Disneyland Paris    |    Praktische Informatie   |   Gasten met beperkingen
Openingstijden vandaag
Donderdag 18 juli 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Gasten met beperkingen

Gasten met beperkingen

Voor gasten met beperkingen, zoals mobiliteitsproblemen of een voedselallergie, zijn diverse oplossingen voorhanden. Mindervalide bezoekers kunnen gebruikmaken van twee soorten kaarten voor makkelijke of snellere toegang tot attracties en bezoekers met een voedselallergie kunnen gebruikmaken van speciale menu’s in de restaurants.


Kaarten

Heb je een beperking, handicap of speciale behoeften, dan kun je in aanmerking komen voor twee kaarten: de Priority Card (voorrangskaart) of de Easy Access Card / Facility Card (vlottetoegangkaart). Beide kaarten zijn bestemd voor personen met een beperking of invaliderende ziekte (en een extra optie voor zwangere vrouwen). Welke kaart je krijgt, hangt af van de informatie die je Disney geeft. Je kaart bepaalt de eventuele toegangsbeperkingen tot attracties en daarmee tevens de veiligheid voor jezelf en voor je begeleiders.

 

Priority Card (voormalige groene kaart)

Met deze kaart krijgen jij en je begeleiders (maximaal 5 personen inclusief de mindervalide persoon) in de parken voorrang bij bepaalde attracties via een speciale ingang. Je krijgt niet altijd onmiddellijk toegang, dat hangt af van de drukte. Daarnaast is Priority Card ook geldig bij bepaalde shows en parades waarbij je toegang krijgt tot speciale vakken (maximaal 3 personen inclusief de mindervalide persoon). De kaart wordt verstrekt aan personen met een geregistreerde beperking.

Voor deze kaart moet je één van de volgende Nederlandse documenten kunnen overleggen: Gehandicapten Parkeerkaart, Wajong verklaring, Autipas, UWV verklaring (voorheen CIW), WAZ verklaring, WAO verklaring of WAI verklaring (met de vermelding WGA of IVA).

Klik hier om een Priority Card online aan te vragen vóór je naar Disneyland Paris gaat.

 

Easy Access Card / Facility Card (voormalige oranje kaart)

Met deze kaart krijg je toegang tot de attractie via een aparte ingang, maar je krijgt geen voorrang in de wachtrij. De kaart werkt hetzelfde als een FastPass ticket met een vaste tijd om terug te keren naar de attractie via een speciale ingang voor snelle toegang. Deze kaart is bedoeld voor personen met een invaliderende ziekte. Aantal begeleiders op de kaart: maximaal 4 personen.

Voor deze kaart moet je een getekende doktersverklaring (in het Frans of Engels; maximaal 3 maanden oud) kunnen overleggen waarin wordt vermeld welke van de 30 officiele aandoeningen volgens de Franse overheid van toepassing is op je situatie.

Een Easy Access Card kan niet online worden aangevraagd en is alleen ter plaatse verkrijgbaar bij een loket van Guest Relations.

Het is niet meer noodzakelijk dat de mindervalide bezoeker een begeleider meeneemt in een attractie. Als hij/zij zelf in staat is veilig in en uit te stappen, hoeft er geen begeleider meer aanwezig te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

Ben je zwanger? Dan kom je in aanmerking voor een speciale Priority Access Wristband met snelle en eenvoudige toegang tot attracties (maximaal 4 personen in attracties en 2 personen bij shows).

Tip: Lees alles over deze speciale kaarten in ons uitgebreide artikel met actuele informatie. Heb je vragen en wil je deze graag stellen aan ervaringsdeskundigen? Maak dan een gratis account aan op ons forum en plaats je vraag in dit topic.


Buggy & Roelstoel verhuur

Rolstoelen zijn voor €25 per dag (eventueel met borg; vraag naar de voorwaarden ter plaatse) te huur in de parken. Deze dienst is gratis voor Dream jaarkaarthouders. Rolstoelen kunnen niet vooraf gereserveerd worden. Gasten in een rolstoel kunnen tevens vervoer met een aangepast minibusje aanvragen. Deze opereert als shuttlebus tussen de parken en jouw Disney hotel (met uitzondering van Disney's Davy Crockett Ranch). Je kunt de bus bestellen bij de receptie van je Disney hotel, bij City Hall in het Disneyland Park, bij Studio Services in het Walt Disney Studios Park of bij de Disney Express-balie in het treinstation.

Buggy & Rolstoel verhuur


Toegankelijkheidsgids

In de speciale Toegankelijkheidsgids vind je alle informatie over de mogelijkheden om als mindervalide een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs. Download deze gids voor meer informatie en een goede voorbereiding.


Voedselallergiegids

Daarnaast is er informatie beschikbaar voor bezoekers met een voedselallergie. In de speciale Voedselallergiegids staat precies vermeld welke gerechten je kunt nuttigen en welke restaurants voorzien in je behoefte. Download deze gids voor meer informatie en een goede voorbereiding.

Download Voedselallergiegids

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen