Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties
12/10/2021
Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met beperkingen bij attracties

Vanaf 3 december 2021 introduceert Disneyland Paris een nieuw 'Accessibility Progam' voor gasten met een beperking. Het systeem met twee nieuwe kaarten geeft gasten meer vrijheid om zelf te bepalen wat zij wel of niet kunnen tijdens een bezoek aan de parken en attracties.


Priority Access Card en Access Facilitation Card

Voorheen kregen mindervalide gasten een speciale kaart (Priority Card of Easy Access Card) waarbij Disney bepaalde welke attracties gedaan konden worden met snelle of eenvoudige toegang. In het nieuwe systeem kunnen gasten zélf bepalen in welke attractie ze met de kaart willen, naar gelang hun mogelijkheden. Dit geeft meer vrijheid waarbij alle attractie toegankelijk worden. Hiervoor worden twee nieuwe kaarten geïntroduceert:

  • Priority Access Card (PAC) is vergelijkbaar met de huidige Priority Card voor snelle toegang tot attracties
  • Access Facilitation Card (AFC) is vergelijkbaar met de huidige Easy Access Card voor eenvoudige toegang tot attracties (op afspraak)

Welke Nederlandse en Belgische bewijzen worden geaccepteerd voor deze kaarten? Het overzicht per land van herkomst:

  • Nederland: Gehandicapten Parkeerkaart, Wajong verklaring, Autipas, UWV verkaring (voorheen CIW) of WAZ verklaring
  • België: Gehandicaten Parkeerkaart of een verklaring van de volgende instanties: Service public fédéral de la sécurité sociale (SPF), Dienststelle für Selbstbestimmtes Leben (DSL), Agence pour une Vie de Qualité (AViQ), Service public francophone bruxellois (Dienst Phare), Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Verder krijgen zwangere vrouwen nu een speciale Priority Access Wristband voor snelle en eenvoudige toegang tot attracties. Daarnaast is het niet meer noodzakelijk dat de mindervalide bezoeker een begeleider meeneemt in een attractie. Als hij/zij zelf in staat is veilig in en uit te stappen, hoeft er geen begeleider meer aanwezig te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

Het aanvragen van de nieuwe Priority Card gaat online via dit formulier, waardoor de uitgifte van de kaarten bij City Hall of Studio Services kan worden versneld en bezoekers niet meer hun medische beperkingen hoeven uit te leggen aan cast members. Hierbij worden enkele vragen gesteld, zoals 'ben je afhankelijk van en rolstoel?', 'heb je een begeleider?', 'kun je zelfstandig in en uit een attractie stappen?', etc. Op basis van deze informatie wordt er een kleurcode gegenereerd en kan een cast member één van de twee kaarten toewijzen.

Mindervalide gasten ontvangen de kaarten als plastic pasjes met hun naam, kleurcode, foto en QR-code. De kaart is geldig tijdens het gehele verblijf of tijdens de geldigheid van de jaarkaart (waar van toepassing). Er mogen maximaal 4 personen 'mee op de kaart' in attracties en maximaal 2 personen bij shows en entertainment.

Het gratis toegangsticket voor een begeleider komt te vervallen. Daarvoor in de plaats krijgen zowel de mindervalide gast, als één optionele begeleider 25% korting op een ticket (voorheen 10% voor de mindervalide persoon). Let op: De korting op dagkaarten is alleen beschikbaar ter plaatse voor reguliere tickets van €119. Online zijn vaak goedkopere voordeeltickets beschikbaar tijdens aankomsten in het laagseizoen. Bekijk de voordeelkalender door hier te klikken en kies de voordeligste optie.


Reserveer nu met vroegboekvoordeel en gratis annuleren voor 2022 en 2023

Profiteer van onze speciale vroegboekvoordeel aanbiedingen bij een arrangement in de Disney hotels met de laagste prijsgarantiegratis annuleren en géén boekingskosten voor alle aankomsten in 2022 en 2023.

Maak daarnaast gebruik van onze handige laagste prijs kalender en ontdek in één oogopslag wat de voordeligste aankomstdagen zijn per Disney hotel.

Op zoek naar losse tickets? Ontvang tot 50% korting op toegangstickets voor de parken met gratis annuleren via onze voorverkoop actie.


Aanbiedingen

Ontdek de magie van Disneyland Paris en profiteer van onze speciale aanbiedingen met extra voordeel op je verblijf (hotel + tickets), hoge korting op losse toegangstickets en voordelig vervoer met bus of trein. Er zijn diverse aanbiedingen voor alle periodes beschikbaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Nog meer actuele Disneyland Paris nieuwsberichten
Marvel merchandise met Spider-Bots en WEB accessoires bij Avengers Campus in Disneyland Paris
25/05/2022
Ontdek alle nieuwe Marvel superhelden merchandise bij Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Interactieve ontmoetingen met Marvel superhelden bij Avengers Campus in Disneyland Paris
25/05/2022
Bekijk alle interactieve ontmoetingen, happenings, stuntshows en meet & greets met Marvel superhelden bij Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Marvel restaurants PYM Kitchen en Stark Factory bij Avengers Campus in Disneyland Paris
24/05/2022
Neem een kijkje in de nieuwe Marvel restaurants van Avengers Campus in Disneyland Paris[...] Lees meer
Avengers Campus opent op 20 juli 2022 in Disneyland Paris met twee nieuwe attracties
20/05/2022
De Marvel superhelden komen vanaf 20 juli 2022 naar Disneyland Paris voor de opening van Avengers Campus[...] Lees meer
Deel deze pagina
pijl
Bekijk hier alle aanbiedingen