Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties

Vanaf 3 december 2021 introduceert Disneyland Paris een nieuw 'Accessibility Progam' voor gasten met een beperking. Het systeem met twee nieuwe kaarten geeft gasten meer vrijheid om zelf te bepalen wat zij wel of niet kunnen tijdens een bezoek aan de parken en attracties.


Priority Access Card en Access Facilitation Card

Voorheen kregen mindervalide gasten een speciale kaart (Priority Card of Easy Access Card) waarbij Disney bepaalde welke attracties gedaan konden worden met snelle of eenvoudige toegang. In het nieuwe systeem kunnen gasten zélf bepalen in welke attractie ze met de kaart willen, naar gelang hun mogelijkheden. Dit geeft meer vrijheid waarbij alle attractie toegankelijk worden. Hiervoor worden twee nieuwe kaarten geïntroduceert:

  • Priority Access Card (PAC) is vergelijkbaar met de huidige Priority Card voor snelle toegang tot attracties
  • Access Facilitation Card (AFC) is vergelijkbaar met de huidige Easy Access Card voor eenvoudige toegang tot attracties (op afspraak)

Welke Nederlandse en Belgische bewijzen worden geaccepteerd voor deze kaarten? Het overzicht per land van herkomst:

  • Nederland: Europese parkeerkaart, Europese invaliditeitskaart, Wajong verklaring, een Autipas, verklaring CIW of een WAZ verklaring
  • België: Europese parkeerkaart of Europese invaliditeitskaart. Een verklaring van de volgende instanties wordt ook geaccepteerd: Service public fédéral de la sécurité sociale (SPF), Dienststelle für Selbstbestimmtes Leben (DSL), Agence pour une Vie de Qualité (AViQ), Service public francophone bruxellois (Dienst Phare), Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Verder krijgen zwangere vrouwen nu een speciale Priority Access Wristband voor snelle en eenvoudige toegang tot attracties. Daarnaast is het niet meer noodzakelijk dat de mindervalide bezoeker een begeleider meeneemt in een attractie. Als hij/zij zelf in staat is veilig in en uit te stappen, hoeft er geen begeleider meer aanwezig te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

Het aanvragen van deze nieuwe kaarten gaat geheel online, waardoor de uitgifte van de kaarten bij City Hall of Studio Services kan worden versneld en bezoekers niet meer hun medische beperkingen hoeven uit te leggen aan cast members. Hierbij worden enkele vragen gesteld, zoals 'ben je afhankelijk van en rolstoel?', 'heb je een begeleider?', 'kun je zelfstandig in en uit een attractie stappen?', etc. Op basis van deze informatie wordt er een kleurcode gegenereerd en kan een cast member één van de twee kaarten toewijzen.

Mindervalide gasten ontvangen de kaarten als plastic pasjes met hun naam, kleurcode, foto en QR-code. De kaart is geldig tijdens het gehele verblijf of tijdens de geldigheid van de jaarkaart (waar van toepassing). Er mogen maximaal 4 personen 'mee op de kaart' in attracties. Het gratis toegangsticket voor een begeleider komt te vervallen. Daarvoor in de plaats krijgen zowel de mindervalide gast, als één optionele begeleider 25% korting op een ticket (voorheen 10% voor de mindervalide persoon).


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2021 en 2022

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2021 en 2022.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Disneyland Paris versoepelt mondkapjesplicht in de parken voor kinderen t/m 10 jaar
25/10/2021
Kinderen onder de 11 jaar hoeven vanaf 25 oktober 2021 geen mondkapjes meer te dragen in Disneyland Paris[...] Lees meer
Frozen - A Musical Invitation show keert vanaf 23 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
23/10/2021
De populaire attractie Frozen - A Musical Invitation keert terug in het Walt Disney Studios Park[...] Lees meer
Disney Stars on Parade en Disney Illuminations keren terug in Disneyland Paris
18/10/2021
Bekijk alle terugkerende shows, parades en vuurwerk in Disneyland Paris vanaf 23 oktober 2021[...] Lees meer
Buffetservice met all-you-can-eat keert vanaf 20 oktober 2021 terug in Disneyland Paris
18/10/2021
De all-you-can-eat formule bij buffetrestaurants in Disneyland Paris keert terug[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen