Toy Story Land in Disneyland Paris, Hong Kong, Shanghai en Orlando met unieke attracties
22/05/2018
Toy Story Land in Disneyland Paris, Hong Kong, Shanghai en Orlando met unieke attracties

Een franchise waarvan maar liefst vier attracties te vinden zijn in Disneyland Paris? Dat kan er maar één zijn: Toy Story. Met Buzz Lightyear Laser Blast in het Disneyland Park en Toy Story Playland in het Walt Disney Studios Park, kunnen fans van Buzz, Woody, Jessie en hun speelgoedvriendjes genieten van een kwartet attracties – de één iets rustiger dan de ander. Tijd voor een overzicht van alle Toy Story attracties in Disneyland Paris, Hong Kong Disneyland, Shanghai Disneyland en Walt Disney World.


Toy Story Playland in Disneyland Paris

Op 17 augustus 2010 werd, als onderdeel van Toon Studio, het Toy Story Playland geopend in het Walt Disney Studios Park. Als bezoeker waan je je in de achtertuin van Andy, die zijn speelgoed heeft uitgestald tussen het gras. Door de indrukwekkende detaillering van de omgeving en vormgeving heb je echt het idee te zijn gekrompen tot een klein speelgoedpoppetje. Hekjes zijn gemaakt van knex-onderdelen, de verlichting zijn kleine kerstboomlampjes en muurtjes zijn gemaakt van dominostenen. Het gebied is feitelijk een weggetje van het beeld van Buzz Lightyear, via de attracties, tot een blauwe tunnel (een halve “Barrel of Monkeys”). 

Laten we dat weggetje eens aflopen. Het begint bij het vier meter hoge beeld van Buzz Lightyear, die ons afwisselend in het Frans en Engels begroet. Hij staat op en wordt omringd door een aantal speelgoedblokken, waardoor het gevoel van “klein zijn” extra wordt versterkt. Loop je met de bocht mee langs de route dan kom je als eerste aan je linkerhand bij Toy Story Parachute Drop. Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want je maakt samen met Sarge een sprong van 25 meter boven een legerbasis vol uitkijktorens en groene speelgoedsoldaatjes.

Heb je je opleiding parachutespringen met succes afgerond? Dan is het tijd voor iets rustigers. Loop mee naar de volgende attractie: Slinky Dog Zigzag Spin. Dit is een rustige kleine attractie die nog het meeste lijkt op de “rups” van de kermis vroeger. Slinky rent zijn staart achterna in deze kindvriendelijke 'achtbaan' die net hard genoeg gaat om het spannend te maken, maar verder voor alle leeftijden geschikt is.

En we zeggen het nog maar een keer: kijk ook eens om je heen en boven je in de wachtrij, want je staat namelijk te wachten in een enorme speelgoeddoos! Ga je hierna nog een keer in Toy Story Parachute Drop? Kijk dan naar de wachtrij van Slinky Dog Zigzag Spin, want zelfs bovenop de doos zie je prachtige afbeeldingen die helemaal passen bij het thema van de attractie.

Uitgedraaid bij Slinky? Steek dan over naar de derde attractie: RC Racer. Als de hoogte van Toy Story Parachute Drop je beviel maar het wel wat sneller mag, ben je hier aan het juiste adres. Andy heeft een halfpipe van HotWheels neergezet om zijn radiografisch bestuurbare auto op en neer te laten rijden. Maak je riemen vast en ga mee op en neer en nog een keer op en neer!

Bekijk de video van Toy Story Playland in Disneyland Paris met een complete tour door het gebied:

In de toekomst zal het gebied worden uitgebreid met de Alien Swirling Saucers attractie uit Walt Disney World, maar een exacte periode is vooralsnog niet bekend gemaakt. Enfin, “ons” Toy Story Playland is niet uniek, zoals je in de inleiding al kon lezen. Hoe zien de versies in de andere Disney parken eruit en in hoeverre komen zij overeen met de Parijse versie? Lees verder voor de antwoorden met foto's en video's!


Toy Story Land in Hong Kong Disneyland 

Zoals je kunt zien hebben we het eerste verschil al gevonden: de naam! In alle andere versies ontbreekt het woordje “play”. Iets meer dan een jaar na het Franse gedeelte opende in Hong Kong Toy Story Land, op 18 november 2011 om precies te zijn. En niet alleen de naam leek op de Franse versie, maar hier vind je precies dezelfde attracties als in Disneyland Paris: Toy Story Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin (“Slinky Dog Spin”) en RC Racer.

Het land in Hong Kong is een gespiegelde versie van de variant in Parijs met subtiele verschillen, zoals Woody die bezoekers begroet bij de ingang (en niet Buzz Lightyear zoals in Parijs) en het feit dat Toy Story Land hier in het Disneyland Park ligt (en niet in het Walt Disney Studios Park zoals in Parijs). 

Bekijk de video van Toy Story Land in Hong Kong Disneyland met een complete tour door het gebied:


Toy Story Land in Shanghai Disneyland

Deze versie opende zeer recent, op 26 april 2018. Behalve de kortere naam zijn er veel overeenkomsten: naast de vormgeving en gebruikte attributen zijn twee van de drie attracties hetzelfde: ook in Shanghai kun je een rondje rijden met Slinky (“Slinky Dog Spin”) of de lucht in in op de HotWheels-baan (“Rex’s Racer”). 

Een parachutesprong behoort echter niet tot de mogelijkheden: hier kun je nog meer rondjes draaien in Woody’s Roundup. Deze attractie kun je het beste vergelijken met Cars Quatre Roues Rallye in Disneyland Paris. Je zit in een paard-en-wagen die ronddraait en af en toe van draaischijf verandert. Plezier verzekerd! 

Bekijk de video van Toy Story Land in Shanghai Disneyland met een complete tour door het gebied:


Toy Story Land in Walt Disney World

Dit is de vreemde Toy-Story-eend in de bijt, want op het moment van schrijven is deze uitbreiding nog niet geopend: de planning is dat dit op 30 juni 2018 gaat gebeuren. Bovendien zul je hier drie attracties vinden die nergens anders te zien zijn: Slinky Dog Dash, Alien Swirling Saucers en Toy Story Midway Mania (nu al te zien maar de ingang wordt gewijzigd om deze attractie toe te voegen aan Toy Story Land). 

Laten we beginnen met Slinky Dog Dash. In tegenstelling tot de wat kleinere, in rondjes rijdende 'achtbaan' die de andere Toy Story-landen hebben, is dit een grotere, “echte” achtbaan. Andy heeft zijn Mega Coaster Play Kit opgezet in de tuin en jij kunt meerijden! Je stapt in één van de karretjes, die als Slinky Dog zijn gethematiseerd en je over hellingen en scherpe bochten laat gaan.

Wil je liever rondjes draaien? Neem dan plaats in een UFO in Alien Swirling Saucers – een variant op Woody’s Roundup en Cars Quatre Roues Rallye. Deze keer zit je in een ruimteschip van de Little Green Aliens en ga je hard in het rond! De kleine groene mannetjes zijn geobsedeerd door de grijper: word jij uitgekozen door The Claw?

Als laatste wordt Toy Story Midway Mania toegevoegd aan het nieuwe Toy Story Land. In deze attractie ga je, net als in Buzz Lightyear Laser Blast, proberen om zoveel mogelijk punten te behalen door te schieten op doelen. Je speelt vijf spelletjes die, mede door gebruik van 3D-beelden, echt op je af komen! Speel mee met:

 • Spel 1: Hamm & Eggs
  Schiet op bewegende en stilstaande doelen met hardgekookte eieren!
 • Spel 2: Rex & Trixie’s Dino Darts
  Schiet met dartpijltjes op ballonnen, samen met Rex en Trixie.
 • Spel 3: Green Army Men Shoot Camp
  Gooi met je honkballen borden stuk op deze oefenbaan van de speelgoedsoldaatjes.
 • Spel 4: Buzz Lightyear’s Flying Tossers
  Buzz spoort je aan om ringen te gooien op de Little Green Aliens.
 • Spel 5: Woody’s Rootin’ Tootin’ Shootin’ Gallery
  Schiet zuignappijltjes op verschillende mijnkar-doelen!

Toy Story Land in Disney's Hollywood Studios wordt het grootste land gebaseerd op Toy Story van alle Disney parken wereldwijd en krijgt daarnaast een restaurant, meet & greet locaties met o.a. Woody, Jessy en Buzz Lightyear en exclusief entertainment met o.a. de Toy Soldiers. Klik hier voor ons uitgebreide achtergrondartikel over Toy Story Land in Walt Disney World en bekijk de teaser:

Bekijk de video van Toy Story Land in Walt Disney World met een complete tour door het gebied:


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris versoepelt mondkapjesplicht in de parken voor kinderen t/m 10 jaar
25/10/2021
Kinderen onder de 11 jaar hoeven vanaf 25 oktober 2021 geen mondkapjes meer te dragen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Frozen - A Musical Invitation show keert vanaf 23 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
23/10/2021
De populaire attractie Frozen - A Musical Invitation keert terug in het Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Disney Stars on Parade en Disney Illuminations keren terug in Disneyland Paris
18/10/2021
Bekijk alle terugkerende shows, parades en vuurwerk in Disneyland Paris vanaf 23 oktober 2021[...] Lees meer
Buffetservice met all-you-can-eat keert vanaf 20 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
18/10/2021
De all-you-can-eat formule bij buffetrestaurants in Disneyland Paris keert terug[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen