Disneyland Paris krijgt overdekte parkeerplaats met zonnepanelen en lichtgevende Mickey
22/10/2020
Disneyland Paris krijgt overdekte parkeerplaats met zonnepanelen en lichtgevende Mickey

Tijdens 'World Energy Day' maakte Disneyland Paris bekend dat de grote parkeerplaats bij de parken de komende jaren wordt overdekt met zonnepanelen om zo een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van het resort. Als het project in 2023 is afgerond zal dit één van de grootste parken met zonnepanelen zijn in Europa.


Zonnepanelen

In totaal bestrijken de 67.500 zonnepanelen een oppervlakte van maar liefst 17 hectare (oftewel 24 voetbalvelden). Het park genereert na voltooiing 31 gigawatt-uur per jaar, genoeg om 17% van Disney's energiebehoefte te leveren. Alle 9.600 parkeerplaatsen zullen overdekt worden zodat de auto's van bezoekers tevens worden beschermd tegen hitte, regen en sneeuw.

Mickey

Een deel van de zonnepanelen zullen in de avond worden verlicht in de vorm van Mickey. Dit tafereel zal vanuit de lucht te zien zijn, dus vlieg je boven de regio Parijs, kijk dan in de avond even uit het raam om Mickey te zien.

Duurzaamheid

De zonnepanelen worden momenteel in fases geïnstalleerd, zodat huidige bezoekers hier nauwelijks last van hebben. De eerste fase van het project zal in voorjaar 2021 worden voltooid. Het complete project zal gereed zijn in 2023.

De zonnepanelen zijn onderdeel van Disney's toewijding om het resort de komende jaren duurzamer te maken. Eerder werd al een installatie van geothermische energie bij Villages Nature in gebruik genomen dat stroom levert voor de parken en het Disneyland Hotel. 


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
'Where's Mickey?' zoek-en-vind boek voor de 90e verjaardag van Mickey Mouse
22/11/2020
Bekijk het unieke 'Where's Mickey?' boek met Mickey Mouse als variant op 'Where's Waldo?'[...] Lees meer
Online inchecken bij Disneyland Paris via smartphone voor gasten van de Disney hotels
11/11/2020
De Disneyland Paris app biedt nu de mogelijkheid om op voorhand online in te checken[...] Lees meer
Onmogelijke Disney puzzel van Olaf uit Frozen 2 met 1000 stukjes en hoge moeilijkheidsgraad
30/10/2020
Bekijk de nieuwe Impossible puzzel van Olaf uit Frozen 2 met 1000 stukjes [...] Lees meer
Disney+ introduceert GroupWatch functie om op afstand samen naar films en series te kijken
30/10/2020
Kijk samen naar Disney+ met de GroupWatch functie op je mobiel of smart tv[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen