Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Ratatouille: The Adventure in Disneyland Paris met 3D attractie, restaurant en winkel
Openingstijden vandaag
Maandag 20 mei 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Ratatouille: The Adventure in Disneyland Paris met 3D attractie, restaurant en winkel
09/11/2015

Ratatouille: The Adventure in Disneyland Paris met 3D attractie, restaurant en winkel

Sinds 10 juli 2014 heeft Disneyland Parijs een unieke attractie in het Walt Disney Studios Park met als thema de Disney/Pixar film Ratatouille. Aan de achterzijde van het park, in het Toon Studio gedeelte, is ‘een stukje Parijs’ verrezen met een exclusieve attractie onder de naam ‘Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy’ (Engelstalige titel: ‘Ratatouille: The Adventure’), tafelservice restaurant ‘Bistrot Chez Rémy’ en souvenirwinkel ‘Chez Marianne Souvenirs de Paris’.


Geschiedenis

In 2010 werden de voorbereidende werkzaamheden gestart in de vorm van het bouwklaar maken van de 5719 m2 grond en de gedeeltelijke aanleg van de aanlooproute. In 2012 werd officieel begonnen met de bouw van het €150 miljoen kostende gebied. Bezoekers wanen zich letterlijk in Parijs zonder daadwerkelijk naar de wereldstad zelf te hoeven gaan.

Vanuit Toon Studio is het nieuwe gedeelte te bereiken via een ‘Parijse boulevard’. Deze straat, naast de ingang van Toy Story Playland, is authentiek aangelegd met keitjes, bankjes, grote lantaarnpalen en een façade van historische gebouwen uit Parijs in een unieke Pixar stijl. Hier is tevens de souvenirwinkel gelegen waar Disney merchandise met een Frans thema verkrijgbaar is.


Attractie

De attractie is exclusief voor Disneyland Parijs gemaakt met state-of-the-art 3D technologie, die verder alleen nog wordt gebruikt in ‘Pooh’s Hunny Hunt’ (Tokyo Disneyland) en ‘Mystic Point’ (Hong Kong Disneyland).

De zogenaamde ‘Local Positioning System (LPS) trackless ride technology’ zorgt ervoor dat de voertuigen los van elkaar door de attractie rijden, zonder rails. De ingebouwde LPS technologie is vergelijkbaar met GPS, dat in navigatiesystemen wordt gebruikt om de exacte positie te bepalen. Hierdoor heeft de bezoeker geen idee welke kant het voertuig op zal gaan.

Er is tevens gebruik gemaakt van 3D-technologie, waarbij bezoekers een 3D-bril krijgen die ze tijdens de rit op moeten zetten voor extra effecten. Hiervoor heeft Pixar speciaal nieuwe animatievideo’s gemaakt.

De voertuigen zijn gethematiseerd als een rat die zich vanuit de daken van Parijs een weg baant door de keuken van Gusteau’s restaurant. Deze ‘Ratmobiles’ zijn tevens voorzien van hydraulische onderdelen, waarbij het karretje ook als een simulator (vergelijkbaar met Star Tours) door de attractie beweegt voor een 4D-effect. De karretjes rijden in willekeurige volgorde door diverse scenes uit de film, waardoor iedere rit uniek is.

De attractie ligt aan het sfeervolle pleintje ‘La Place de Rémy’. Dit plein is het hart van Ratatouille met een prachtige fontein, gedecoreerd met vele referenties aan de film, zoals Rémy watermondjes en diverse flessen champagne. In de hoek tussen ‘Rue August Gusteau’ en het plein bevinden zich de toiletten en enkele perkjes waar even uitgerust kan worden. Aan de rechterzijde van de attractie liggen de Disney FastPass automaten en het buitengedeelte van de wachtrij.

Hier is de typische Parijse winkelstraat ‘Allée des Marchants’ aangelegd met loketten van kleine winkeltjes. De wachtrij slingert vervolgens naar binnen waar de bezoeker wordt getransformeerd naar de grootte van een rat. De attractie bevat 3 soorten wachtrijen: Standby (regulier), FastPass (snelle toegang) en Single Riders (voor bezoekers die niet bij elkaar hoeven te zitten).

Eenmaal binnen veranderd de wachtrij van thema en krijgen bezoekers het gevoel alsof ze over de daken van Parijs lopen, net als Rémy in de film. Aan het einde van de wachtrij worden de 3D brillen uitgedeeld en de bezoekers gesplitst. Er zijn twee platformen waar de Ratmobiles vertrekken en aankomen. De Ratmobiles vertrekken telkens in groepjes van 3 en gaan op die manier ook door de attractie. Iedere Ratmobile neemt daarbij een andere route, waardoor bezoekers iedere keer weer iets anders te zien kunnen krijgen.

De attractie maakt gebruik van fysieke decorstukken en grote projectieschermen en volgt Rémy vanuit de daken, naar het restaurant, de keuken tot zelfs in de muren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van speciale effecten en geursensoren. Het eten in de keuken-scene kan zo zelfs letterlijk geroken worden. Aan het einde arriveren de bezoekers in het restaurant van Rémy, zoals te zien is op het einde van de film. Het platform om uit te stappen grenst direct aan Bistrot Chez Rémy. Gasten van het restaurant en bezoekers van de attractie kunnen elkaar zien door middel van een grote glazen wand.


Restaurant

Als bezoekers uit de attractie komen, ligt aan hun rechterzijde Bistrot Chez Rémy. Het restaurant op aan het plein biedt plaats aan 370 personen en is daarmee het grootste restaurant met tafelbediening in Disneyland Parijs. Op het menu staat uiteraard zelfgemaakte ratatouille en heerlijke gerechten uit de Franse keuken.

Alle decorstukken in het restaurant zijn enorm groot om bezoekers het gevoel te geven dat ze net zo klein zijn als een rat. Mega grote borden scheiden de banken van elkaar en de stoelen zijn onder andere gemaakt van bierdopjes. 

Bij de reguliere menu's krijg je voor €33,99 een voorgerecht + hoofdgerecht naar keuze (menu Rémy) of voor €41,99 een voorgerecht + hoofdgerecht + dessert + een non-alcoholisch drankje naar keuze (menu Émile). Voor de echte fijnproevers zijn er tevens twee culinaire menu's beschikbaar vanaf €49,99. Menu Gusteau is tevens verkrijgbaar met wijn inclusiefvoor €77,99. Vanaf €19,99 zijn er tevens twee kindermenu's beschikbaar. Download de nieuwe menu's van Bistrot Chez Remy.


Opening

In het weekend van 21 en 22 juni 2014 werd het nieuwe Ratatouille gebied officieel gepresenteerd aan de pers en fansites. Onder een mooie blauwe hemel werd de openingsceremonie opgevoerd met speciale optredens, speeches en Disney figuren.

Op La Place de Rémy met Tom Staggs (Chairman, Walt Disney Parks & Resorts), Philippe Gas (toenmalige Chief Executive Officer, Disneyland Parijs) en Bob Iger (Chief Executive Officer, The Walt Disney Company). Met dit nieuwe mini-land heeft het Walt Disney Studios Park er een prachtig nieuw gethematiseerd gebied bij gekregen met een state-of-the-art attractie, restaurant, winkel en sfeervol plein.

In een aflevering over het hoofd van de onderhoudsafdeling van Disneyland Paris krijgen we een unieke kijk in de werkplaats waar alle voertuigen uit attracties worden geïnspecteerd en onderhouden, waaronder de 'Rat Mobiles'. Bekijk de video:

Wist je dat Ratatouille ook een 2D-modus heeft? Als er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de 3D projectoren, dan opereert de attractie in 2D zonder brillen. Dit zorgt ervoor dat video's van de rit beter tot hun recht komen. Bekijk de versie in 2D:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris Pride in het Disneyland Park op 29 juni 2024 met speciale parade
16/05/2024
Ontdek het Pride entertainment in Disneyland Paris op 29 juni 2024 in het Disneyland Park[...] Lees meer
Nederlander Michel den Dulk wordt vice president van Imagineering in Disneyland Paris
12/05/2024
Nieuwe functie als vice president van Imagineering in Disneyland Paris voor Nederlander Michel den Dulk[...] Lees meer
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Disneyland Paris wijzigt Ratatouille attractie in het Studios Park van 3D naar 2D
23/04/2024
Geen 3D meer bij de Ratatouille: The Adventure attractie in Disneyland Paris[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen