Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Rechtstreekse hogesnelheidstrein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam en Rotterdam
Openingstijden vandaag
Vrijdag 26 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Rechtstreekse hogesnelheidstrein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam en Rotterdam
03/01/2019

Rechtstreekse hogesnelheidstrein naar Disneyland Paris vanuit Amsterdam en Rotterdam

Thalys introduceert een nieuwe directe hogesnelheidsverbinding tussen Amsterdam en Disneyland Paris (station Marne-La-Vallée Chessy). De treinen zullen vanaf 2022 meerdere keren per week gaan rijden met een totale reistijd van maximaal 3 uur en 51 minuten naar de magie. Daarnaast blijft ook TGV vanuit Brussel-Zuid iedere dag naar Disney rijden.


Thalys

De nieuwe treindienst van Thalys zorgt voor meer keuze in vervoerders en nu dus voor het eerst een directe verbinding naar Marne-La-Vallée Chessy. De treinen gaan in het begin twee keer per dag rechtstreeks naar Disney rijden met de volgende haltes:

  • Amsterdam Centraal (3 uur en 45 minuten)
  • Schiphol Airport (3 uur en 29 minuten)
  • Rotterdam Centraal (3 uur)
  • Antwerpen Centraal (2 uur en 23 minuten)
  • Brussel-Zuid / Bruxelles Midi (1 uur en 45 minuten)
  • Aeroport Paris-Charles de Gaulle (20 minuten)
  • Marne-La-Vallée Chessy (Disneyland Paris)

Daarnaast is er ook meerdere keren per dag de optie om met de Thalys eerst naar Gare du Nord (Paris-Nord) te reizen en vervolgens de RER (metro) te nemen naar Disney. Bij aankomst op station Gare du Nord neem je dan de RER-B naar station Châtelet Les Halles. Hier stap je vervolgens over op de rechtstreekse metro naar Disneyland Parijs (RER-A naar station Marne-La-Vallée Chessy). De totale reisduur met de RER bedraagt 40 minuten. Bekijk de plattegrond van de RER naar Disney.

Bekijk de prijzen van alle voordelige treinverbindingen naar Marne-La-Vallée Chessy via Thalys:


TGV

Naast de twee bovenstaande opties met Thalys, blijft ook de mogelijkheid bestaan om vanaf Brussel-Zuid met de TGV te reizen. Je dient dan eerst met de reguliere treinen vanuit Nederland naar Brussel te reizen. De TGV rijdt meerdere malen per dag rechtstreeks naar Disney met de volgende haltes:

  • Brussel-Zuid / Bruxelles-Midi
  • Lille Europe
  • Aeroport Paris-Charles de Gaulle
  • Marne-La-Vallée Chessy (Disneyland Paris)

Bekijk de prijzen van alle voordelige treinverbindingen naar Marne-La-Vallée Chessy via TGV:


Tickets

Profiteer van onze speciale aanbieding en bestel treintickets naar Disney vanaf €35 per persoon. Bekijk de prijzen van alle voordelige treinverbindingen naar Marne-La-Vallée Chessy door op 'Ontdek prijzen' te klikken.


Stappenplan

Een treinkaartje boeken is heel eenvoudig. Begin hierboven met het invoeren van het gewenste begin- en eindpunt van je vakantie in de zoekmachine en klik op "Zoeken" (gebruik de pulldown-menu's zodat je zeker weet dat je de goede tenaamstelling gebruikt voor Marne-La-Vallée Chessy). Na klikken op "Zoeken" opent een nieuw tabblad in je browser waar je je reisgezelschap kunt specificeren:

Klik weer op "Zoeken" om je reisdata aan te geven. Je kunt naar de volgende maand gaan met de >-knop rechts van het maandschema, waarin je ook meteen de prijsstellingen kunt zien (hoe eerder je boekt, des te groter de kans dat er nog voordelige tickets zijn):

Wanneer je een vertrekdatum hebt gekozen, kun je een vertrektijd kiezen:

Je kunt naar een latere vertrektijd gaan door op “later” te klikken onder het overzicht met vertrektijden. Wanneer je een tijd hebt geselecteerd, kun je rechts kiezen voor je reisopties zoals eerste of tweede klas (onder 1) en of je een annuleerbaar ticket wilt of niet (onder 2). Let op: soms is eerste klas reizen goedkoper dan tweede klas! Onder 3 kun je je zitplaats specificeren: 2 naast elkaar of 4 aan een tafeltje. 

Vervolgens kun je onderaan de pagina een terugreis kiezen (via een vergelijkbaar proces) of je kaartjes gaan bestellen en betalen als je een enkele reis wilt boeken. Eerst krijg je een overzicht van de totale treinreis ter controle te zien:

Klopt alles? Dan kun je op de volgende pagina’s je persoonlijke gegevens invoeren en je kaartjes betalen. Na boeken krijg je een bevestiging per mail toegezonden:

Is het boeken gelukt? Dan is het nog slechts een kwestie van de dagen aftellen tot je gaat vertrekken – als je geluk hebt, reis je zelfs in een speciaal bestickerde trein naar je bestemming!

Vervoer met de trein is tevens toe te voegen aan je arrangement in de Disney hotels of de partner hotels tijdens de tweede fase van je boeking. Het gaat hier om vervoer met de Thalys rechtstreeks naar Disneyland (Marne-La-Vallée Chessy) of eerst naar 'Garde du Nord' in Parijs en vervolgens met de RER (metro) naar Disney. Ontdek onze voordelige arrangementen met de trein voor een goedkoop verblijf in de magie.

Arrangementen met de trein


De reis zelf

Op je vertrekstation kun je op het vertrekperron al zien waar je treinstel stopt. Kijk op je reserveringsbevestiging in welk treinstel je zit zodat je alvast bij de corresponderende letter op het perron kunt gaan staan. Zo hoef je alleen nog maar in te stappen als de trein voor je staat:

Met betrekking tot je bagage zijn er een paar basisregels. De belangrijkste twee zijn eenvoudig: je moet al je bagage zelf kunnen dragen en je moet je bagage zo opbergen dat andere passagiers er geen last van hebben. Qua afmetingen en aantallen gelden de volgende voorwaarden:

Wanneer je met kleine kinderen reist, mag je een kinderwagen (opgevouwen/ingeklapt) meenemen. Behalve bagagerekken boven de stoelen, zijn er bij de deuren ook nog bagagerekken waar je grotere tassen of koffers kunt opbergen.

Aan boord kun je gebruik maken van de WiFi-verbinding in de trein. Daar kun je ook de snelheid van de trein bekijken. Want alhoewel je reist met een hoge-snelheidstrein, profiteer je daar niet het hele traject van. Tot Brussel rijdt de trein op "normale" intercitysnelheid, oftewel ongeveer 160 km/u. Vanaf Brussel maak je gebruik van een speciaal aangelegd hogensnelheidstraject waar je trein een snelheid kan halen tot 300 km/u!

Waar je je precies bevindt en hoe snel je op dat moment reist, zie je heel eenvoudig als je verbonden met het WiFi-netwerk in de trein:

Nadat je bent ingestapt en je bagage hebt opgeborgen, is het een kwestie van genieten en je heerlijk relaxed aankomen. En als je heel veel geluk hebt... komen Mickey en Minnie je hoogstpersoonlijk afhalen op het station!


Bagageservice

Disneyland Parijs biedt verder een unieke bagage service & check-in voor gasten die per trein arriveren. Via de Disney Express balie op de bovenste etage van het station kun je je bagage afgeven, inchecken in je hotel en met de toegangstickets direct de parken in.

Disney Express


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Aziatische gerechten in Disneyland Paris bij Last Chance Cafe met o.a. soepen, salades en rijst
24/04/2024
De eerste Aziatische gerechten van Disneyland Paris zijn verkrijgbaar bij Last Chance Cafe met een nieuw menu[...] Lees meer
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen