Gasten met beperkingen

Gasten met beperkingen

Voor gasten met beperkingen, zoals mobiliteitsproblemen of een voedselallergie, zijn diverse oplossingen voorhanden. Mindervalide bezoekers kunnen gebruikmaken van twee soorten kaarten voor makkelijke of snellere toegang tot attracties en bezoekers met een voedselallergie kunnen gebruikmaken van speciale menu’s in de restaurants.


Kaarten

Heb je een beperking, handicap of speciale behoeften, dan kun je in aanmerking komen voor twee kaarten: de Priority Card (voorrangskaart) of de Easy Access Card / Facility Card (vlottetoegangkaart). Beide kaarten zijn bestemd voor personen met een beperking of invaliderende ziekte en voor zwangere vrouwen. Welke kaart je krijgt, hangt af van de informatie die je Disney geeft. Je kaart bepaalt de eventuele toegangsbeperkingen tot attracties en daarmee tevens de veiligheid voor jezelf en voor je begeleiders. Om veiligheidsredenen moet elke bezoeker altijd vergezeld zijn door minstens één valide volwassene van 18 jaar of ouder die hem of haar kan helpen.

 

Priority Card (groene kaart)

Met deze kaart krijgen jij en je begeleiders (maximaal 4 personen) in de parken voorrang bij bepaalde attracties via een speciale ingang. Je krijgt niet altijd onmiddellijk toegang, dat hangt af van de drukte. Daarnaast is Priority Card ook geldig bij bepaalde shows en parades waarbij je toegang krijgt tot speciale vakken (maximaal 2 personen). De kaart wordt verstrekt aan personen met een geregistreerde beperking.

Voor deze kaart moet je een officiële invaliditeitskaart, Europese invalidenparkeerkaart of medische verklaring kunnen overleggen die aangeeft dat de mindervalide persoon een beperking heeft (originele verklaring, opgesteld in het Frans of Engels, ondertekend en gestempeld door een arts en minder dan 3 maanden oud).

 

Easy Access Card / Facility Card (oranje kaart)

Met deze kaart krijg je toegang tot de attractie via een aparte ingang, maar je krijgt geen voorrang in de wachtrij. De kaart werkt hetzelfde als een FastPass ticket met een vaste tijd om terug te keren naar de attractie via een speciale ingang voor snelle toegang. Deze kaart is bedoeld voor personen met een invaliderende ziekte of tijdelijke beperking (aandoeningen die niet officieel als handicap worden erkend) en voor zwangere vrouwen. Aantal begeleiders op de kaart: maximaal 4 personen.

Voor een Easy Access Card moet je een medische verklaring kunnen overleggen die aangeeft dat de persoon een invaliderende ziekte of een tijdelijke beperking heeft (bijv. gipsverband) of zwanger is (originele verklaring, opgesteld in het Frans of Engels, ondertekend en gestempeld door een arts en minder dan 3 maanden oud).

Tip: Lees alles over deze speciale kaarten in ons uitgebreide artikel met actuele informatie en foto's van bezoekers die hier gebruik van maken. Heb je vragen en wil je deze graag stellen aan ervaringsdeskundigen? Maak dan een gratis account aan op ons forum en plaats je vraag in dit topic.


Buggy & Roelstoel verhuur

Rolstoelen zijn voor €20 per dag (eventueel met borg; vraag naar de voorwaarden ter plaatse) te huur in de parken. Deze dienst is gratis voor Dream jaarkaarthouders. Rolstoelen kunnen niet vooraf gereserveerd worden. Gasten in een rolstoel kunnen tevens vervoer met een aangepast minibusje aanvragen. Deze opereert als shuttlebus tussen de parken en jouw Disney hotel (met uitzondering van Disney's Davy Crockett Ranch). Je kunt de bus bestellen bij de receptie van je Disney hotel, bij City Hall in het Disneyland Park, bij Studio Services in het Walt Disney Studios Park of bij de Disney Express-balie in het treinstation.

Buggy & Rolstoel verhuur


Toegankelijkheidsgids

In de speciale Toegankelijkheidsgids vind je alle informatie over de mogelijkheden om als mindervalide een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs. Download deze gids voor meer informatie en een goede voorbereiding.


Voedselallergiegids

Daarnaast is er informatie beschikbaar voor bezoekers met een voedselallergie. In de speciale Voedselallergiegids staat precies vermeld welke gerechten je kunt nuttigen en welke restaurants voorzien in je behoefte. Download deze gids voor meer informatie en een goede voorbereiding.

Download Voedselallergiegids

Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen