Disneyland Paris    |    Parken & Activiteiten   |   Parken    |    Walt Disney Studios Park
Openingstijden vandaag
Maandag 17 juni 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is het tweede en nieuwste park van Disneyland Parijs. Het park opende op 16 maart 2002 haar deuren en heeft als thema een echt werkende filmstudio, waarbij je een kijkje kunt nemen achter de schermen in de wereld van Hollywood. Het park is onderverdeeld in 4 zogenaamde ‘lots’, vergelijkbaar met de ‘landen’ in het Disneyland Park, en symboliseren de verschillende aspecten van het produceren van films.


Algemeen

Het park is losjes gebaseerd op zusterpark Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World, maar hier ligt de focus op een echt werkende filmstudio. Zo kom je binnen op Front Lot met de imposante façade van Disney Studio 1 en de bekende Earffel Tower, ontdek je hoe animatiefilms tot leven komen op het grote doek in Toon Studio, ervaar je hoe special effects worden gemaakt in Production Courtyard en krijg je een kijkje achter de schermen bij het uitvoeren van extreme stunts in Backlot. Het Walt Disney Studios Park is in de loop der jaren een echt familiepark geworden, maar nog altijd meer gericht op volwassenen met sensationele attracties en spectaculaire shows.

Ieder gedeelte van het park heeft diverse attracties, winkels en restaurants, die allemaal rondom hetzelfde thema zijn opgebouwd. Je waant jezelf als het ware op een filmset waar magie en sensatie je blijven verrassen. Daarnaast is er dagelijks een ruim aanbod van entertainment en shows waarbij je je favoriete Disney figuren van dichtbij kunt meemaken of zelfs persoonlijk kunt ontmoeten. Geniet van de glitter en glamour die Hollywood heet, beleef spannende avonturen en ontdek de geheimen van het Walt Disney Studios Park.

Openingstijden

Extra magische uren


Attracties

Het Walt Disney Studios Park telt verschillende attracties voor alle doelgroepen. Denk aan rustige attracties voor de kleine Disney fan, mooie shows voor de hele familie en wilde achtbanen voor de echte thrillseeker. Ieder gedeelte heeft een verzameling attracties in een bepaald thema en vertelt een uniek verhaal. Disney is de laatste jaren begonnen met het creëren van minilandjes binnen het park, zoals Toy Story Playland en La Place de Rémy, voor een unieke beleving.

Enkele populaire attracties in het Walt Disney Studios Park beschikken over het Disney FastPass systeem, waarbij je een bepaalde tijd reserveert om later terug te keren met een hele korte wachttijd. Ouders met kleine kinderen kunnen gebruikmaken van de Baby Switch service bij attracties die niet geschikt zijn voor kinderen, zonder twee keer in de rij hoeven te staan. Disney heeft daarnaast diverse services voor gasten met een beperking, handicap of speciale behoeften, zodat ook zij ten volle van de magie kunnen genieten. De parken van Disneyland Parijs zijn 365 dagen per jaar geopend, waardoor er tijdens reguliere openingstijden onderhoud gepleegd moet worden en attracties tijdelijk gesloten kunnen zijn.

Disney Fastpass

Baby Switch

Gasten met beperkingen

Renovaties


Plattegrond

DiscoverTheMagic.nl heeft de locaties van alle attracties en restaurants in het Walt Disney Studios Park voor je op een rijtje gezet. Download de plattegrond en bekijk in één oogopslag wat de indeling is van het park en waar de attracties en restaurants gelegen zijn.


Entertainment

Disney staat bekend om het grote entertainmentaanbod met onder andere bekende Disney figuren in de hoofdrol. Denk hierbij aan shows, parades, happenings, vuurwerk en live muziek. Het Walt Disney Studios Park is een echt showpark en telt een flink aantal theaters waar op bepaalde dagen shows te zien zijn. Ga met Donald mee op reis langs klassieke Disney films bij Animagique, ontdek hoe animatiefilms worden gemaakt bij Art of Disney Animation, ontdek de geschiedenis van de film bij CinéMagique, zie je favoriete Disney Channel helden bij Disney Junior Live on Stage!, help Stitch ontsnappen uit de gevangenis bij Stitch Live! en beleef de grootste stuntshow van Europa bij Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Het actuele entertainmentprogramma wordt 1 tot 2 weken op voorhand bekend gemaakt.

Shows

Actueel entertainmentprogramma


Restaurants

Van een hele dag door de parken lopen krijg je honger. In het Walt Disney Studios Park zijn diverse restaurants te vinden met verschillende servicetypes en prijsniveaus. De counterservice restaurants zijn het voordeligst en bieden simpele menu’s met fastfood aan. De buffetservice restaurants serveren een uitgebreid all-you-can-eat buffet voor een vaste prijs. Als laatste zijn er restaurants met tafelbediening in een speciaal thema met uitgebreide menu’s en de mogelijkheid om à la carte te bestellen. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de half- en volpension maaltijdformules met extra korting en een gratis tussendoortje. Het wordt aanbevolen om restaurants met buffetservice en tafelbediening op voorhand te reserveren.

Half- & Volpension

Restaurant reserveringen


Winkels

In de vele winkels van het Walt Disney Studios Park is een keur aan merchandise te vinden voor een mooie herinnering aan je verblijf. Er zijn grote winkels met algemene merchandise en kleinere verkooplocaties in alle gedeeltes van het park met gethematiseerde merchandise. Zo koop je filmartikelen in Disney Studio 1, op Parijs geïnspireerde merchandise op La Place de Rémy en beeldjes, schilderijen en collectors items bij The Disney Animation Galery. In alle winkels kan met cash, PIN of creditcard worden betaald en op diverse locaties zijn geldautomaten te vinden. Gasten van de Disney hotels kunnen gebruikmaken van de Shopping Service, waarbij alle aankopen in de parken gratis naar de boutique in het hotel worden gebracht, zodat je niet de hele dag met tassen hoeft rond te lopen.

Betaalmethodes & geldautomaten

Shopping Service


Fotolocaties

Een bezoek aan Disneyland Parijs is niet compleet zonder een ontmoeting met de Disney figuren. In het Walt Disney Studios Park zijn diverse vaste locaties met een wachtrij waar je de figuren persoonlijk kunt ontmoeten. Denk aan Mickey Mouse en/of z’n vriendjes bij Toon Plaza of Spider-Man aan de achterzijde van Blockbuster Café. Daarnaast lopen er verschillende figuren los rond in het park voor een verrassingsontmoeting. Bij alle vaste locaties zijn professionele fotografen van Disney PhotoPass aanwezig om de magische momenten vast te leggen. Maak gebruik van het voordelige PhotoPass+ pakket voor een onbeperkt aantal foto’s met de figuren & attractiefoto’s voor een vaste prijs.

Disney PhotoPass

Ontmoet de Disney figuren

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen