disneyland Paris als streetmosphere
17/06/2024
Ontmoet de inwoners van Main Street, U.S.A. in Disneyland Paris als test voor streetmosphere entertainment[...] Lees meer
Indiase gerechten in Disneyland Paris bij Colonel Hathi's Outpost met o.a. kipcurry pizza's
12/06/2024
De eerste Indiase gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Colonel Hathi's Outpost met een nieuw menu[...] Lees meer
Figuren uit Pixar's Inside Out komen naar Disneyland Paris, zoals Joy, Sadness en Anger
09/06/2024
Joy, Sadness en Anger uit Pixar's Inside Out komen naar Disneyland Paris als onderdeel van en show of meet & greet[...] Lees meer
Nieuwe Disneyland Paris posters in samenwerking met Marcel Travel Posters nu verkrijgbaar
05/06/2024
Bekijk de nieuwe Marcel Travel Posters van Disneyland Paris met iconische gebouwen uit de Disney parken[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen