Disneyland Paris    |    Nieuws    |    Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
Openingstijden vandaag
Vrijdag 19 april 2024
Disneyland Park
09:30 tot 23:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Walt Disney Studios Park
09:30 tot 21:00
08:30 tot 09:30 - Extra Magische Uren
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021

Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties

Vanaf 3 december 2021 introduceert Disneyland Paris een nieuw 'Accessibility Progam' voor gasten met een beperking. Het systeem met twee nieuwe kaarten geeft gasten meer vrijheid om zelf te bepalen wat zij wel of niet kunnen tijdens een bezoek aan de parken en attracties.


Priority Access Card en Access Facilitation Card

Voorheen kregen mindervalide gasten een speciale kaart (Priority Card of Easy Access Card) waarbij Disney bepaalde welke attracties gedaan konden worden met snelle of eenvoudige toegang. In het nieuwe systeem kunnen gasten zélf bepalen in welke attractie ze met de kaart willen, naar gelang hun mogelijkheden. Dit geeft meer vrijheid waarbij alle attractie toegankelijk worden. Hiervoor worden twee nieuwe kaarten geïntroduceert:

  • Priority Access Card (PAC) is vergelijkbaar met de huidige Priority Card voor snelle toegang tot attracties
  • Access Facilitation Card (AFC) is vergelijkbaar met de huidige Easy Access Card voor eenvoudige toegang tot attracties (op afspraak)

Welke Nederlandse en Belgische bewijzen worden geaccepteerd voor deze kaarten? Het overzicht per land van herkomst:

  • Nederland: Gehandicapten Parkeerkaart, Wajong verklaring, Autipas, UWV verkaring (voorheen CIW), WAZ verklaring, WAO verklaring of WAI verklaring (met de vermelding WGA of IVA)
  • België: Gehandicaten Parkeerkaart, EU Disability Card, Autipas of een verklaring van de volgende instanties: Dienststelle für Selbstbestimmtes Leben (DSL) of Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Verder krijgen zwangere vrouwen nu een speciale Priority Access Wristband voor snelle en eenvoudige toegang tot attracties. Daarnaast is het niet meer noodzakelijk dat de mindervalide bezoeker een begeleider meeneemt in een attractie. Als hij/zij zelf in staat is veilig in en uit te stappen, hoeft er geen begeleider meer aanwezig te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

Het aanvragen van de nieuwe Priority Card gaat online via dit formulier, waardoor de uitgifte van de kaarten bij City Hall of Studio Services kan worden versneld en bezoekers niet meer hun medische beperkingen hoeven uit te leggen aan cast members. Hierbij worden enkele vragen gesteld, zoals 'ben je afhankelijk van en rolstoel?', 'heb je een begeleider?', 'kun je zelfstandig in en uit een attractie stappen?', etc. Op basis van deze informatie wordt er een kleurcode gegenereerd en kan een cast member één van de twee kaarten toewijzen.

Mindervalide gasten ontvangen de kaarten als plastic pasjes met hun naam, kleurcode, foto en QR-code. De kaart is geldig tijdens het gehele verblijf of tijdens de geldigheid van de jaarkaart (waar van toepassing). Er mogen maximaal 4 personen 'mee op de kaart' in attracties en maximaal 2 personen bij shows en entertainment.

Het gratis toegangsticket voor een begeleider komt te vervallen. Daarvoor in de plaats krijgen zowel de mindervalide gast, als één optionele begeleider 25% korting op een ticket (voorheen 10% voor de mindervalide persoon). Let op: De korting op dagkaarten is alleen beschikbaar ter plaatse voor reguliere tickets van €130. Online zijn vaak goedkopere voordeeltickets beschikbaar tijdens aankomsten in het laagseizoen. Bekijk de voordeelkalender door hier te klikken en kies de voordeligste optie.


Reserveer Disneyland Paris nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2024 en 2025

Profiteer van onze speciale Disneyland Paris aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten.

Maak gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel, per maand.

Op zoek naar voordelige losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken (dagkaarten of meerdaagse tickets) met gratis annuleren via onze goedkope voordeeltickets.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en goedkoop vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Nieuwe winkels in Disney Village met lifestyle en homeware shops en grotere Disney Store
13/04/2024
Disney Village wordt vernieuwd en krijgt nieuwe lifestyle en homeware shops en een grotere Disney Store in Disneyland Paris[...] Lees meer
Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda bij Avengers Campus in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe Marvel avondshow in Disneyland Paris met Doctor Strange en Wanda op de daken van de Spider-Man attractie[...] Lees meer
Disney's Davy Crockett Ranch krijgt nieuwe blokhutten met Donald Duck in Disneyland Paris
12/04/2024
Nieuwe blokhutten voor Disney's Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris met Donald Duck thema[...] Lees meer
Disney Adventure World wordt de nieuwe naam van het Studios Park in Disneyland Paris
12/04/2024
Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris wordt Disney Adventure World[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen